Καλησπερα σε ολους,
Επειτα απο χρονια χρησης της Illy francis με καψουλες ειπα να κανω το επομενο βημα και να παω σε μηχανη με αλεσμενο καφε.
Ειμαι κατοχος μιας Gaggia Carezza Deluxe και μυλος Graef cm702, με ολα τα αξεσουαρ, ζυγαρια ακριβειας, χρονομετρο, μεταλλικο tamper κλπ.
Πηρα λοιπον ενα κιλο Lavazza crema aroma, και ειπα να ξεκινησω απο χθες τα πειραματα μου να δω τι καφε θα βγαλω!
Ο μυλος εχει διαβαθμιση απο 1 εως 25. Κοβω καφε στο 5 και ξεκιναω βαζω 16 γρ. στο pf (pressurized) με μετριο tamping και ξεκιναω την εκχυλιση. Εβγαλα 60ml σε περιπου 15 δευτερολπετα, χρονος λιγος γιατι απ οτι διαβαζω πρεπει να φτασω στο 25. Αλεθω πιο λεπτο τον καφε και ακομα και στο 1 που ειναι πουδρα ο χρονος μενει περιπου ο ιδιος, και ο καφες γευστικα μου φαινεται "καμμενος" με πολυ λιγο σκουρο καιμακι. Πειραματιστικα και εκανα de pressurize το pf και εκει τα ιδια περιπου το ιδιο αποτελεσμα. Δεν ξερω τι μπορω να κανω γιαυτο παρακαλω τα φωτα σας!
Γνωριζω οτι δεν εχω την τελεια μηχανη η τον τελειο μυλο αλλα τουλαχιστον συμφωνα με αυτα που διαθετω ψαχνω να βρω το βελτιστο.
Σημειωση οτι πολλες φορες η "ντουζιερα" εχει σημαδι απο τον καφε, μειωσα την ποσοτητα σε 14 γρ. και πανω κατω γινονται τα ιδια. Εννοειται επαιξα και με το πατημα αλλοτε ελαφρυ αλλοτε πιο βαρυ αλλα δεν βγηκε κατι καλο.
Επισης το καιμακι εστω και αυτο το λιγο που βγαινει εξαφανιζεται γρηγορα. Δεν ξερω αν παιζει ρολο αλλα οταν ανοιξα την συσκευασια του καφε οι δυο τρεις πρωτοι καφεδες ηταν καλυτεροι σε οψη μετα οτι και να εκανα εβγαινε το ιδιο.
Σας ευχαριστω για την κατανοηση!