Τον εχω δει το συγκεκριμένο, από οτι μου έχουν πει στο καφε που τον χρησιμοποιούν εδώ που μένω, ειναι πολύ ικανοποιημένοι, κόβει πολύ γρήγορα και με καλή επανάληψιμοτητα. Βέβαια πανάθεμά τον ειναι σαν βαρελάκι . Πολύ στο εξωτερικό μιλούν και για τον peak της ίδιας εταιρίας, βέβαια θέλει ώρες διάβασμα για να βγάλω ξανά συμπέρασμα. Για τον mythos λένε οτι μετά από χρήση ζεσταίνεται ο θάλαμος με τα μαχαίρια αν κατάλαβα καλά, με αποτέλεσμα να μπορεί να υπάρξουν θέματα στη περίπτωση που έχεις καφε στο hopper. Κάποιοι κοροϊδεύοντας λένε οτι ο καφές στο hopper ψήνεται άλλη μια φορά με το mythos.
Από οτι διάβασα για τον ek 43, όντως δεν ειναι εύκολος για εσπρεσσο και οτι σε γενικές γραμμές κάποιος που πίνει και filter, cold brew κλπ, καλό θα ήταν να πάρει dedicated δεύτερο μύλο και να μην παίζει αλλάζοντας ρυθμίσεις στον ek 43.
Παράλληλα οι κάτοχοι του ek 43, αναφέρουν οτι με το συγκεκριμένο μύλο παίρνεις πολύ αρωματικά, καθαρά φλιτζάνια όμως με μέτριο σώμα. Δηλώνουν οτι αν κάποιος ψάχνει για αυτές τις πηχτες εκχύλισεις, τα λεγόμενα μέλια, καλό θα ήταν να ξεχάσει το μύλο αυτό γιατί θα απογοητευθεί. Προσωπικά προτιμώ και τα δυο είδη εκχυλισεων και δεν εχω θέμα και στις εκχύλισεις με μέτριο σώμα. Όμως ρε παιδιά να μπορεί να πίνει το καφε και ένας επισκέπτης στο σπίτι, μιας και γι αυτούς ως επι το πλείστον τους κερνάω blend καφε, για να μην παραπονιούνται με οξύτητες κλπ.
Η τιμή του mythos clima pro όπως είπε ο Δημητρης σε άλλο νήμα, ειναι καλη, στα 1500 κοντά. Εναλλακτικές επιλογες υπάρχουν;