Θα προσπαθήσω να ανεβάσω και κάποιο σχετικό βίντεο , αλλά θα ήθελα να μου πείτε αν ειναι καλύτερο να κάνω πιο λεπτή άλεση και να έχω περισσότερο χρόνο εκχύλισης ,δηλαδή καπου 40 sec ,μιας και νομίζω οτι παίρνω καλύτερα γευστικά αποτελέσματα .ξεχασα να πω οτι γίνεται με καλαθάκι vst 18 gr.
Γενικά, εμείς που γουστάρουμε μονοποικιλιακούς, specialty κτλ σιγά σιγά έχουμε την τάση να μας αρέσουν γευστικά πιο πολύ τα ristretto, με λίγα λόγια τις γενικές κατευθύνσεις περί 25 δευτερολέπτων εκχύλισης κτλ τις έχουμε ξεπεράσει, τα 40 δευτερόλεπτα εφόσον το επιβεβαιώνεις και γευστικά εμένα μου φαίνονται μια χαρά.
Από τα λίγα που ξέρω , έτσι νομίζω οτι το φλυτζάνι ειναι πολυ καλύτερο και σαν όψη αλλά και γευστικά , και δεν ξέρω να το πω με σιγουριά αλλά δεν έχω πλέον ούτε σπρέι δεξιά και αριστερά .
Ποσα γρ εχεις βαλει στο vst18gr??Αν θυμαμαι καλα γυρω στα +-20γρ πρεπει να θελεις και σιγουρα καλυτερη κατανομη. Ασχετο, αυτο που εχεις κολλησεις πανω στο γκρουπ τι ειναι?? ενδειξη θερμοκρασιας??