Upgrade Δημήτρη;;;; Δηλαδή πόσο καλύτερος μπορεί να γίνει πια αυτός ο μύλος..
Σταυριάνα κοίταξε να δεις... Η μηχανή λάμπει.. θα δεις και τις τελικες φωτό.. έγινε από ασχημόπαπο κύκνος και δεν το λέω επειδή είναι δικιά μου..., αλλά της πάει.. νομίζω πολύ πιο όμορφη από πριν.
Για την ιστορία λοιπόν όσον αφορά την εξωτερική εμφάνιση δεν είναι μυστικό ότι η μηχανή είναι λίγο τεράστια (για οικιακή συσκευή). Έτσι λοιπόν το συζητήσαμε λίγο, θα μπορούσαμε να κάνουμε πολλά να κοψουμε σε μέγεθος ή σε αέρα καθώς η μηχανή είναι λίγο τετραγωνη, ενώ θα μπορούσαμε να έχουμε το γκρουπ εκτεθειμένο σε κοινή θέα, καθώς και πλαινά πλέξι να φαίνεται το θηρίο μπόιλερ με τα γιγάντια μπουλόνια που κλείνουν το καπάκι.. Τελικά όμως είπαμε να διατηρήσουμε τοναρχικό της χαρακτήρα και απλά να την εκμοντερνίσουμε.. στο κάτω κάτω είναι μια αρκετα σπάνια μηχανή και δεν βρίσκεται πολύ έυκολα.. ειδικά το συγκεκριμένο μοντέλο..
Anyway τέρας λοιπόν, που να δεις αφρόγαλο για ενα καπ. σε 5 δευτερα το έχει φτιάξει..
Η πιο ουσιαστική αναβάθμιση για την οποία δεν πρόλαβα να αναφερθώ και καλύτερα με πρόλαβε ο δημιουργός είναι η μετατροπή από dipper σε HX... Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η μηχανή αντί να παίρνει νερό από το μπόιλερ, όπως πχ η λαπαβόνι η οποία στο τέλος υπερυθερμαίνεται κιόλας, παίρνει κατευθείαν από το δίκτυο και σαν hx περναάει και ζεσταίνεται, Έτσι έχουμε δύο τινα; αφενώς έχουμε πάντα φρέσκο νερό και όχι χιλιοβρασμένο από ένα boiler 5λτ, και το πολύ σημαντικό έχουμε pre infusion στη πίεση δικτύου όταν κατεβάζουμε το λεβιέ και μετά πάμε στα 9 μπαρ, αυτό φυσικά δίνει ακόμη καλύτερο σώμα.. Αυτή την αρχιτεκτονική έχει και η londinium που τόσοι πολύ εδώ μέσα, συμπεριλαμβανομένου και εμού έχουμε σταμπάρει και που πολλοί στο εξωτερικό δίνουν gs3, slayer για αυτήν.. Η αλήθεια όπως είπε κ ο δημήτρης είναι ότι δεν σταματάει να με εκπλήσει και φυσικά γιατί ακόμη την μαθαίνω αλλά και γιατί έχει τόσα πολλά να παίξει κανεις.. Φυσικά και θέλει και καλό καφέ και μάλλον πρέπει να εντρυφησω λίγο πιο πολύ στα ψησίματα μου για να πάρω τα μέγιστα, προς το παρόν την απολαμβάνω με κάτι καφεδάκι από mr bean αιθιοπια και κολομβιά... εθιστικα..
Επίσης το μανόμετρο έγινε διπλό, εκτός από τη πίεση του μπόιλερ δείχνει και τη πίεση δικτύου pre infusion και το ramp up στα 9 μπαρ..
Σύντομα θα μεταφέρω και θα ανεβάσω και τις τελικές φωτό.. I promise