Χθες έγινε με επιτυχία το bleed της βαλβίδας πάνω στο group.
Με δυσκόλεψε βέβαια και δεν γίνεται σε καμία περίπτωση τόσο εύκολα όσο στο βίντεο που έχει ανεβάσει η LM...
Η εξάγωνη βίδα θέλει χτύπημα ελαφρύ και λίγο απότομο, βάζοντας απλά το κλειδί δεν χαλαρώνει με τίποτα, με κίνδυνο να χαλάσεις από κάτω το copper washer:
https://lamarzoccoparts.com.au/gp-coppe ... roup-drainΜετά όλα γίνονται εύκολα, το θηρίο αρχίζει να γουργουρίζει καθώς ζεσταίνεται το νερό στα boiler.
Μια επαλήθευση θα ήθελα από τους μάστορες της παρέας, όντως άσχετος, σέρνοντας το paddle σε θέση όπου ανοίγει η κωνική βαλβίδα, ενώ το νερό τρέχει, το μανόμετρο δεν καταγράφει αύξηση της πίεσης, κάτι το οποίο είναι νορμάλ, μιας και δεν έχω συνδέσει το pf με καφέ, σωστά?
Όταν άλεσα καφέ με τον porlex και δοκίμασα να κάνω καφέ, φυσιολογικά το νερό έτρεξε σαν ποτάμι, μιας και η άλεση του porlex είναι πολύ χοντρή. Αυτό που λίγο με έβαλε σε σκέψεις είναι ότι η πίεση στο μανόμετρο πάνω στο group, ανέβηκε ελάχιστα έως το 1,5bar, στο τέλος της εκχύλισης (η οποία κράτησε max 6 δευτερόλεπτα, ποτάμι κανονικό). Είναι φυσιολογικό το ότι παρόλο που υπήρχε καφές στο group, άσχετα αν ήταν χοντροκομένος, το μανόμετρο δεν έδειξε να συγκινείται και πολύ?
Κάτι τελευταίο, η πίεση στο boiler του καφέ κινείται ελάχιστα πιο πάνω από τα 12bar και κατεβαίνει όταν τρέχει νερό από το group.
Μιας και στο manual η LM αναφέρει ότι η πίεση πρεέπει να δείχνει max 12bar, πρέπει μήπως να ρυθμίσω προς τα κάτω την expansion valve για να πέσω ακριβώς στα 12bar ή είμαι οκ?