Περνώντας από Γαλλία, έκανα μια στάση σε ένα καφέ βλέποντας μια Synesso Hydra και κάτι μύλους EK43.
Στον πάγκο του καταστήματος είχαν το συγκεκριμένο καφέ, μερικά στοιχεία παραθέτονται παρακάτω:
Xώρα: Αιθιοπία
Περιοχή: Bench Maji
Υψόμετρο: 1900-2100m
Επεξεργασία: Natural
Φάρμα: Gesha Village
Ποικιλία: Gesha 1931
Άρωμα από Jasmin, eau de rose, fleur de orange.
Tο συγκεκριμένο καφέ τον έδιναν και ως διπλό εσπρέσσο, στην προνομιακή τιμή των 9 ευρώ παρακαλώ.
Σε δοκιμή του δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε, ελαφρύ σώμα, με αρκετά αρώματα τα οποία προσωπικά δεν μπορούσα να διακρίνω ακριβώς τί είναι τί.
Το καφέ αυτό τον πωλούσαν και για το σπίτι, 25ευρώ τα 100gr ( ένα καιρό παραπονιόμουν για τους Έλληνες roasters ότι έχουν αρχίσει να ξεφεύγουν στις τιμές τους ).
Ο barista μου εξήγησε ότι κάνουν το ίδιο ψήσιμο και για φίλτρο και για espresso. Είχα αποφασίσει να μην τον σπαταλήσω ως espresso, οπότε ξεκίνησα να δοκιμάζω σε V60.
12gr κόκκου, 190ml ροφήματος
Συνολικός χρόνος παρασκευής:2:10,
30 sec blooming
1 pour: 80ml ροφήματος στα 50sec
2 pour: 130ml ροφηματος στα 1:30
3 pour: 190ml ροφήματος και τέλος στο 2:10.
Όλα τα αρνητικά περί μπλεξίματος αρωμάτων, γεύσης κλπ τελειώνουν. Ο καφές είναι πεντακάθαρος και ανάλαφρος, πραγματικά είχα καιρό να πιώ τόσο καλό καφέ. Όσο κρύωνε γινόταν απολαυστικότερος, με ελάχιστη οξύτητα.
Νομίζω είναι από τους καφέδες που θέλει κάποιος να πιεί μια Κυριακή πρωί, έχοντας ξυπνήσει πολύ νωρίς, να βγεί στο μπαλκόνι του και να απολαύσει με ηρεμία διαβάζοντας ένα βίβλιο ή την εφημερίδα του.
Κάτι τέτοια καφεδάκια με κάνουν να χαίρομαι που ασχολήθηκα με τον καφέ πριν από 3-4 χρόνια. Αν ποτέ τύχει να τον βρείτε διαθέσιμο, μην διστάσετε να κάνετε ένα δώρο στον εαυτό σας. Το κακό είναι ότι άρεσε στη γυναίκα μου και 100gr δεν φθάνουν ούτε για 5 μέρες..