Μετά από καιρό απουσίας μου, είμαι έτοιμος να σας παρουσιάσω ένα ρόφημα!
Freddo Cappuccino λοιπόν με κρέμα γάλακτος!
Θα χρειαστούμε 20gr κρέμα γάλακτος με 22% λιπαρά (κρύα από το ψυγείο)
Γάλα εβαπορέ 18gr (κρύο από το ψυγείο)
Προσθέτουμε κι ένα παγάκι
Τα αναδεύουμε στην φραπιέρα για λίγο ώστε να δέση η κρέμα. (Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγη ζάχαρη)
Βουαλά....
Τώρα, έναν δίπλό espresso κοντά στα 60ml ( Αν θέλουμε προσθέτουμε και την ζάχαρη ώστε να είναι μέτριος/γλυκός)
Προσθέτουμε αν θέλουμε ένα παγάκι και τον αναδεύουμε στην φραπιέρα ή τον ανακατεύουμε με κουταλάκι.
Τέλος μέσα στο ποτήρι με ο γάλα και την κρέμα γάλακτος ρίχνουμε τον espresso, προσθέτουμε και αρκετά παγάκια και...
βάζουμε το καλαμάκι μας! Έτοιμοι για απόλαυση!
Το θετικό του ροφήματος αυτού είναι πως το αφροκρεμόγαλο κρατάει για αισθητά περισσότερη ώρα και δεν νερουλιάζει εύκολα.
Το αρνητικό... πως έχει περισσότερες θερμίδες και μπορεί ευκολότερα να κρύψει αστοχίες του καφέ ή της εκχύλισής του.
Προτάσεις:
Μπορείτε να βάλετε μέσα στην κρέμα γάλακτος πριν την ανάδευσή της ζαχαρούχο γάλα, αντί για εβαπορέ.
Μπορείτε να βάλετε και 10gr εβαπορέ μέσα στον διπλό espresso πριν την ανάδευσή του.
Μπορείτε να βάλετε αντί για εβαπορέ, φρέσκο γάλα με πλήρη λιπαρά.
Προτιμήστε καφέδες με cup profile όπως: σοκολάτα, καραμέλα, ξηρούς καρπούς, μαύρη ζάχαρη μέτριας ή χαμηλής οξύτητας.
Υγ. όσο περισσότερη κρέμα γάλακτος βάζετε τόσο πιο πλούσιο σώμα παρουσιάζει το ρόφημα.