Πρωινό Σαββάτου σήμερα και σηκώθηκα με μια έντονη ,περισσότερη από άλλες φόρες , επιθυμία για καφέ .
Ο λόγος της έντονης αυτής επιθυμίας είναι το ψήσιμο της Αιθιοπίας από την δεύτερη προσπάθεια
και καθώς έχουν περάσει ήδη (RD 07/03/2018) 10 ημέρες σκληρής αναμονής , είμαι έτοιμος να δω τι έχει γίνει.
Καθάρισμα ο μύλος ,κόψιμο, εκχύλιση και το αποτέλεσμα εδώ
Καθαρό φλιτζάνι , πολύ δυνατή γλυκιά γεύση , αρώματα , τι αρώματα ακριβώς μου είναι δύσκολο να καταλάβω , λόγο μη εμπειρίας , αλλά πολύ ωραίο αποτέλεσμα και πραγματικά για έμενα η όλη διαδικασία μου έχει φανεί ιδιαίτερα εύκολη και επιτυχημένη.
Βέβαια έχει βοηθήσει τα μέγιστα να έχεις τον ίδιο καφέ ψημένο έτοιμο και να ξέρεις ήδη που πρέπει να βαδίσεις.
Τώρα που είπα για τον ήδη έτοιμο καφέ να πω πως ο αυτός που ψήθηκε στο σπίτι είναι πολύ καλύτερος σε όλα , γεύση , άρωμα ,σώμα .
Ίσως είναι εύκολος ο καφές , ίσως έδεσε καλά με το ρομποτακι , ίσως από τύχη η και όλα αυτά μαζί , δεν ξέρω πάντως μου βγήκε με μεγάλη ευκολία.
Τώρα είμαι στο σχεδιασμό και κατασκευή ενός ψηστηριου ολοκληρωτικά DIY όμως ακόμη χρειάζεται χρόνο και τελικά δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται .
Εν κατακλείδι να πω για το ρομποτακι ότι είναι μια καλή και οικονομική επιλογή ,γνωρίζοντας ότι είναι απαραίτητα 3 πράγματα , αλλαγή μοτέρ με περισσότερες στροφές περίπου RPM 35 , έξτρα θερμόμετρο με άμεση μέτρηση θερμοκρασίας , και καλή ψύξη του κόκκου στο τελείωμα .