από KostasBarista » 06 Νοέμ. 2017, 21:38
Νομίζω το έχουμε θίξει σε άλλο νήμα ήδη το θέμα εξαγωγής αέρα σε κόκκους αλλά θα το ξαναγράψω.
Το να βγάζουμε από το δοχείο τον αέρα και δημιουργώντας κενό αέρος ή οποιαδήποτε αρνητική πίεση, αναγκάζουμε τα αέρια του καφέ να βγαίνουν από τους κόκκους πιο γρήγορα, συμβάλλοντας στην επιτάχυνση της οξείδωσης.
Η πατέντα της illy με το βαρελάκι έκανε το ακριβώς αντίθετο (nitro flushed). Γεμίζουν το βαρελάκι με άζωτο, ώστε να μην αφήσουν καθόλου του κόκκους να αποβάλλουν αέριο από τη πίεση που ασκείται πάνω τους.