Φορητοί Μύλοι Χειρός

Τα πάντα για τους χειροκίνητους μύλους

Φορητοί Μύλοι Χειρός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό krysztof » 29 Οκτ. 2018, 20:16

Γεια σας,

Εδώ και κάποιον καιρό έχω ξεκινήσει μια εκτενή αναζήτηση για έναν αξιόλογο μύλο που θα χωράει εύκολα στη βαλίτσα μου και μετά από μια συζήτηση με μέλος του forum αποφάσισα να δημιουργήσω thread για να μοιραστώ τα ευρήματά μου και να δω τις απόψεις σας. Προσωπικά ενδιαφέρομαι συγκεκριμένα για espresso άλεση, δηλαδή κυρίως για μύλους με συνεχή (stepless) ρύθμιση του μεγέθους των κόκκων και όχι με 'κλικ' (stepped), όμως θα αναφερθώ και σε ορισμένους μύλους τέτοιου τύπου.

Κατ'αρχάς, θα προσπεράσω τους γνωστούς Hario και Porlex, καθώς και αντίγραφα αυτών όπως Rhinowares ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο μπορεί να βρεθεί στην Amazon ή Κινέζικα sites, και θα πάω κατευθείαν σε τιμές >100 ευρώ, με μια δυο εξαιρέσεις.

-------------------------------------------------------------------------------

Stepless μύλοι:

1) Aergrind, Made by Knock (110 ευρώ)

Ο γνωστός μύλος της Knock φτιαγμένος για να χωράει στο Aeropress, εξού και το 'Aer' στο grind. Είναι ο πιο φθηνός stepless με αρκετά reviews (που να μπορώ να διαβάσω) στα 110 ευρώ από εδώ (https://thebarn.de/products/aergrind), με επιβάρυνση νομίζω γύρω στα 3 ευρώ για μεταφορικά. Φτιαγμένος από ένα μασίφ κομμάτι αλουμίνιο με CNC (πλην του δοχείου), φέρει μαχαίρια Italmill 38mm με κεραμική επικάλυψη (λένε οι Prima) και έχει ύψος 13.6cm με 4.6cm πλάτος. Το χερούλι του είναι και ανοιχτήρι μπύρας. Χωράει ~25-30gr κόκκους πριν την άλεση.

Μπορεί να αγοραστεί και από τη σελίδα της ίδιας της Knock, αλλά είναι γνωστή για την έλλειψη επικοινωνίας και τις καθυστερημένες αποστολές των προϊόντων τους. Γενικά έχουν ακουστεί πάρα πολλά παράπονα για κακή κατασκευή, όπως πλευρική κίνηση των εσωτερικών μαχαιριών (https://tinyurl.com/y7fzgune), γλίστρημα των εξωτερικών μαχαιριών με την αλλαγή θερμοκρασίας (https://tinyurl.com/yb9u7zyf), αλλά και γλίστρημα της ρύθμισης και του δοχείου για τους κόκκους κατά την άλεση.

Άρα γιατί να τον αγοράσει κανείς; Γιατί ο κόσμος που είναι ευχαριστημένος με το προϊόν συνήθως δεν ποστάρει στο ίντερνετ για αυτό. Με έχουν ενημερώσει από το Prima Coffee στην Αμερική και το The Barn πως ένα μικρό ποσοστό έχει πρόβλημα και το αντικαθιστούν, ενώ τα περισσότερα λειτουργούν κανονικά χωρίς πρόβλημα, ειδικά τώρα που η κατασκευή τους μεταφέρθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Συνεχίζουν να το έχουν στοκ γιατί πιστεύουν ότι είναι ό,τι καλύτερο για τα λεφτά του.

2) Feld2, Made by Knock (185 ευρώ)

Ουσιαστικά ίδιο εσωτερικό με τον Aergrind, αλλά μεγαλύτερο μέγεθος (~21cm ύψος και ~5cm πλάτος, 30-40gr κόκκους) και τιμή (https://thebarn.de/products/feldgrind2).

3) Helor 101

Πάλι μασίφ κατασκευή χωρίς περιθώριο κακής ευθυγράμμισης του άξονα, μπορεί το ίδιο σώμα να φορέσει δύο τύπους μαχαιριών, τα conventional, που αλέθουν πιο αργά και υποτίθεται είναι πιο καλά για φίλτρου, και τα contemporary ή Italmill, που αλέθουν πιο γρήγορα και συνιστώνται για espresso, αλλά ίσως να παράγουν λίγο περισσότερα μικροσκοπικά σωματίδια (https://helor-coffee.com/burrs-text/). Η σελίδα της εταιρείας αναφέρει πως με στροφή 30 μοιρών του ρυθμιστή, τα εσωτερικά μαχαίρια απομακρύνονται 0.0417mm από τα εξωτερικά. Έχει ύψος 18.7cm και πλάτος 5.5cm και χωρητικότητα 30-40gr. Έχει συγκριθεί από χρήστη του forum home-barista με Monolith ο οποίος ανέφερε πως η διαφορά στο αποτέλεσμα είναι μικρή (https://tinyurl.com/yaabkfdc).

Η τιμή του ανέρχεται στα 75-97 ευρώ από το taobao, αν δεν κάνω κάποιο λάθος, ανάλογα την επιλογή μαχαιριών (γίνεται να πάρεις και τα δύο και να αλλάζεις), όμως έχει έξτρα κόστος γύρω στα 30 ευρώ η αποστολή, χωρίς τώρα να υπολογίσω τον εκτελωνισμό αν πιάσουν το δέμα, που νομίζω στην καλύτερη περίπτωση είναι 15 ευρώ + 24% ΦΠΑ. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει πιο οικονομική επιλογή για την απόκτησή του, όμως ακόμη και με τις επιβαρύνσεις φαίνεται πως θα αξίζει τα λεφτά, ακόμη κι αν φτάσει >200 ευρώ.

4) Kinu M47 (329 ευρώ)

Γερμανικής κατασκευής μύλος με Italmill σχέδιο μαχαιριών 47mm, ουσιαστικά stepless με 50 clicks ανά ολόκληρη περιστροφή του ρυθμιστή, με κάθε κλίκ να αντιστοιχεί σε 0.01mm απόσταση. Χτισμένο σαν τανκ από ανοξείδωτο ατσάλι, το μοναδικό ελάττωμα που έχω βρει για αυτόν τον μύλο είναι ό,τι σε μερικούς τα μαγνητάκια του κάτω δοχείου σταματούν να πιάνουν. Έχει χωρητικότητα 30-40gr και ύψος 20cm και 5cm.


Εξαιρέσεις: i) 1ZPresso Mini Q Series (69-80 ευρώ) και ii) Anonymous

i) Κινέζικος μύλος, φέρει τα conventional μαχαίρια και το σώμα είναι από μασίφ αλουμίνιο με διαστάσεις 13.8cm ύψος χ 4.6cm πλάτος (https://tinyurl.com/ydajnn2y) και χωρητικότητα ~20gr. Αυτός είναι ο μικρότερος και φθηνότερος μύλος της εταιρείας, όμως έχει κερδίσει το Red dot design award. Στα 69 ευρώ είναι με το πλαστικό δοχείο και στα 80 με το αλουμινένιο. Βέβαια, δεν υπολογίζω τα πιθανά έξοδα εκτελωνισμού. Η σειρά E έχει τα Italmill αλλά δεν τη βρίσκω στο aliexpress, υπάρχει όμως στο taobao και είναι πιο ακριβή, και επίσης μετά υπάρχουν οι αντίστοιχοι Pro μύλοι (https://www.1zpresso.co/) Γενικά οι μύλοι της 1ZPresso διαφημίζουν μια 'τριαξονική' υποστήριξη του κεντρικού άξονα. Έστειλα μέιλ αλλά δεν μου έχουν απαντήσει για περισσότερες λεπτομέρειες. Πάντως για την τιμή πρέπει να είναι αξιόλογοι (https://tinyurl.com/ya7ymkkb , https://tinyurl.com/y7eqy3w8).

ii) Και πάλι Κινέζικος μύλος φτιαγμένος από έναν συμπαθέστατο τύπο που λίγα χρόνια μετά το πανεπιστήμιο ξεκίνησε μόνος του να παράγει τον μύλο σαν hobby. Είναι πολύ γνωστός στην Κίνα και αρκετά οικονομικός στα ~62 ευρώ η εκδοχή με τα conventional μαχαίρια (https://tinyurl.com/ybpmgvqo) και στα ~71 ευρώ η εκδοχή με τα μαχαίρια της Italmill (https://tinyurl.com/y8et3qpz). Και πάλι, οι τιμές είναι χωρίς τα μεταφορικά (~23 ευρώ αν θυμάμαι τι μου είχε πει) και κόστος εκτελωνισμού. Έχει διαστάσεις 20cm x 5cm και εδώ μπορούμε να τον δούμε εν δράσει (https://tinyurl.com/y8l2bvwz).


Honourable mentions: Apollo (http://coffeegeek.co/en/apollo-vs-kinu- ... of-apollo/), Rosco (http://www.portaspresso.com/page1004.html) και η σειρά Lido (2, 3, E, E-T https://tinyurl.com/m44omqg). Δεν έχω ασχοληθεί με αυτούς παραπάνω οπότε αν έχετε πληροφορίες είναι ευπρόσδεκτες.

-------------------------------------------------------------------------------

Stepped:

1) Comandante C40 MK3 (~190-230 ευρώ)

Γενικά η τιμή που βλέπω για αυτόν τον μύλο είναι γύρω στα 220 ευρώ αλλά το CROP στο Ηράκλειο, αν θυμάμαι καλά, τον πουλάει στα 190 περίπου. Έχει ύψος 16cm και πλάτος 6.1cm και χωρητικότητα 40-45gr. Επίσης, υπάρχει η προσθήκη του εξαρτήματος και άξονα red clix που διπλασιάζει τα clicks καθιστώντας τον λίγο πιο ικανό για άλεση espresso. Review: https://tinyurl.com/yaoou3ck . Ακόμη, ο κύριος Krzysztof εδώ έχει σχολιάσει αλλού ότι ο Comandante δεν χρησιμοποιεί στην κατασκευή του αλουμίνιο γιατί υπάρχει ο κίνδυνος δημιουργίας Aluminium Citrate, συνδυασμός αλουμινίου και κιτρικού οξέος που βρίσκεται στον καφέ, ουσία η οποία μπορεί από ό,τι λέει να διαπεράσει τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό και έχει συσχετιστεί με τη νόσο Alzheimer's και ALS. Αυτά τα λέει εδώ (https://tinyurl.com/ydhrdtg8), link το οποίο συγκρίνει αρκετούς από τους παραπάνω μύλους. Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ή να διαψεύσω αυτό το σχόλιο, απλά το παραθέτω.


Εξαιρέσεις: Timemore Slim (~80-120 ευρώ) και Timemore Nano (~81-129 ευρώ)

Κινέζικη εταιρεία που πιθανότατα μοιράζεται OEM με την Helor (δεν το έχω εξακριβώσει) και έχει σχολιαστεί και ως βελτιωμένη έκδοση του Helor στο πως βιδώνει το δοχείο και στην επιφάνεια που παρέχει παραπάνω τριβή για να μην γλιστράει στο χέρι κατά την άλεση. Η διαφορά τους είναι μόνο στο μέγεθος (και στο χερούλι), με το Slim (https://tinyurl.com/yd8ymsd6) να έχει διαστάσεις 16cm x 4.2cm και 20gr χωρητικότητα ενώ το Nano (https://tinyurl.com/yd8ymsd6) 12.5cm x 4.2cm και 15gr χωρητικότητα, πιο μικρό κι από το Aergrind.

Once again, δεν περιλαμβάνει εκτελωνισμό το παραπάνω κόστος. Η χαμηλότερη τιμή και στις δύο περιπτώσεις είναι για τα conventional μαχαίρια, που τα ονομάζουν G1, και η υψηλότερη για τα contemporary/Italmill που αυτοί τα ονόμαζαν GS1 και τώρα τα βγάζουν με επικάλυψη από τιτάνιο και τα λένε GS2. Έχω διαβάσει πολύ καλά σχόλια για την κατασκευή τους και για την κατανομή της άλεσής τους σε σύγκριση και με το Aergrind (https://tinyurl.com/yazz932v και https://tinyurl.com/yblqmtgu , https://tinyurl.com/y9tjbnu2). Παρεμπιπτόντως, αυτός ο τύπος έχει Aergrind, Timemore Nano, 1ZPresso Z-Pro και δύο Comandante... αν λάβω υπόψην μόνο τους μύλους. Αν και είναι stepped, αν ξεβιδώσει κανείς το ρυθμιστή και βάλει ανάμεσα μια πλαστική ροδέλα Delrin (https://tinyurl.com/ya9fsnpd) με διάμετρο ~18.9mm και πάχος ~2.4mm που θα προσφέρει τριβή, θα μπορεί να θέσει τη ρύθμιση και ανάμεσα στα clicks.

-------------------------------------------------------------------------------

Προσωπικά κλίνω προς το Aergrind λόγω budget και κριτικών, αφού μου είπαν από το The Barn πως θα έχω την δυνατότητα να τον επιστρέψω σε περίπτωση προβλήματος. Παρόλα αυτά, είχα περιέργεια πως μπορούν να προκύπτουν τόσα προβλήματα σε έναν μύλο από ένα μασίφ κομμάτι αλουμίνιο κομμένο με CNC και με ποιον τρόπο θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν σε μια νέα κατασκευή.

Εντυπώσεις; Έχετε κάποιον από αυτούς τους μύλους; Έχετε κάποιον άλλον; Σκοπεύετε να αποκτήσετε κάποιον; Περιμένω να δω τα σχόλιά σας.
krysztof
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 30
Εγγραφή: 09 Οκτ. 2018, 16:09
Ονομα: Στέφανος
Τοποθεσια: Ηράκλειο, Κρήτη
Μηχανη: Cafflano Kompresso
2η μηχανη: v60
Μυλος: Knock Aergrind
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Yirgacheffe

Re: Φορητοί Μύλοι Χειρός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Spiderdim » 29 Οκτ. 2018, 21:53

Φιλε μπραβο για τον κοπο που εκανες! Comandante εχω βαλει στο ματι καιρο, νομιζω τον αγοραζεις και απο taf
Spiderdim
Member
 
Δημοσιεύσεις: 69
Εγγραφή: 13 Νοέμ. 2014, 19:24
Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Ηρακλειο
Μηχανη: Wega concept evd 2
Μυλος: Simonelli nuova mdx
2ος Μυλος: Eurogat Grinder K3
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Φορητοί Μύλοι Χειρός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό krysztof » 29 Οκτ. 2018, 22:45

Σε ευχαριστώ πολύ. Με έχει βασανίσει αρκετά το θέμα, ακόμη και Κινέζικα φόρουμ έψαχνα για να βγάλω κάποια άκρη για μερικούς, χαίρομαι που το εκτιμάς.

Γνωρίζω ότι Comandante πουλάνε και αλλού, αλλά δεν έχω βρει χαμηλότερη τιμή από το CROP εδώ στο Ηράκλειο, για αυτό και το ανέφερα. Νομίζω στην taf είνα γύρω στα 230;
krysztof
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 30
Εγγραφή: 09 Οκτ. 2018, 16:09
Ονομα: Στέφανος
Τοποθεσια: Ηράκλειο, Κρήτη
Μηχανη: Cafflano Kompresso
2η μηχανη: v60
Μυλος: Knock Aergrind
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Yirgacheffe

Re: Φορητοί Μύλοι Χειρός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Drevan » 30 Οκτ. 2018, 17:25

Καλησπέρα!

Μπράβο για το πολύ ενημερωτικό ποστ! Εγώ που έχω τον comandante ούτε που γνώριζα την ύπαρξη του red clix..

Έχω που λες τον comandante εδώ και κανά χρόνο.. σε γενικές γραμμές πολύ ικανοποιημένος! θεωρώ από ότι είχα διαβάσει ότι είναι ισάξιοι kinu helor comandante, και διάλεξα τον τρίτο γιατί είχα διαβάσει καλές κριτικές και επίσης πήγα και τον είδα από κοντα! Ο kinu έχει πιο γρήγορη άλεση από το comandante αλλά δεν θεωρώ ότι για 100και.. ευρώ αξίζει και είχε και αναμονή τότε! Σίγουρα είναι και πιο heavy duty αλλά και ο comandante είναι top notch quality.. επίσης γευστικά πολύ καλός, ταλως δεν είναι αλλά για hand grinder δεν νομίζω ότι πρέπει να έχω παράπονο.

Γενικά πάντως το χειροκίνητο καταντά λίγο κουραστικό στο τέλος.. τουλάχιστον ο δικός μου παίνρει και ηλεκτρικό κατσαβίδι.. :tooth:

είναι και ένας πιο καινουργιος hiku... σε αυτά τα μεγέθη δηλαδή..
Άβαταρ μέλους
Drevan
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 178
Εγγραφή: 18 Φεβ. 2017, 00:28
Ονομα: Βαγγέλης
Τοποθεσια: Αθήνα
Μηχανη: Vibiemme 2B pid
2η μηχανη: Peppina, stradivari
Μυλος: tAlΩs
2ος Μυλος: Comandante
Coffee Roaster: Hottop b2k+
Αγαπημένοι Καφέδες: home roasting

Re: Φορητοί Μύλοι Χειρός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό krysztof » 30 Οκτ. 2018, 20:09

Καλησπέρα, ευχαριστώ πολύ!

Κι εγώ σκέφτηκα τον Comandante αλλά είναι 2πλάσια λεφτά και το μέγεθος + γυάλινο δοχείο + καπάκι/χερούλι το καθιστούν λίγο άβολο για τοποθέτηση σε τσάντα/βαλίτσα. Επίσης δεν είναι stepless, αλλά υποθέτω θα μπορείς να προσεγγίσεις τη σωστή ρύθμιση για τους περισσότερους κόκκους.

Για 18gr καφέ κάθε πρωί δεν με πειράζει τόσο, ως φοιτητής άλλωστε δεν μπορώ να επενδύσω σε κάτι πολύ ακριβό. Για μηχανή έχω ένα έμβολο τύπου Aeropress που μπορεί να φτάσει 9 bars και λέγεται Cafflano Kompresso και πιστεύω μπορεί να κάνει πολύ αξιόλογο espresso αν πετύχει κανείς το πάτημα+κατανομή, θερμοκρασία, άλεση κτλ.

Τον Hiku τον είχα δει και σκεφτόμουν να τον βάλω στα honourable mentions γιατί δεν ξέρω αρκετά, αλλά το ξέχασα, θα τον βάλω τώρα δεν βρίσκω πως μπορώ να επεξεργαστώ το post. Πάντως είχα δει να τον κράζουν γιατί είχε κάνει διαφήμιση/ ουσιαστικά επίθεση προς τα Lido και έχασα το ενδιαφέρον μου.
Τελευταία επεξεργασία από krysztof και 30 Οκτ. 2018, 20:35, έχει υποστεί επεξεργασία 1 φορά/ες συνολικά
krysztof
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 30
Εγγραφή: 09 Οκτ. 2018, 16:09
Ονομα: Στέφανος
Τοποθεσια: Ηράκλειο, Κρήτη
Μηχανη: Cafflano Kompresso
2η μηχανη: v60
Μυλος: Knock Aergrind
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Yirgacheffe

Re: Φορητοί Μύλοι Χειρός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό todoornot » 30 Οκτ. 2018, 20:13

Στέφανε, βλέπω η αναζήτηση συνεχίζεται :P

Μπράβο για την συγκέντρωση όλων αυτών των πληροφοριών. Για τους lido, από ό,τι έχω καταλάβει, είναι λίγο ταλαιπωρία η ρύθμιση, ενώ για την ποιότητα δεν έχω καταλάβει σε σύγκριση με τους άλλους - στην ίδια πάντως κατηγορία. Σε συνδυασμό με το ότι έρχονται από Αμερική, νομίζω και γω δεν θα τους έβαζα στους υποψήφιους. Υπάρχει βέβαια από την ίδια εταιρεία και ο pharos, με εξαιρετικές κριτικές για την ποιότητα άλεσης, αλλά μειονεκτήματα την τιμή (μικρότερη ωστόσο από τις αντίστοιχες κατηγορίες των kinu και helor) , το μέγεθος και ότι θέλει (πολύ) δύναμη για light roast.

Για hiku διέκρινα μια ψιλο-χοντρο-απογοήτευση και στη συνέχεια σιγή από τους backers στο hb.

Καλή επιτυχία στην τελική επιλογή!
todoornot
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 19
Εγγραφή: 08 Δεκ. 2017, 14:21
Ονομα: Γιώργος
Τοποθεσια: Αθήνα
Μηχανη: Flair Espresso Maker
Μυλος: Niche Zero
2ος Μυλος: Aergrind MBK
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Φορητοί Μύλοι Χειρός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό krysztof » 30 Οκτ. 2018, 20:23

Ευχαριστώ!

Βέβαια έχουν μεγαλύτερα μαχαίρια από τα περισσότερα, πλην του Kinu, αλλά τα υπόλοιπα τα είδα κι εγώ.

Για hiku διέκρινα μια ψιλο-χοντρο-απογοήτευση και στη συνέχεια σιγή από τους backers στο hb.


Yep.

Καλή επιτυχία στην τελική επιλογή!


Ευχαριστώ πολύ! Είμαι στο τσακ να πάρω τον Aergrind, αύριο μεθαύριο θα πατήσω τη σκανδάλη. Σκεφτόμουν και τους άλλους Κινέζικους, αλλά μόνο το πόσο θα πρέπει να περιμένω για να τα παραλάβω με αποτρέπει. Θα ενημερώσω όταν έρθει!
krysztof
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 30
Εγγραφή: 09 Οκτ. 2018, 16:09
Ονομα: Στέφανος
Τοποθεσια: Ηράκλειο, Κρήτη
Μηχανη: Cafflano Kompresso
2η μηχανη: v60
Μυλος: Knock Aergrind
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Yirgacheffe

Re: Φορητοί Μύλοι Χειρός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Drevan » 30 Οκτ. 2018, 21:22

καλησπέρα, για τους hiku φυσικά ήταν λιγο άσχημη η αντιστοιχία τους με τους lido, και όπως αποδείχτηκε δεν ήταν και πιο γρήγοροι στην άλεση! Ωστόσο κάποιοι είχαν μερικά θεματάκια ενώ πολλοί άλλοι είναι πολυ ικανοποιημένοι, τουλάχιστον έτσι δηλώνουν στο hb.

υ.γ. είναι και οι δύο αρκετά μεγάλοι να ξέρεις..

Anyway εγώ προσωπικά θα σου έλεγα να μην μπλέξεις με κίνα, εκτός του ότι υπάρχει θέμα και ελέγχουν όλα τα εμπορεύματα, δεν τους πολυ εμπιστεύομαι γιατί για το ίδιο αντικείμενο μου έχουν ερθεί πολλές διαφορετικές ποιότητες και μιλάμε για άλεση και αυτό που λένε tight tolerances και καλύτερα να δώσεις κάτι παραπάνω αλλά να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο!

καλή τύχη σε ότι επιλέξεις...
Άβαταρ μέλους
Drevan
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 178
Εγγραφή: 18 Φεβ. 2017, 00:28
Ονομα: Βαγγέλης
Τοποθεσια: Αθήνα
Μηχανη: Vibiemme 2B pid
2η μηχανη: Peppina, stradivari
Μυλος: tAlΩs
2ος Μυλος: Comandante
Coffee Roaster: Hottop b2k+
Αγαπημένοι Καφέδες: home roasting

Re: Φορητοί Μύλοι Χειρός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό krysztof » 30 Οκτ. 2018, 21:52

Κατανοητό, όπως και με το Aergrind, πολλά έχουν ακουστεί όμως πολλοί είναι και ικανοποιημένοι.

Είναι και το τελωνείο άλλος ένας λόγος που δεν παίρνω από Κίνα. Αν ήταν στα 69 ευρώ χωρίς επιπλέον επιβάρυνση πιστεύω θα ήταν φοβερό value for money.

Ελπίζω να μου έρθει καλό Aergrind και να μην χρειάζεται να το στέλνω πίσω...
krysztof
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 30
Εγγραφή: 09 Οκτ. 2018, 16:09
Ονομα: Στέφανος
Τοποθεσια: Ηράκλειο, Κρήτη
Μηχανη: Cafflano Kompresso
2η μηχανη: v60
Μυλος: Knock Aergrind
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Yirgacheffe

Re: Φορητοί Μύλοι Χειρός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 31 Οκτ. 2018, 08:52

Πραγματικα πολυ εντυπωσιακη δουλεια εκανες φιλε μου.Ουτε εγω ηξερα καποιους μυλους απο αυτους που βρηκες.
Προσωπικα για την ποιοτητα κατασκευης του και μονο μου αρεσει αυτος επειδη δεν ξερω τι κανει σαν αποτελεσμα και αναγκαστικα πρεπει κανεις να βασιστει στα ξενα φορα για πληροφοριες.
Τον pharos δεν τον εβαλες στις επιλογες σου και θα εχεις λογο βεβαια.
Χειροκινητο θα χρησιμοποιουσα μονο για την φορητοτητα επειδη χαμηλες και ασταθεις στροφες αλεσης μαζι με ταλαιπωρια δεν ειναι στην φιλοσοφια μου.Δεν παυουν ομως να εχουν σημαντικο μεριδιο της αγορας αυτοι οι μυλοι και αυτο ειναι κατι που πρεπει να σεβαστουμε.
Σημειωση.
Μην κανεις παραθεση την αμεσως προηγουμενη απαντηση.Δεν ειναι απαραιτητο και κουραζομαι να σβηνω παραθεσεις.Ευχαριστω.
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 2173
Εγγραφή: 08 Δεκ. 2013, 12:54
Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Ολυμπιακο χωριο
Μηχανη: Της πλακας
2η μηχανη: Gaggia Evo Mod
Μυλος: μαπα φτιαχτος
2ος Μυλος: Anfim Caimano 64
Coffee Roaster: DIY Air home roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Home roast

Επόμενο

Επιστροφή στο Χειροκίνητοι Μύλοι Άλεσης

Μέλη σε σύνδεση

Εγγεγραμμένα μέλη: Google [Bot]