από KostasBarista » 04 Ιαν. 2018, 00:36
Να καταθέσω κάποια δεδομένα προς όφελος της συζήτησης.
Τα bar που είναι ρυθμισμένη η αντλία ή η πίεση του δικτύου, όπου πολλές φορές αυτό βλέπουμε στο barόμετρο, δεν αντικατοπτρίζει τι γίνεται στο puck.
1.Στη Slayer πχ. ας θεωρήσουμε ότι η αντλία είναι ρυθμισμένη στα σταθερά 9bar. Μέχρι να γεμίσει το group νερό (κ όσο χαμηλότερη ροή έχουμε ρυθμίσει, τόσο πιο πολύ αργεί), η πραγματική πίεση στο puck ανεβαίνει σταδιακά.
2. Με μετρήσεις αποδεδειγμένο, η πίεση που δέχεται το puck στην επιφάνειά του, είναι πάρα πολύ διαφορετικό με τη πίεση στο μέσο κ στο τέλος του. Η καινούργια σχολή των χαμηλών πιέσεων σε όλο το brew, το χρησιμοποιούν ως επιχείρημα για πιο ομοιογενή εκχύλιση.
3. Η πραγματική πίεση που δέχεται το puck επίσης καθορίζεται από την άλεση. Όσο πιο ψιλή άλεση, τόσο μεγαλύτερη αντίσταση. Το ίδιο συμβαίνει και με το basket. Πχ με το VST λόγω κάθετων τοιχωμάτων και μεγαλύτερης διαμέτρου εξόδου, η πίεση εκτονώνεται πιο εύκολα.
Γιώργο η Slayer αυτό που κατάφερε, είναι να βάλει τη ροή στη συζήτηση. Κατά τ'άλλα έγινε ένα μικρό μπαμ (σε σχέση με άλλες εταιρίες, δεν έκαναν ποτέ τρελές πωλήσεις, ούτε είχαν ποτέ τη δυνατότητα παραγωγής να ανταποκριθούν) σε κάποιες χώρες, κυρίως Ασία κ μετά κάνανε τεράστια βουτιά. Το τελευταίο τους μοντέλο είναι δείγμα ότι οι πωλήσεις δε πήγαιναν καλά. Εκεί που έλεγαν ότι ποτέ δε θα φτιάξουν volumetric γιατί ο μπαρίστα πρέπει να φτιάχνει το καφέ και άλλα τέτοια μάρκετινγκ, την έφτιαξαν...