από spyros210 » 29 Σεπ. 2018, 16:35
Foyer Espresso bar: στην πανεπιστημίου κοντά στο μετρό. Είδα από σπόντα ότι θα έκαναν την παρασκευή Cupping με καφέδες από έναν Βέλγο roaster που τους είχε φέρει αποκλειστικά γι αυτούς! (και θα ναι και στο φεστιβάλ).Ιδανική ευκαιρία να δω κι αυτήν την διαδικασία λέω! Σίγουρα ένα καφέ που αξίζει να το επισκεφτείς ,έχει διάφορους καφέδες αλλά αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι και του Βέλγου και οι άλλοι καφέδες που είχαν, επειδή λέει έχουν πιο light ψήσιμο απ το συνηθισμένο καλό είναι να τους αποφύγεις για espresso! Αν θες πάρε αυτόν που είναι medium roast ειδικά για espresso(έναν guatemala αν δεν κάνω λάθος).Τώρα εδώ είναι που πρέπει να δώσουν τα φόντα τους οι έμπειροι του forum γιατί εγώ από σας ξέρω ότι χρησιμοποιούμε κανονικά για espresso μονοποικιλιακούς ή single origin ligt roasted καφέδες απλά περισσότερα γραμμάρια.Και με παραξένεψε το γεγονός ότι μου πρότεινε να δοκιμάσω το χαρμάνι τους και λέω καλά φτιάχτε μου έναν διπλο ristretto και μου λέει έχουμε συγκεκριμένη συνταγή μόνο για διπλό espresso λέω "ναι" . Πάντως ήταν πολύ γευστικός (από la marzocco τι να περιμένεις; ) και το cupping πολύ ωραία εμπειρία με τους καφέδες για αγορά να κυμαίνονται σε 12-13€ κι έναν στα 19€ τα 250γρ που τσίμπησα για δώρο στον κολλητό να τον δοκιμάσουμε στην aeropress!
-