Νερό στο puck - Eκχύλιση

Οι Βασικές αρχές για έναν καλό Espresso

Re: Νερό στο puck - Eκχύλιση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό smile56 » 31 Αύγ. 2017, 00:54

Ακριβως το ιδιο προβλημα αντιμετωπιζω και εγω Ειμαι νεος στο χωρο Η μηχανη ειναι μια Bezzera Magica 1 εβδομαδος οι καφεδες που χρησιμοποιω για αρχη ειναι ο Illy και Lavaza Pienaroma η αλεση δεν ξερω εαν ειναι σωστη στα 15 gr ο Ιlly και στα 14 gr ο lavaza η πιεση στα 20 kgr ελεγχομενη λογω ταμπερ βασει οδηγιων της Bezzera και Lavaza εκχυλιση 25 ml στον Illy και 30 ml στον lavaza με χρονο εκχυλισης στα 25 και 28 sec αντιστοιχα απο τους 160 περιπου καφεδες ,λογω πειραματων καταφερα χωρις να γνωριζω τον λογο να βγουν 6-7 σχεδον στεγνα puck Γνωριζετε τι θα πρεπει να διορθωσω ωστε να μην υπαρχει αυτη η μικρη λιμνουλα στην επιφανεια η οποια απορροφάται σχεδον αμεσως και να μην ειναι υγρο σαν λαπας το puck? Τι κανω λαθος?
smile56
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 12 Αύγ. 2017, 11:47
Ονομα: Νικος
Τοποθεσια: Βολος
Μηχανη: BEZZERA MAGICA
Μυλος: Mazzer sj
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Νερό στο puck - Eκχύλιση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Gataros » 31 Αύγ. 2017, 07:56

Δοκίμασε να κόψεις πιο χοντρά ανεβάζοντας ελαφρώς αν σε παίρνει την ποσότητα καφε στο pf.

Υγρό μπισκότο βρίσκω όταν καμία φορά το παρακάνω με πολύ ψιλή άλεση.
Άβαταρ μέλους
Gataros
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 280
Εγγραφή: 25 Απρ. 2014, 16:58
Ονομα: Βασίλης
Τοποθεσια: Αθήνα
Μηχανη: Silvia-Woodsman Mod
2η μηχανη: V60
Μυλος: Monolith Flat
2ος Μυλος: Porlex
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Taf

Re: Νερό στο puck - Eκχύλιση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό mymenhir1971 » 31 Αύγ. 2017, 09:58

off topic...sorry
Νικο,τον piena μην τον παιξεις πανω από 15gr θα σου πικρισει αρκετα....τον δουλευω στα μαγαζια γι'αυτο και η συμβουλη.
Επισης καλυτερα να πας safe στο 1 προς 2 ratio στα 25''-28''
Γενικα αυτος οι καφεδες δεν είναι για ristretto και για freddo.
Your Friend Caffeine
Άβαταρ μέλους
mymenhir1971
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 731
Εγγραφή: 03 Φεβ. 2014, 10:53
Ονομα: Στέλιος
Τοποθεσια: Θεσσαλονίκη
Μηχανη: Vbm/Pressure Profile
2η μηχανη: Gaggia Classic Mod
Μυλος: HG-one Motorized
Coffee Roaster: Την πηρε ο Μανος
Αγαπημένοι Καφέδες: Αφρικη κι ας ειναι και Εμπολα

Re: Νερό στο puck - Eκχύλιση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Rallakias » 31 Αύγ. 2017, 14:55

Αν μείνεις πάντα σε αναλογία 1:2 και αντι για 15γρ καφέ βάλεις π.χ.18γρ , γιατι θα σου πικρίσει ο καφές?
Δεν θα πάρεις τον ίδιο εσπρέσσο σαν γεύση αλλα σε μεγαλύτερη ποσότητα?
Rallakias
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 28
Εγγραφή: 04 Οκτ. 2016, 13:34
Ονομα: Βασίλης
Τοποθεσια: Πειραιας
Μηχανη: Bezzera unica
Μυλος: Quamar M80e
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Νερό στο puck - Eκχύλιση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό mymenhir1971 » 31 Αύγ. 2017, 16:35

Αν κρατησεις τα παντα σταθερα όπως λες και βαλεις παραπανω gr θα παρεις περισσοτερα στερεα διαλυτα στο φλυτζανι.
Ο piena "στηνεται" από την αρχη-καβουρδισμα(επειδή είναι commercial καφες) ετσι ώστε να αποδιδει με συγκεκριμένα gr,σε συγκεκριμενο χρονο εκχυλησης και με συγκεκριμενο brew ratio αυτά που του αναλογουν.
Προσωπικα πιστευω πως είναι ότι καλυτερο από Lavazza(ακομη και από τον πολυδιαφημισμενο Tierra).
Εγω από την άλλη,ακομη και η δοκιμη του,λογω δουλειας,με ενοχλεί γευστικα και δυστυχως φαινεται εντονα στο προσωπο μου :tooth: :tooth: :tooth:
Your Friend Caffeine
Άβαταρ μέλους
mymenhir1971
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 731
Εγγραφή: 03 Φεβ. 2014, 10:53
Ονομα: Στέλιος
Τοποθεσια: Θεσσαλονίκη
Μηχανη: Vbm/Pressure Profile
2η μηχανη: Gaggia Classic Mod
Μυλος: HG-one Motorized
Coffee Roaster: Την πηρε ο Μανος
Αγαπημένοι Καφέδες: Αφρικη κι ας ειναι και Εμπολα

Re: Νερό στο puck - Eκχύλιση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό smile56 » 31 Αύγ. 2017, 20:02

Εχω κανει απο το πρωι πανω απο 30 καφεδες Ο Στελιος εχει δικιο μετα τα 14.5 γρ ο καφες πικριζει βγαζει μια ξινιλα και γενικα ειναι για τον νεροχυτη οπου και κατεληξαν Υπαρχει πιθανοτητα να φταιει και το καλαθακι του pf να ειναι μεγαλο για 14 γρ Πως να παω να δοκιμασω σπεσιαλιτυ καφεδες οταν ακομη και αυτοι που ειναι για την<μαζα> δεν παιρνω σωστα αποτελεσματα σε καποια σημεια? Σαφως και εχω καλυτερα αποτελεσματα απο τα μαγαζια πιστευω οτι εαν αρχισω και δοκιμαζω σπεσιαλιτυ πιστευω να απογειωθει το αποτελεσμα Μπορειτε να προτεινετε καποιον σπεσιαλιτυ για καποιον που ειναι απειρο? Θα χρειασθει να αγορασω νεα καλαθακια IMS οπως και σιτα IMS
smile56
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 12 Αύγ. 2017, 11:47
Ονομα: Νικος
Τοποθεσια: Βολος
Μηχανη: BEZZERA MAGICA
Μυλος: Mazzer sj
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Νερό στο puck - Eκχύλιση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Zafiris » 13 Σεπ. 2017, 11:52

mymenhir1971 έγραψε:Αν κρατησεις τα παντα σταθερα όπως λες και βαλεις παραπανω gr θα παρεις περισσοτερα στερεα διαλυτα στο φλυτζανι.
Ο piena "στηνεται" από την αρχη-καβουρδισμα(επειδή είναι commercial καφες) ετσι ώστε να αποδιδει με συγκεκριμένα gr,σε συγκεκριμενο χρονο εκχυλησης και με συγκεκριμενο brew ratio αυτά που του αναλογουν.
Προσωπικα πιστευω πως είναι ότι καλυτερο από Lavazza(ακομη και από τον πολυδιαφημισμενο Tierra).
Εγω από την άλλη,ακομη και η δοκιμη του,λογω δουλειας,με ενοχλεί γευστικα και δυστυχως φαινεται εντονα στο προσωπο μου :tooth: :tooth: :tooth:


καλησπέρα.... αν για τον συγκεκριμενο καφέ βάλεις περισσοτερα γραμμάρια και βγάλεις περισσότερα ml εκχύλισή? θα βγάλει πάλι πικρίλα το συγκεκριμένο χαρμάνι?
Zafiris
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: 05 Ιουν. 2017, 18:02
Ονομα: Zafiris
Τοποθεσια: Athens
Μηχανη: aeropress
Μυλος: hario
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Για τον Espresso

Μέλη σε σύνδεση

Εγγεγραμμένα μέλη: Bing [Bot]