Freddo Espresso

Οι καλύτερες συμβουλές για έναν δροσιστικό Freddo

Re: Freddo Espresso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό mymenhir1971 » 04 Μάιος 2014, 22:05

Υπαρχουν και χειροτερα απο αυτα που περιγραφει ο Μητσος....φιλος μου πηγε Μιλανο οπου γουσταρωντας ιταλιδα και θελωντας να την "κρεβατωσει" αποφασισε να στησει το σκηνικο του ψησιματος την ωρα που θα επιναν μαζι τα καφεδακια τους. Δινει την παραγγελιά,αναβει τσιγαριά,φτανουν τα espressakia και μολις ανοιγει το στομα του να μιλησει η κοπελια ειχε τελειωσει το δικο της ειχε σηκωθει απο την καρεκλα της και ταυτοχρονα "τελειωσε" και τον φιλο μου...που πας ρε ελληναρα....που πας....
Your Friend Caffeine
Άβαταρ μέλους
mymenhir1971
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 734
Εγγραφή: 03 Φεβ. 2014, 10:53
Ονομα: Στέλιος
Τοποθεσια: Θεσσαλονίκη
Μηχανη: Vbm/Pressure Profile
2η μηχανη: Gaggia Classic Mod
Μυλος: HG-one Motorized
Coffee Roaster: Την πηρε ο Μανος
Αγαπημένοι Καφέδες: Αφρικη κι ας ειναι και Εμπολα
{ TAGS }Freddo Espresso, κρύος espresso, φρέντο εσπρέσσο, forum, καφές, καφές με παγάκια,

Re: Freddo Espresso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Googlis » 04 Μάιος 2014, 22:56

Εντάξει ρε παίδες σε γενικές γραμμές είναι έτσι όπως τα λέτε. Αλλά μην τα βλέπουμε κι όλα μαύρα, σιγά σιγά κάποια μικρά έστω πραγματάκια αλλάζουν. Έπειτα ας μην είμαστε τόσο πωρωμένοι, θερμοί με κάποια θέματα, όπως ο freddo espresso.
Το να κάνεις κάτι διαφορετικό δεν είναι πάντα κακό, σίγουρα δεν υποστηρίζω πως είναι ό,τι καλύτερο ποιοτικά ο freddo αλλά..... για σκεφτείτε λίγο και τους γείτονες μας τους Ιταλούς. Αν έμενε το πράγμα εκεί, ακόμα στα 25ml,στα 25sec και στα Ιταλικά roast θα είχαμε μείνει.

Προσωπικά λοιπόν και τον freddo espresso μου θα πιω, και τον double espresso μου άλλες ανάγκες μου καλύπτει ο freddo και άλλες ο ζεστός. Οι περισσότεροι γνωρίζεται τις όποιες γνώσεις, πάθος μου για τον καφέ, έτσι δεν τίθεται κανένα θέμα μη αναγνώρισης της ποιότητας του espresso. Αυτή η συζήτηση μου θυμίζει μια παρεμφερή, "espresso χωρίς ζάχαρη ή με ζάχαρη;" είναι θέμα γούστου, διάθεσης, αναγκών, περιστάσεων.
Το απόγευμα, είχα πάει να πάρω καφέ (κόκκους) από το tailor, είχε κόσμο δεν είχε να κάτσω να πιω ένα διπλό εσπρεσσάκι, έτσι του είπα να μου κάνει ένα freddo espresso στο χέρι να τον πάρω στον δρόμο. Το σκεπτικό που επέλεξα να πάρω freddo ήταν πως δεν γινόταν να πάρω ζεστό σε πλαστικό ποτήρι, είχε ζέστη είχα περπατήσει, ένα ζεστό ρόφημα κι ας είναι το αγαπημένο μου θα καθόταν στον λαιμό μου. Έτσι λοιπόν σχεδόν αδυνατώ να καταλάβω τα τρισμέγιστα κακά του freddo :tooth:

Τέλος, θεωρώ ολίγον άτοπο το "freddo espresso vs espresso" μιας που μέχρι να φτάσουμε εκεί, έχουμε πολλά πολλά άλλα να λύσουμε και να συζητήσουμε. Ας μπορούμε να πιουμε έναν καλό espresso έστω σε μία καφετέρια σε κάθε νομό της χώρας, ας μπορούμε να πίνουμε τον ίδιο καλό espresso όλες τις μέρες και όλες τις ώρες στο σπίτι μας αλλά και σε μια καφετέρια και όταν φτάσει αυτή η ώρα που θα τα έχουμε όλα αυτά δεδομένα, μόνος του θα μπει ο κάθε freddo στο χρονοντούλαπο της ιστορίας :headbang3:
Άβαταρ μέλους
Googlis
Διαχειριστής
 
Δημοσιεύσεις: 495
Εγγραφή: 08 Δεκ. 2013, 21:59
Ονομα: Νίκος
Τοποθεσια: Καλλιθέα
Μηχανη: Gaggia B.B Mod
Μυλος: Anfim
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:
{ TAGS }espresso χωρίς ζάχαρη,

Re: Freddo Espresso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Mitsos1311 » 04 Μάιος 2014, 23:32

mymenhir1971 έγραψε:Υπαρχουν και χειροτερα απο αυτα που περιγραφει ο Μητσος....φιλος μου πηγε Μιλανο οπου γουσταρωντας ιταλιδα και θελωντας να την "κρεβατωσει" αποφασισε να στησει το σκηνικο του ψησιματος την ωρα που θα επιναν μαζι τα καφεδακια τους. Δινει την παραγγελιά,αναβει τσιγαριά,φτανουν τα espressakia και μολις ανοιγει το στομα του να μιλησει η κοπελια ειχε τελειωσει το δικο της ειχε σηκωθει απο την καρεκλα της και ταυτοχρονα "τελειωσε" και τον φιλο μου...που πας ρε ελληναρα....που πας....

:lol: :lol: :lol:
Το χάσαμε το κορμί πατριώτη!
Ρε το φουκαρά , πες του να κόψει τις τσ#ντες με υπόθεση γιατί τις μπερδεύει με την πραγματικότητα :lol: Ακομα και στις εν λόγω ταινίες διαλεγουν κατι εστιατόρια κατι ταβερνες οι Ιταλοί , εχουν αυτογνωσία :lol:


Νικο συμφωνώ δεν υπάρχει θέμα διαμάχης γιατί ειναι θέμα γούστου αλλά και καφέ , καφεδες που κανουν για καλό freddo , μπορεί να μην πινονται εσπρέσο και το ανάποδο γι αυτο υπάρχουν και ποικιλίες για όλα τα γούστα!
Μια αλλη αντίστοιχα άκυρη διαμάχη , που ειχα με τον φίλο ηταν σχετικά με την pizza αυτός επέμενε σε λεπτή ζύμη(έτσι την τρώνε στην Ιταλία) εγω στην παχιά για να φτουρίσει και να ψυχοπιάσω :lol:
Άβαταρ μέλους
Mitsos1311
Active Member
 
Δημοσιεύσεις: 84
Εγγραφή: 03 Μάιος 2014, 00:55
Ονομα: Δημήτρης
Τοποθεσια: Αθήνα
Μηχανη: Bezzera BZ99s
2η μηχανη: Gaggia Classic
Μυλος: Mazzer Super Jolly
2ος Μυλος: Ascaso I-steel I-1
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Freddo Espresso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Googlis » 05 Μάιος 2014, 02:41

Δημήτρη, ξέρεις τι γίνεται, νομίζω πως όλους μας λιγότερο ή περισσότερο λόγω τις μεγάλης αγάπης, τρέλας όπως θες πες το με τον espresso αλλά και λόγω της γενικότερης μεγάλης προσπάθειας που κάναμε και κάνουμε μας πιάνει λίγο το υπεροπτικό να το πω, το ένα κάτι της παραπάνω. Το εγώ είμαι πιο εσπρεσσάκιας από 'σενα, εγώ είμαι ο original εσύ είσαι ο φλώρος, κάτι τέτοιο βρε παιδίς :)Και άντε το θέμα freddo vs caldo espresso πάει κι έρχεται.

Να δεις πόσες φορές έχω πιάσει κουβέντα στην αρχή που μετεξελίχθηκε σε διαμάχη με τον Woodsman43 περισσότερο και λιγότερο με τον Arrow, για το πόσο βαρετούς βρίσκω τους καφέδες με σοκολάτα, καραμέλα, ξηροκάρπια, κι άλλες τέτοιες γεύσεις κι αρώματα που συναντιούνται σχετικά εύκολα σε αντίθεση με τους φρουτώδεις, λουλουδιαστούς με sparking acidity και δε συμμαζεύεται.

Τις προάλλες που είχαμε πάει στο Sabor αφού ήπιαμε τα εσπρεσσάκια μας, κάποιος παρήγγειλε και μας έφερε cortado, άλλο show έκανα κι εκεί, (εγώ καφέ με γάλα πίνω μια φορά στον χρόνο και αν) :2funny:

Φτάνω στην άποψη πως ένα προϊόν σε όσο περισσότερο κόσμο απευθύνεται, άλλο τόσο χρειάζεται να εξατομικεύεται και να προσαρμόζεται. Αυτό λοιπόν αν γίνεται με τρόπο τέτοιο όπου οι ποιοτικές αξίες να παραμένουν σταθερές (όχι έλα μωρέ freddo είναι ρίχτου μέσα robusta δεν θα πάρει χαμπάρι ή κακές εκχυλίσεις κτλ) τότε μόνο σαν πρόοδο, βελτίωση, εξέλιξη μπορώ να το δω.
Άβαταρ μέλους
Googlis
Διαχειριστής
 
Δημοσιεύσεις: 495
Εγγραφή: 08 Δεκ. 2013, 21:59
Ονομα: Νίκος
Τοποθεσια: Καλλιθέα
Μηχανη: Gaggia B.B Mod
Μυλος: Anfim
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Freddo Espresso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό KostasBarista » 05 Μάιος 2014, 20:23

βρε φίλοι.... δεν είπα ότι ο κρύος καφές είναι λάθος.... Ίσα ίσα στο εξωτερικό έχει αρχίσει και ανεβαίνει η δημοτικότητά του (όχι του freddo φυσικά)
Προσέξτε τι λέω, προτείνω μία εναλλακτική μέθοδο παρασκευής! Όσο για τη ποσότητα τη τελική;
Αν όχι ίδια με του freddo, ίσως καταλήγουμε να πίνουμε και παραπάνω ml γιατί δε χάνεται ούτε ml στις μεταγγίσεις και είναι όλο υγρό, όχι αφρός...
Τώρα αν κάνετε υπερεκχυλίσεις για να γεμίσετε το μεγάλο ποτήρι του νερού, οκ, πάσο.
Honest coffees, drink what you were promised...
http://kostasbaristasideris.blogspot.gr/
Άβαταρ μέλους
KostasBarista
Active Member
 
Δημοσιεύσεις: 106
Εγγραφή: 31 Ιαν. 2014, 11:38
Ονομα: Kostas
Τοποθεσια: Athens
Μηχανη:
2η μηχανη: Complete brew bar
Μυλος:
Coffee Roaster: Yes, I am a Pro
Αγαπημένοι Καφέδες: Honest Coffees

Re: Freddo Espresso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό ArroW » 05 Μάιος 2014, 21:44

Κωστα θα συμφωνησω μαζι σου...συμφωνω με το cold brew η παρεμφερεις μεθοδους που αναδυκνυουν τον καφε...
Εχω δοκιμασει cold brew απο το Tailor Made και δεν εχει καμια σχεση με τον freddo...
Παρολο που ειναι κρυος ειχε και γευση και αρωμα...
Δε λεμε να μην αλλαζουν τα πραγματα , αλλα οι αλλαγες να γινονται σωστα τοσο για μας αλλα και για την πρωτη υλη..
To live I had to make myself more than what I was, to forge myself into a weapon. I am returning not the boy who was shipwrecked, but the man who will bring justice to those who have poisoned my city.
Άβαταρ μέλους
ArroW
Διαχειριστής
 
Δημοσιεύσεις: 855
Εγγραφή: 08 Δεκ. 2013, 21:55
Ονομα: Arrow - Νικος
Τοποθεσια: Ηλιουπολη
Μηχανη: DIY WoodsmanDB
Μυλος: Sette 270W
Coffee Roaster: GeneCafe Roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Single Origin Fresh Roasted

Re: Freddo Espresso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Mitsos1311 » 07 Μάιος 2014, 00:19

Sorry φίλοι μου άλλα καθότι νέος στο χώρο , κάπου σας έχασα στην πορεία της κουβέντας με τις ορολογίες σας (του στυλ στην μάνα σου το ΄πες

:lol: ), μάλλον έχασα τεύχη που λένε ?
Άλλο ο κρύος καφές άλλο ο freddo ???
άλλο freddo άλλο cold brew ???
Γιατί εμένα όλα μου μεταφράζονται το ίδιο ?
Χαμένοι στην μετάφρασηηηη! :lol:
Για κάντε το πενηνταράκια που λέει και ο Γεωργίου!
Άβαταρ μέλους
Mitsos1311
Active Member
 
Δημοσιεύσεις: 84
Εγγραφή: 03 Μάιος 2014, 00:55
Ονομα: Δημήτρης
Τοποθεσια: Αθήνα
Μηχανη: Bezzera BZ99s
2η μηχανη: Gaggia Classic
Μυλος: Mazzer Super Jolly
2ος Μυλος: Ascaso I-steel I-1
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Freddo Espresso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 07 Μάιος 2014, 10:55

Tωρα αν σου πω οτι σκεφτομουν ακριβως αυτο το βιντεο οτι θα ταιριαζε στην περισταση θα με πιστευες; :lol: :lol:
Μοιάζω με Doctor αλλά δεν είμαι.Μοιάζω με ειδικό αλλά δεν είμαι.Γι αυτό προτεiνω:Μην με ακούτε μην με μιμήστε μην με αντιγράφετε γιατί ίσως και να κινδυνεύετε απο επικίνδυνες τάσεις εκρηκτικές πιέσεις και υψηλές θερμοκρασίες.ΑΠΛΑ.Δημιουργήστε και μοιραστείτε το μαζί μας με δική σας ευθύνη γιατι εγώ δεν έχω καμία...
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Διαχειριστής
 
Δημοσιεύσεις: 1859
Εγγραφή: 08 Δεκ. 2013, 12:54
Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Ολυμπιακο χωριο
Μηχανη: Της πλακας
2η μηχανη: Gaggia Evo Mod
Μυλος: μαπα φτιαχτος
2ος Μυλος: Anfim Caimano 64
Coffee Roaster: DIY Air home roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Home roast

Re: Freddo Espresso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό filthydwarf » 16 Μάιος 2014, 00:15

Εγώ πάλι τον πίνω αχτύπητο! φτιάχνω τον διπλό μου και του βάζω μέσα ένα παγάκι ( μεγάλο προφανώς :P ) για να κρυώσει και μετά όπως είναι το χύνω στα υπόλοιπα παγάκια. κερδίζει πολύ περισσότερο σε άρωμα έτσι
Άβαταρ μέλους
filthydwarf
Member
 
Δημοσιεύσεις: 41
Εγγραφή: 10 Μάιος 2014, 17:36
Ονομα: Παντελής
Τοποθεσια: Χανιά
Μηχανη: Gaggia Classic
Μυλος: Ascaso I2 Cow
Coffee Roaster: Taf, Tarreso
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Freddo Espresso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό sinner » 10 Ιούλ. 2014, 23:44

Αν και φανατικός πότης του ζεστού εσπρέσσο τώρα που σφίξαν οι ζέστες δε λέω όχι σε ένα φρεντάκι.

Να λοιπόν ο δικός μου τρόπος παρασκευής...

1. Όταν προσθέτεις πάγο το ρόφημα αρραιώνει σημαντικά για αυτό συνήθως παρασκευάζω 2 διπλούς εσπρέσσο με τον παραδοσιακό τρόπο (2 επί 60ml=120ml)
2. Προφανώς η χρήση speciality καφέ συνίσταται αλλά δεν είναι άσχημη η λύση της χρήσης καφέ με λίγο arabica (10 ή 20%) και αυτό γιατί η δύναμη αυτών των χαρμανιών αντισταθμίζει την αραίωση του πάγου.
3. προτιμώ μετά την εκχύλιση να διαλύω τη ζάχαρη με ένα κουταλάκι και ύστερα να προσθέτω ένα μόνο παγάκι και να αναδεύω ελαφρά. Δε με πειράζει να λιώσει το παγάκι. Το ρόφημα είναι αρκετά δυνατό, Η χρύση μίξερ δεν συνίσταται γιατί χάνονται τα αρώματα.
4. Συνήθως πίνω τον διπλό εσπρέσσο με ένα κουταλάκι ζάχαρη. Στον φρέντο που περιγράφω για να καταφέρω την ίδια γλυκήτητα βάζω σχεδόν 4 κουταλάκια. Δηλαδή την διπλάσια ποσότητα.
5. Μετά την ανάδευση ρίχνω το ρρόφημα σε δύο με τρία παγάκια. Η ποσότητα είναι αρκετή για να διατηρείται το ρόφημα κρύο κατά την διάρκεια της πόσης
6. Αποφεύγω τους ψυχαναγκασμούς να χρειάζεται να πιώ το ρόφημα γρήγορα ή αργά. Η ανάγκη για απόλαυση συνήθως μου υπαγορεύει να πίνω το φρέντο ούτε πολύ αργά ούτε πολύ γρήγορα 8-)

καλή επιτυχία
sinner
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 39
Εγγραφή: 10 Μαρ. 2014, 04:41
Ονομα: Θανάσης
Τοποθεσια: Αθήνα
Μηχανη: AscasoSteelUnoPid
2η μηχανη: GaggiaCarezzaDeluxe
Μυλος: Anfim best
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: taf conquistador, sertao brazi

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Για τους Freddo Capuccino - Freddo Espresso

Μέλη σε σύνδεση

Εγγεγραμμένα μέλη: Google [Bot]