Καλημέρα,
Πάντα κινούμαι υπογείως και αθόρυβα
Δημήτρη όσο χρησιμοποίησε τη Silvia, άλλο τόσο βλέπω να χρησιμοποιεί οποιαδήποτε μηχανή, κοινώς απλώς δίνει παραγγελία πώς θέλει τον καφέ και εγώ εκτελώ.
Έχω ξεκινήσει και αφιερώνω χρόνο διαβάζοντας για τους περιορισμούς και δυνατότητες μιας lever μηχανής. Κατάλαβα ότι υπάρχει ένα ''learning curve '', κοινώς περίοδος προσαρμογής, προκειμένου κάποιος να ξεκινήσει να παίρνει καλά καφεδάκια με μια lever.
Παράλληλα το κόστος αποτελεί σημαντικό παράγοντα, σε σχέση με τις εναλλακτικές που κοιτάω.
Ένα αναφερόμενο θέμα με τη συγκεκριμένη στη λειτουργία του μοχλού είναι, ότι η μηχανή ταλαντώνεται καθώς πάει κάποιος να κατεβάσει το μοχλό προς τα κάτω, ανασηκώνοντας ίσως το πίσω μέρος της απ ότι κατάλαβα.
Κάπου διάβασα παράλληλα κάποιο θέμα με το flushing και ότι πρέπει το group να κρυώνει προκειμένου να προχωρήσεις σε εκχύλιση, αλλά δεν το συγκράτησα.
Γνωρίζετε άλλους περιορισμούς στη ρουτίνα παρασκευής ενός καφέ με μια lever μηχανή?
(το λινκ για κάποιο λόγο δεν ανοίγει, θέλει λέει δικαιώματα κλπ)