Καλησπέρα στη παρέα για άλλη μια φορά! Ένα update ήθελα να κάνω και να ακούσω μερικές συμβουλές...
Ήρθε μετά από μεγάλη καθυστέρηση στο strada 14αρι, ιδανικό για 20γρ καφε btw με IMS200 σίτα... Το κόψιμο αρκετά λεπτότερο (δυο δοντάκια στο SJ) αλλά το αποτέλεσμα ακόμη όχι τοσο καλό, δηλαδή στις πρώτες προσπάθειες είχα το λιγότερο 2 strings και μόνο στη τελευταία προσπάθεια όπου έφτιαξα καπουτσίνο ενώθηκαν σε ένα με αρκετό WDT κάθε φορά.. Γευστικά βέβαια αυτό που με προβλημάτισε ήταν το αισθητά λιγότερο σώμα και ανοιχτότερο χρώμα? δείγμα channeling? Επίσης.. το έχουμε πει πολλές φορές μια μια οι μεταβλητές αλλά τυχαία ήρθαν και κάτι push style palm tampers, και δεν κρατήθηκα να μην τα χρησιμοποιήσω, οπότε μήπως έπαιξε και αυτό το ρόλο του... βέβαια 20γρ σε 14αρι φαντάζεστε δεν αφήνει πολύ χώρο και νομίζω ότι το tamping ήταν ικανοποιητικό.. Επίσης το ένα είναι 58 και το αλλο 58.5 όπου το 58.5 σφραγίζει τόσο καλα που θέλει πολύ προσοχή για να μην διαταράξει το puck (το στρίβω αρκετές φορές αλλά και πάλι δεν ξέρω αν και αυτό το ανασηκώνει). Το 58άρι μετά το πάτημα αφήνει καφέ σε ένα σημείο στη περιφέρεια και οπτικά και μόνο με ενοχλεί. Τι πιστέυετε οι πιο έμπειροι; Άυριο λέω να πατήσω με το κανονικό μου τάμπερ με τη συνηθισμένη δύναμη και να ρυθμίσω το βάθος στο καινούργιο καταρχήν, οπότε αυτό θα ρυθμιστεί, βέβαια από ότι είχα διαβάσει οι socratic υποστηρίζουν με δύναμη πάνω από 5κιλά δεν υπάρχει αισθητή διαφορά, αλλα θα το κοιτάξω και βλέπουμε.. πιο πολύ με απασχολέι το αδύναμο σώμα, σαν γεύση υπάρχει μεγαλύτερη οξύτητα χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα κακό, απλά διαφορετικό..