Όταν φτιάχνω freddo espresso, κάνω την εκχύλιση σ'ένα σέικερ με μια κουταλιά ζάχαρη, το χτυπάω λίγο στη φραπιέρα για να διαλυθεί η ζάχαρη και το ρίχνω στο ποτήρι με τα παγάκια. Πάντα μα πάντα, με ό,τι καφέ κι αν έχω χρησιμοποιήσει, ακόμα και καιρό ανοιγμένος, έχω κρέμα (καφέ) στο ποτήρι που κρατάει και ώρες.
Παρατήρησα το εξής με το τελευταίο πακέτο mokka που πήρα. Η κρέμα είναι πάρα πολύ λίγη και εξαφανίζεται πολύ γρήγορα και δεν καταλαβαίνω το σώμα του καφέ. Είναι λες και έβαλαν κάτι άλλο μέσα.
Καμία από τις παραμέτρους μου εκχύλισης δεν έχει αλλάξει.