tAlΩs - ο πραγματικός φάρος της άλεσης

Reviews μύλων που κυκλοφορούν στην αγορά!!

Re: tAlΩs - ο πραγματικός φάρος της άλεσης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Gataros » 16 Οκτ. 2018, 09:41

Μπράβο Χρήστο, αυτή και αν ειναι αναβάθμιση!

Keep us updated και καλές εκχύλισεις εύχομαι :coffee:


Γι αυτό ειναι μαύρο το μπλουζάκι, για να κόβει λίγο το αποτέλεσμα από τα κοψίδια μου φαίνεται :2funny:
Άβαταρ μέλους
Gataros
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 352
Εγγραφή: 25 Απρ. 2014, 16:58
Ονομα: Βασίλης
Τοποθεσια: Bέλγιο
Μηχανη: LM GS3 MP 2017
2η μηχανη: V60
Μυλος: Monolith Flat
2ος Μυλος: Porlex
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: tAlΩs - ο πραγματικός φάρος της άλεσης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό cosini » 16 Οκτ. 2018, 13:05

καλορίζικος Χρήστο τώρα είσαι σούπερ ! και καλά καφεδάκια να έχεις .... ;)
Άβαταρ μέλους
cosini
Member
 
Δημοσιεύσεις: 72
Εγγραφή: 16 Αύγ. 2017, 07:35
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Ονομα: ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Τοποθεσια: ΑΘΗΝΑ
Μηχανη: QuickMill Silvano
2η μηχανη: V60 HARIO
Μυλος: baratza sette 270W
Coffee Roaster: DIY COSINI HRM 350
Αγαπημένοι Καφέδες: KUDU , CUP10 . TARESSO

Re: tAlΩs - ο πραγματικός φάρος της άλεσης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Drevan » 16 Οκτ. 2018, 15:28

Συγχαρητήρια Χρήστο για την επιλογή σου!! και εις ανώτερα! οταν και αν υπάρξουν :2funny:
Άβαταρ μέλους
Drevan
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 132
Εγγραφή: 18 Φεβ. 2017, 00:28
Ονομα: Βαγγέλης
Τοποθεσια: Αθήνα
Μηχανη: Vibiemme 2B pid
2η μηχανη: Peppina, stradivari
Μυλος: tAlΩs
2ος Μυλος: Comandante
Coffee Roaster: Hottop b2k+
Αγαπημένοι Καφέδες: home roasting

Re: tAlΩs - ο πραγματικός φάρος της άλεσης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό xristospet21 » 16 Οκτ. 2018, 17:03

Eυχαριστω πολυ παιδια!!!
Ο μυλος δεν υπαρχει...εχω παθει την πλακα μου....
Τι ειναι αυτο ρε??? :priest:
Τι εχει φτιαξει ο Μητσαρας??? :respect:
Πραγματικα η κατανομη ειναι τοσο τελεια, που δεν χρειαζεται να κανεις ουτε leveling, τα leveling tools σε αυτον τον μυλο ειναι αχρειαστα.
IMG_1680.JPG

IMG_1689.JPG

Αν ξαναβαλεις το κλειστρο στον μυλο και δωσεις μια γκαζια γινεται αυτο:
IMG_1686.JPG

O αλεσμενος καφες μοσχοβολαει, το ελεγα χθες και στην Αθηνα στον Δημητρη και νομιζα ηταν ο καφες που ειχε, αλλα μοσχοβολαει πολυ εντονα και αυτος που εχω εδω τωρα που ειναι αλλος.
Αν και νωρις, νομιζω τα αρωματα ειναι πιο εντονα απο τον Κ10.
Η πρωτη μου εκχυλιση, με 19γρ στο 18αρι vst, λιγο γρηγορη μου βγηκε για τα γουστα μου, αλλα κατ' αλλα super και οι γευσεις ακομα πιο super.

IMG_1695.JPG
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή την δημοσίευση.
xristospet21
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 258
Εγγραφή: 27 Δεκ. 2016, 16:32
Ονομα: Χρήστος
Τοποθεσια: Αλεξανδρούπολη
Μηχανη: Izzo Alex Duetto IV
2η μηχανη: V60-Brewista Artisan
Μυλος: Woodsman's tAlΩs
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Ninety plus

Re: tAlΩs - ο πραγματικός φάρος της άλεσης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 16 Οκτ. 2018, 18:10

Καλοριζικος και ιντερνετικα φιλε Χρηστο ο μυλος σου.Χαιρομαι ιδιαιτερα που ολα πηγαν καλα αλλα μαλλον εχασες την εγγυηση των δυο ημερων που δινω γιατι βλεπω το μυλο διπλα απο τα ματια της κουζινας. :lol:
Εαν απομακρυνθει λιαν συντομως απο κει ο μυλος τοτε κερδιζεις εγγυηση 20 ετων εαν και εφοσον φτασω τα 73,,,, :lol:
Για την εκχυλιση...με λιγοτερο preinfusion θα ειχες πιο αργη ροη χωρις αυτο να σημαινει βεβαια οτι θα ειχες καλυτερο φλυτζανι.
Καλα :coffee: ευχομαι.
Να πεθανουν τα πινελα ρε γαμωτο... :lol:
Μοιάζω με Doctor αλλά δεν είμαι.Μοιάζω με ειδικό αλλά δεν είμαι.Γι αυτό προτεiνω:Μην με ακούτε μην με μιμήστε μην με αντιγράφετε γιατί ίσως και να κινδυνεύετε απο επικίνδυνες τάσεις εκρηκτικές πιέσεις και υψηλές θερμοκρασίες.ΑΠΛΑ.Δημιουργήστε και μοιραστείτε το μαζί μας με δική σας ευθύνη γιατι εγώ δεν έχω καμία...
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Διαχειριστής
 
Δημοσιεύσεις: 1871
Εγγραφή: 08 Δεκ. 2013, 12:54
Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Ολυμπιακο χωριο
Μηχανη: Της πλακας
2η μηχανη: Gaggia Evo Mod
Μυλος: μαπα φτιαχτος
2ος Μυλος: Anfim Caimano 64
Coffee Roaster: DIY Air home roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Home roast

Re: tAlΩs - ο πραγματικός φάρος της άλεσης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό xristospet21 » 16 Οκτ. 2018, 19:25

Eυχαριστω φιλε μου, μαλλον θα την ξανακερδισω την εγγυηση ομως γιατι κανενας δεν τα χρησημοποιει αυτα τα ματια της κουζινας, ασε τα τηγανιτα και ανθυγειανα ειναι, παχαινουν κιολας.Που και που ο φουρνος αναβει μονο να ψηθει κανα κοψιδι με μια σαλατουλα και αυτο ειναι ολο.
Να ειναι καλα οι γονεις (τα ταπερακια πανε και ερχονται) και τα delivery :lol:

Το καφεδακι αυτο ειναι απο kolektiva, δοκιμασα μετα αλλη μια με πιο ψιλη αλεση και πανω - κατω ιδιο χρονο pre infusion, αλλα δεν εδωσε κατι, ισα ισα εχασε, ενω στην εκχυλιση του βιντεο ηταν μια χαρα.
Kolektiva ειχε παρει και o Μιμης στο μαγαζι του για ενα διαστημα και μου ειπε και αυτος οτι δεν ελεγαν σε σφιχτες εκχυλισεις.
Δεν ξερω αν εχει να κανει με το καβουρδισμα που ακολουθουν ή απλα ετυχαν οι καφεδες να μην δινουν σε μεγαλους χρονους.
xristospet21
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 258
Εγγραφή: 27 Δεκ. 2016, 16:32
Ονομα: Χρήστος
Τοποθεσια: Αλεξανδρούπολη
Μηχανη: Izzo Alex Duetto IV
2η μηχανη: V60-Brewista Artisan
Μυλος: Woodsman's tAlΩs
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Ninety plus

Re: tAlΩs - ο πραγματικός φάρος της άλεσης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό pollux » 16 Οκτ. 2018, 22:36

Χρήστο,
συγχαρητήρια και καλορίζικος !!...
Είσαι "πριβιλεζιέ" που λένε και στο χωριό μου (ευνοούμενος δηλ), γιατί όχι μόνο πήρες μπλουζάκι αλλά "τσακίσ(ατε)ες"
και μερικά κοψιδια. Μπράβο!!
Γιά τον μύλο ότι και να πεί κανείς είναι λίγο, θα καταλάβεις πολλά όσον αφορά τις εκχυλίσεις άσ´τον να στρώσει λίγο και
θα δείς.
Όσον αφορά το βίντεο μιά χαρά την βλέπω την εκχύλιση (οπτικά) και το "ταίμινγκ" πολύ καλό 30 -32 δευτ δεν είναι και λίγα...
ο μύλος θα σου δείξει που να πας κάθε φορά αρκεί να το παρακολουθείς το πράγμα (στην γεύση) και να μην έχεις "ιδεολογικές αγκυλώσεις" (όπως είχα εγώ παλαιότερα) :tooth:
pollux
Member
 
Δημοσιεύσεις: 42
Εγγραφή: 10 Ιαν. 2017, 16:56
Ονομα: Σόλων
Τοποθεσια: Αθήνα Paris
Μηχανη: SylviaWoodsmanMod
2η μηχανη: La Pavoni Europiccol
Μυλος: tΑlΩs 63 conical
2ος Μυλος: Compak E5 od
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: tAlΩs - ο πραγματικός φάρος της άλεσης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό xristospet21 » 16 Οκτ. 2018, 23:37

Eυχαριστω πολυ Σολων!Τα συγχαρητηρια ανηκουν βασικα στον Δημητρη.
Εκτος απο το οπτικο, ηταν πολυ καλο και το γευστικο κομματι, αψογο θα ελεγα, βγηκε το προφιλ του καφε οπως θα περιμενε καποιος, ο καφες σαν κοκκος βεβαια, δεν ειναι κατι το "ουαου" πηρα για πρωτη φορα απο kolektiva, 4 μονοποικιλιακους για να δοκιμασω και ξεκινησα απο τη Βραζιλια (που Βραζιλια παιρνω μονο για καποιους επισκεπτες) γιατι οι υπολοιποι θελουν κι αλλες μερες για degass.
Παντως δεν ειναι το κλασικο σοκολατο - ξηροκαρπι, βγαζει αποξηραμενα φρουτα, καραμελα, μελι και φυσικα ξηροκαρπι :tooth: , αλλα δεν ειναι κατι που θα ξαναπερνα.
Εχω παρει και Αιθιοπια,Τανζανια και Γουατεμαλα, αν αξιζει καποιος θα κανω παρουσιαση.
Καλα ειδες, τοσο κρατα η εκχυλιση, δεν αρχιζει αμεσως μολις σηκωνω το λεβιε, γιατι στην μηχανη μου το κομματι του pre infusion στο λεβιε μεχρι να ανοιξεις κανονικα τη πιεση ειναι πολυ μικρο και πρεπει να το κανεις προσεκτικα, γιατι αλλιως το χανεις, στην ουσια ο χρονος της εκχυλισης ξεκινα οταν στο μανομετρο απο τα 3 bar κατεβαινει στα 2,5 bar, στα 3 sec του βιντεο, δηλαδη συνολο το pre infusion κραταει 8 sec.
(Δεν ξερω αν εγραψα κατανοητα τη τελευταια παραγραφο :) )
Γενικα τα καλυτερα φλυτζανια τα πινω στα 40 - 45 sec, γενικα μιλωντας, αλλα αυτος ο καφες δεν κανει για σφιχτες εκχυλισεις.
Ο μυλος θελει στρωσιμο, ο Δημητρης τον δινει εχοντας αλεσει 2 κιλα, γιατι ειναι αρκετα "αγρια" τα μαχαιρια και θα στρωσουν στα 15-20 κιλα αν θυμαμαι καλα, γιατι ειπαμε και πολλα σε λιγες ωρες...
Παντως μου εχει παρει τα μυαλα ο tAlΩς, ειναι απιστευτος.
xristospet21
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 258
Εγγραφή: 27 Δεκ. 2016, 16:32
Ονομα: Χρήστος
Τοποθεσια: Αλεξανδρούπολη
Μηχανη: Izzo Alex Duetto IV
2η μηχανη: V60-Brewista Artisan
Μυλος: Woodsman's tAlΩs
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Ninety plus

Re: tAlΩs - ο πραγματικός φάρος της άλεσης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Jazz » 17 Οκτ. 2018, 00:05

Το υποψιαζόμουν όταν είδα λίγο καιρό πριν σε αγγελία τον Κ10... ΕΥΓΕ φίλε Χρήστο και σε σένα για την αγορά του tAlΩs (πλέον το set up σου θεωρώ, πιο πάνω δεν έχει!! Εκτός και αν στοχεύεις και σε GS3 ή καμιά Speedster χαχα) και στον Πρωτομάστορα Δημήτρη για το Δημιούργημά του !! :yourock:

(εν τω μεταξύ κατέβηκες Αθήνα βρε και δε μας ειδοποίησες, θα σε μαλώσω, χαχα :tooth: Πλάκα κάνω, τα αυθημερόν ταξίδια είναι 'πακετάκι')

Μπράβο και πάλι, Καλορίζικο το θεριό, και "καλά καφεδάκια" ! (χαχα, σαν ανέκδοτο μοιάζει πλέον αυτό καθότι βεβαιότης!) :D
Άβαταρ μέλους
Jazz
Member
 
Δημοσιεύσεις: 56
Εγγραφή: 23 Ιούλ. 2017, 11:52
Τοποθεσία: Αθήνα
Ονομα: Σταυριάνα
Τοποθεσια: Αργυρούπολη Αττικής
Μηχανη: Lelit PL41 Plust Pid
2η μηχανη: V60Hario,Bonavita
Μυλος: Compak E10 ON DEMAND
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Ό,τι καλό & φρέσκο!

Re: tAlΩs - ο πραγματικός φάρος της άλεσης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό xatziilias » 17 Οκτ. 2018, 08:49

Χρηστο να το χαιρεσαι το καινουργιο σου μωρο για πολλα χρονια,και να παιρνεις παντα ονειρεμενα καφεδακια.
Επισης να σου ευχηθω αντιστοιχη αναβαθμιση σε μηχανη.
Άβαταρ μέλους
xatziilias
Active Member
 
Δημοσιεύσεις: 92
Εγγραφή: 22 Σεπ. 2014, 23:42
Ονομα: Ηλιας
Τοποθεσια: πειραιας
Μηχανη: Vibiemme super 2b
Μυλος: Compak E10 OD
Coffee Roaster: Huky 500 T
Αγαπημένοι Καφέδες: Ευτυχως home roasting

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Reviews Μύλων Άλεσης

Μέλη σε σύνδεση

Εγγεγραμμένα μέλη: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη