panoss έγραψε:Φιλε Βασιλη, μολις εχθες ανοιξα το δευτερο συνεχομενο σακουλακι..
οτι και να πω για αυτο το καφε ειναι λιγο..
ο καφες σε πιεση 8.5 και θερμοκρασια 93-94 δινει ευκολα το προφιλ του κ γεμιζει το στομα σου γλυκητητα οξυτητα και λουλουδια..
χρησιμοποιω το la marzocco καλαθακι τυπου vst 14gr και το φορτωνω 19.5 γρ. Σε εκχυλισεις 35"με 5" preinfusion περνω το μεγιστο 30γρ ολο μελι..
στη περιπτωση του προτεινω κωνικο μυλο..τονιζει επι 1000 τις γευσεις και τα αρωματα του.
Να επισημανω οτι το τελευταιο καιρο παιρνω καφε μονο απο Mokka και με εχει αφησει εκπληκτο το ψησιμο αλλα και η ποιοτητα των καφεδων του. Φερνει 5-6 καφεδες αλλα ειναι ολοι εξαιρετικοι κ απ τα λιγα που ξερω και τη συγκριση με αλλους (εχω δοκιμασει απο ολους) το ψησιμο τους ειναι ολα τα λεφτα..
προτεινω και την αλλη αιθιοπια που φερνει Sidamo Guri Sun dryed Molpaco
θα παθετε πλακα..
σήμερα άνοιξα τον καφέ απο Mokka και εγώ...όταν λες 93 θερμοκρασία, εννοείς την ένδειξη του PID ή την θερμοκρασία που βγαίνει απο το γκρούπ ;;δλδ ρυθμίζεις το PID πριν την εκχύλιση στους 93 ή ξέρω εγώ στους 98 ώστε με την διαφορά της θερμοκρασίας να βγεί στους 93 απο το γκρουπ;;