Eυχαριστω πολυ Σολων!Τα συγχαρητηρια ανηκουν βασικα στον Δημητρη.
Εκτος απο το οπτικο, ηταν πολυ καλο και το γευστικο κομματι, αψογο θα ελεγα, βγηκε το προφιλ του καφε οπως θα περιμενε καποιος, ο καφες σαν κοκκος βεβαια, δεν ειναι κατι το "ουαου" πηρα για πρωτη φορα απο kolektiva, 4 μονοποικιλιακους για να δοκιμασω και ξεκινησα απο τη Βραζιλια (που Βραζιλια παιρνω μονο για καποιους επισκεπτες) γιατι οι υπολοιποι θελουν κι αλλες μερες για degass.
Παντως δεν ειναι το κλασικο σοκολατο - ξηροκαρπι, βγαζει αποξηραμενα φρουτα, καραμελα, μελι και φυσικα ξηροκαρπι
, αλλα δεν ειναι κατι που θα ξαναπερνα.
Εχω παρει και Αιθιοπια,Τανζανια και Γουατεμαλα, αν αξιζει καποιος θα κανω παρουσιαση.
Καλα ειδες, τοσο κρατα η εκχυλιση, δεν αρχιζει αμεσως μολις σηκωνω το λεβιε, γιατι στην μηχανη μου το κομματι του pre infusion στο λεβιε μεχρι να ανοιξεις κανονικα τη πιεση ειναι πολυ μικρο και πρεπει να το κανεις προσεκτικα, γιατι αλλιως το χανεις, στην ουσια ο χρονος της εκχυλισης ξεκινα οταν στο μανομετρο απο τα 3 bar κατεβαινει στα 2,5 bar, στα 3 sec του βιντεο, δηλαδη συνολο το pre infusion κραταει 8 sec.
(Δεν ξερω αν εγραψα κατανοητα τη τελευταια παραγραφο
)
Γενικα τα καλυτερα φλυτζανια τα πινω στα 40 - 45 sec, γενικα μιλωντας, αλλα αυτος ο καφες δεν κανει για σφιχτες εκχυλισεις.
Ο μυλος θελει στρωσιμο, ο Δημητρης τον δινει εχοντας αλεσει 2 κιλα, γιατι ειναι αρκετα "αγρια" τα μαχαιρια και θα στρωσουν στα 15-20 κιλα αν θυμαμαι καλα, γιατι ειπαμε και πολλα σε λιγες ωρες...
Παντως μου εχει παρει τα μυαλα ο tAlΩς, ειναι απιστευτος.