Οι πρώτες σταγόνες του καφέ είναι παχύρευστες αρκετά και επίσης μπορεί να ξεκινήσουν από τις άκρες του φίλτρου άρα να στροβιληστουν μέσα στο portafilter και κατόπιν να κάνουν την διαδρομή τους προς τα spout. Όλο αυτό δίνει επιπρόσθετο χρόνο στις πρώτες σταγόνες.
Αντίθετα με το γυμνό η πρώτη σταγόνα καταλήγει απευθείας στο ποτήρι.
Αυτό η καθυστέρηση στη έξοδο των πρώτων σταγόνων σε συνδυασμό με την μειωμένη κρέμα δίνει ένα λάθος σε εισαγωγικά απότελεσμα στο spouted κάτι που στο naked θα θεωρηθεί έστω και οριακά αποδεκτό.
Άρα μπορώ να κατανοήσω την λογική ότι το spouted θέλει πιο χοντρή άλεση. Ισως τελικά με το naked να έχουμε μεγαλύτερο ευρος αποδεκτών αποτελεσμάτων (αλέσεων). Ίσως να θέλει ακόμα περισσότερο διαλογισμό