Σελίδα 2 από 3

Re: Belogia CED

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 17 Φεβ. 2018, 11:44
από gsisr
καλό το μπιμπλίκι τελικά. ένα άλλο θετικό που έχει είναι πως προετοιμάζει το έδαφος για ίσιο tamping

Re: Belogia CED

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 21 Φεβ. 2018, 03:14
από Spiderdim
Σκεφτομαι να δοκιμασω και της motta το αντιστοιχο να δω διαφορες ποιοτητας! Κανουν δουλεια αλλα θεωρω οτι στην παραγωγη στην καφετερια δυσκολο να το βαλεις στην ζωη σου!

Re: Belogia CED

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 21 Φεβ. 2018, 08:26
από gsisr
εγώ βλέπω αρκετά 3rd wave πολυσύχναστα καφέ να το χρησιμοποιούν πάντως...

Re: Belogia CED

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 24 Φεβ. 2018, 02:09
από Spiderdim
Οταν ειναι 2-3 στον παγκο ναι φυσικα και προλαβαινεις! Οταν εισαι μονος και κανεις και τους χυμους δυσκολο

Re: Belogia CED

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 26 Φεβ. 2018, 15:47
από Jazz
Πριν λίγο καιρό παρήγγειλα και παρέλαβα από barista.gr το leveling tool της Motta και το IDR (costas of sweden). [+ ένα ψηφιακό θερμόμετρο και ένα tds test, που θα παραλάβω αργότερα]

Το motta κάνει μια χαρά δουλειά! Εύκολο στη χρήση, το βάθος το προσαρμόζεις απλά στρίβοντας, οπότε δε χρειάζονται πιο πολύπλοκες διαδικασίες τύπου ocd. Ωραιότατο leveling, επιφάνεια έτοιμη για ένα απλό tamping.
(Δουλεύοντας πλέον σπίτι με μόνιμο ένα σακουλάκι περίπου καφέ στο hopper ~200gr, και σε συνδυασμό με το idr, η υπόθεση κατανομή έχει γίνει πολύ πιο εύκολη, συν του ότι δε πέφτει κόκκος πουθενά και δε λερώνω καθόλου)

* Σχετικά με αυτό που είπε ο Αντώνης για τα 3rd wave , που χρησιμοποιούν τέτοια tools, νομίζω ότι έχει δίκιο ο Δημήτρης (Spiderdim) με την τοποθέτησή του. Στα περισσότερα specialty cafe, στο espresso bar δουλεύουν τουλάχιστον 2 baristi, ενώ ο τρόπος δουλειάς είναι 'διαφορετικός' από τον "μαζικό". Εκεί το θέμα σου είναι ο καφές αυστηρά, η προσοχή σου πέφτει όλη εκεί, ενώ και η κίνηση του κόσμου που πρέπει να εξυπηρετήσεις είναι πιο ...normal και στοχευμένη. Στα περισσότερα όμως cafe της προηγούμενης... γενιάς, δυστυχώς, αυτό που βλέπεις είναι ένα άτομο να δουλεύει και στη μηχανή, και στα γάλατα, και στους χυμούς, και στα ροφήματα κοκ... Εκεί όχι μόνο leveling tool δε χρησιμοποιείται, αλλά δυστυχώς ούτε άλλα βασικά και στοιχειώδη πράγματα! (έχω δει κατά καιρούς τέτοια φαινόμενα και έχω :banghead: )
Τι να σου κάνει όμως και το ένα άτομο που δουλεύει;; Τρέχει που τρέχει σαν παλαβό να προλάβει, άμα του βάλεις άλλο έναν μπελά στο κεφάλι του θα απηυδήσει και με το δίκιο του...

Re: Belogia CED

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 26 Φεβ. 2018, 18:19
από Spiderdim
Για να μην παρεξηγηθω, εννοειται οτι πρεπει να κανεις λεβελ... εννοειται οτι πρεπει να βγαλεις ενα σωστο καφε! Χαιρομαι που μενεις ικανοποιημενος με το εργαλειο της motta γιατι θα το αγορασω και εγω.

Re: Belogia CED

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 26 Φεβ. 2018, 21:11
από Jazz
Spiderdim έγραψε:Για να μην παρεξηγηθω, εννοειται οτι πρεπει να κανεις λεβελ... εννοειται οτι πρεπει να βγαλεις ενα σωστο καφε! Χαιρομαι που μενεις ικανοποιημενος με το εργαλειο της motta γιατι θα το αγορασω και εγω.

Όχι, καλέ, τι να παρεξηγηθείς;; Δίκιο έχεις άλλωστε. Αυτό είπα και εγώ. Ότι όταν οι συνθήκες δε σου το επιτρέπουν, καμιά φορά και να θες να τα φροντίζεις όλα, δε μπορείς. Στις περισσότερες καφετέριες συμβαίνει συχνά αυτό και είναι φυσιολογικό ως ένα βαθμό. Σίγουρα ο σκοπός είναι να βγάζεις σωστά ροφήματα/προϊόντα, αλλά αν από την άλλη ο εργοδότης με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, δε σου δίνει τη "δυνατότητα", δυστυχώς δε μπορείς να κάνεις και πολλά.

Το motta tool είναι μια χαρά! Το προτείνω. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη, γιατί κάνει αυτό που υπόσχεται: σωστό leveling. ;)

Re: Belogia CED

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 02 Μάιος 2018, 23:02
από psycho
Βλέποντας βιντεάκια με το leveling tool του costa στο διαφανές 58mm δοχείο αρχίζω να πιστεύω ότι δεν κάνουν μόνο leveling αλλά κι ένα μικρό distribution. Βλέπεις ότι και στο κάτω κάτω μέρος ο καφές μετακινείται και γεμίζει περιοχές μικρότερης πυκνότητας! Περίεργο ναι όχι παράλογο, θα ήθελα να πειραματιστώ... βέβαια η βάση του είναι τριγωνική όχι σε αυτή των ced και ocd.

Re: Belogia CED

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 02 Μάιος 2018, 23:04
από psycho
psycho έγραψε:Βλέποντας βιντεάκια με το leveling tool του costa στο διαφανές 58mm δοχείο αρχίζω να πιστεύω ότι δεν κάνουν μόνο leveling αλλά κι ένα μικρό distribution. Βλέπεις ότι και στο κάτω κάτω μέρος ο καφές μετακινείται και γεμίζει περιοχές μικρότερης πυκνότητας! Περίεργο ναι όχι παράλογο, θα ήθελα να πειραματιστώ... βέβαια η βάση του είναι τριγωνική όχι σαν αυτή των ced και ocd.

Re: Belogia CED

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 03 Μάιος 2018, 18:13
από xristospet21
Μαλλον εχεις δικαιο, αφου βρεις το σωστο βαθος, π.χ. στη ρυθμιση 4 σου κανει λακουβακια, στη 3 ειναι τζαμι, αρα το αφηνεις εκει.
Αν το βαλεις στη ρυθμιση 1, δεν θα σου κανει λακουβακια και οπτικα το leveling θα ειναι οκ, αλλα στην εκχυλιση θα εχεις θεματακια, ενω οταν βρεις το σωστο βαθος με καλη κατανομη εννοειται, η εκχυλιση ειναι super.

Toυ costa of sweden, αν και ακριβο, ειναι το καλυτερο (εχω δουλειψει το "αυθεντικο" ocd και αυτο της belogia) γιατι δεν κραταει καθολου καφε πανω του, ισως λογω του σχηματος του, που ειναι τριγωνικο.Αυτο χρησημοποιω.