Ας ξεκινήσουμε με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μυλου.Αθορυβο μοτέρ ισχύος 760w και 300rpm με κωνικα μαχαίρια 68mm.Διαστάσεις : 635 x 210 x 365 mm και βάρος 17kg.Hopper χωρητικότητας 1,7kg.Συμφωνα με τον κατασκευαστή μπορεί να κόβει 3 min συνεχόμενα αρκεί να ξεκουραστεί για τα επόμενα 5min. Συμφωνα με τον κατασκευαστή επίσης κόβοντας medium-hard χρειάζεται κατανάλωση 1500kg για την επομένη αλλαγή μαχαιριών (?????).Ο δοσομετρητής ρυθμίζεται εύκολα σε3 θέσεις προκειμένου να ‘’σκορπίσει’’ από 6-10 gr.
Οι απαραίτητες πατέντες-αλλαγές που πρέπει να γίνουν είναι οι εξης.Αλλαγη διακοπτη(σε διάφορα ξένα forums και sites διάβασα πως η εταιρία τον αντικατέστησε με περιστροφικο).Μονωτικη ταινία στον αστερια(σε 21gr κραταει πλέον μόνο 0,1 με 0,2 gr).Να μακρύνει η έξοδος του τούνελ γιατί πέφτουν υπολείμματα καφέ στο εσωτερικό του μύλου με πιθανότητα εμφάνισης βλάβης (εγώ το μάκρυνα με μονωτική ταινια).Οι allen-βίδες στην αλουμινένια αριθμημένη στεφάνη θέλουν προσοχή στο βγάλε-βαλε(το αναφέρω γιατί πρέπει να βγαίνουν τακτικά προκειμένου να καθαριστούν τα μαχαίρια-αγόρασα μια 12αδα και έχω το κεφάλι μου ήσυχο!!)
Τώρα στην ουσια….κοβει 21gr σε max χρόνο 5sec!!Ο αστερίας πρέπει να πετάει αρκετά αριστερα,μαλλον λογω της δύναμης του(το πρόβλημα λύθηκε με αυτοσχέδιο intelligent smart dosing κυρίως για λόγους καθαριοτητος).Λυνοντας τον διαπίστωσα πως το μοτέρ λειτουργεί με σασμάν-μειωτήρα με γραναζια,κατι το οποίο μάλλον θα θέλει και την ανάλογη συντήρηση. Κατακράτηση ελάχιστη αν και εφόσον το πινελάκι μαζέψει από το τούνελ τα τελευταία gr καφέ.
Όσο αναφορά την ποιότητα άλεσης, επειδή το μέτρο σύγκρισης είναι ο ascaso,θα σας δώσω πληροφορίες με βάση το εξης.Κρατωντας σταθερές όλες τις παραμέτρους(gr,sec, ml,κτλ)το φλυντζανι που πήρα με τον ascaso δεν είχε την παραμικρή σχέση με αυτό που πήρα με τον k10……τοσο απλό για κάποιους από εσάς αλλά πρωτόγνωρο γευστικά για μένα.