Πολύ ωραία παρουσίαση Λοΐζε μπράβο! Οι yirga είναι και οι αγαπημένοι μου καφέδες, αν και τσιμπημένοι για μένα είναι η καλύτερη εμπειρία espresso. Υπάρχουν βέβαια διαφόρων κατηγοριών, από χαμηλότερης ποιότητας μέχρι τους σουπερσταρ 90+, με την ανάλογη ελάφρυνση της τσέπης βεβαίως-βεβαίως
. Η ανομοιομορφία προέρχεται κυρίως από την προσοχή που δείχνουν στο screening -κόσκινο- . Εγώ πάντως τους απολαμβάνω κυρίως όταν είναι 4-6 ημερών και με ψήσιμο ελαφρύ ελάχιστα, πιο πολύ απο φίλτρου, κάνω και μπράτσα με τον φάρο
,(αν είναι καλός ο καφές σε 2-3 μέρες τον έχω τελειώσει
) και η "συνταγή" μου είναι : 14-16γρ. 94-95 βαθμούς,πολύ ψιλό άλεσμα .Χρόνους και όγκους δεν τα πολυυπολογίζω σχεδόν ποτέ και εγώ πάω από 25-45δ στην dc στην παβονι μπορεί και λεπτό , πάω σύμφωνα με την γεύση, το μόνο που λαμβάνω υπόψιν είναι το blonding point δλδ να δώσει ο καφές όσα έχει και τπτ παραπάνω