Στις θερμοσυφωνικες μηχανες η ταχυτητα εξαρταται απο την ταχυτητα θερμοσυφωνισμου κατα 70% και απο το μεγεθος του μποιλερ κατα 30% ταυτοχρονα.
Ενα μικροτερο μποιλερ θα προθερμανει πιο γρηγορα την μηχανη απο ενα μεγαλυτερο και θα "γονατιζει " κατα τι πιο γρηγορα απο ενα μεγαλυτερο.
Οτι και να λενε οι εταιριες παντως το μισαωρο ειναι προαπαιτουμενο για καλο αποτελεσμα.Αν υπαρχει και η δυνατοτητα να πεταξει καποιος δυο τρεις καφεδες τοτε το αποτελεσμα θα ειναι εξαιρετικο στην επομενη εκχυλιση.
Το ρυγχος ή η μυτη του Ε61 θα ζεσταθει πολυ πιο ομοιομορφα ετσι απο το να περιμενουμε μιση και μια ωρα να ζεσταθει.
Ενα τιπ ,προκειμενου να μην πεταμε καφε,ειναι και αυτο που ακολουθω κι εγω και θα σας το πω τωρα για να το δοκιμασετε.
Βαζουμε μεσα στο καλαθακι μια λαστιχενια ταπα απο αυτες που χρησιμευουν για καθαρισμο με τυφλο με την διαφορα οτι η δικια μας θα εχει μια τριπιτσα με ενα καρφακι που θα της την κανουμε εμεις.Προσοχη η τρυπιτσα να ειναι τριπιτσα οχι η τρυπα του καραμανλη στη βαρη
Αν κοιταμε την ταπα στο φως η τρυπα σχεδον δεν φεγγιζει δηλ.
Κουμπωνουμε κλειστρο και κανουμε κανονικα μια εκχυλιση των 30 δευτερολεπτων σαν να ειχαμε μεσα καφε.
Επαναλαμβανουμε 2 με 3 φορες και μετα δινουμε το πολυ πεντε λεπτα ευκαιρια στην μηχανη να επανελθει,οσο δηλ θα χρειαστουμε για ζυγισμα ,αλεση ,κατανομη και ταμπινγκ.
Μετα απολαμβανουμε.Προσοχη.Το τιπ δεν πιανει σε ρομπουστες.
Προτιμειτε speciality παρακαλω