Γευστικά ένας καφές Speciality πρέπει να αποσπά βαθμολογία πάνω από 80 βαθμούς στη φόρμα βαθμολογίας του CoE. Δηλαδή θα πρέπει ν’ χει προσωπικότητα, ιδιαιτερότητα και να συνδυάζει ή να αναδεικνύει γευστικά χαρακτηριστικά όπως των πρωτευόντων γεύσεων (γλυκάδα, οξύτητα, σώμα, τελείωμα, ισορροπία, άρωμα), καθώς και να διευρύνεται η γκάμα γεύσεων στις δευτερεύουσες (Σοκολάτα, Βανίλια, καραμέλα, αμύγδαλο, φρεσκοψημένο αμύγδαλο, ζαχαροκάλαμο, φρούτα του δάσους, λεμόνι, τροπικά φρούτα, μπαχαρικά, Γη, μούρα κ.α.).
Δες περισσότερα στο παρακάτω link:
http://www.mokka.gr/el/%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CF%82/speciality-coffeeΑν ψάξεις στο google θα βρεις την απάντηση σε μεγάλη ανάλυση.
Σαν μια απλουστευμένη απάντηση, οι specialty πληρούν κάποια υψηλά standard ποιότητας σε όλα τα στάδια μέχρι να φτάσει ο κόκκος στον τελικό καταναλωτή.