Κόψιμο καφέ για γαλλική πρέσα

Συζητήστε εδώ τεχνικές παρασκευής και tips για τον καφέ φίλτρου- Brew

Κόψιμο καφέ για γαλλική πρέσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό mplevris » 24 Ιαν. 2020, 10:20

Μπήκε στη ζωή μας τώρα νεο μέλος το οποίο έχει συνηθίσει να πίνει καφέ φίλτρου σε γαλλική πρέσα και δεν μπορούμε να της χαλάσουμε το χατίρι
Λοιπόν γαλλική πρέσα διαθέτουμε ,καφέ σε κόκκους επίσης. Έχουμε και μύλο άλεσης τον mazzer super jolly.
Και εδώ είναι η ερώτηση μου. Ξέρει κανείς σε ποια "σκάλα"του μύλου πρέπει να κόψω για γαλλική πρέσα . Ξέρω ότι πρέπει να είναι πολύ χοντρά κομμένο αλλά πόσα στεπ πιο χοντρό σε σχέση με το που κόβω τον εσπρέσσο πχ
Άβαταρ μέλους
mplevris
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 03 Νοέμ. 2019, 12:26
Ονομα: Μανόλης
Τοποθεσια: Ηράκλειο
Μηχανη: bezzera bz99
2η μηχανη: DeLonghi EC585
Μυλος: Mazzer jolly
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Κόψιμο καφέ για γαλλική πρέσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Nimrodel » 24 Ιαν. 2020, 11:58

Θέλει δοκιμές αυτό. Δλδ θέλεις να μην κατεβαίνει η πρέσα χωρίς αντίσταση αλλά και να μην μπλοκάρει και να θέλει πολλή δύναμη για να κατέβει. Στην πρώτη περίπτωση πας πιο ψιλά, στη δεύτερη πιο χοντρά. Γραμμάρια 1:10 περίπου. Στο major, αν θυμάμαι καλά, έκανα μισή στροφή για v60, θες ακόμα πιο χοντρα για πρέσα.
Nimrodel
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: 31 Οκτ. 2018, 22:57
Ονομα: Αναστασία
Τοποθεσια: Τήνος
Μηχανη: Vbm dB mod
2η μηχανη: La pavoni lever
Μυλος: Niche zero
2ος Μυλος: Compak k10
Coffee Roaster: Gene
Αγαπημένοι Καφέδες: Φρέσκοι και light

Re: Κόψιμο καφέ για γαλλική πρέσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό mplevris » 24 Ιαν. 2020, 16:21

Ευχαριστώ για την απάντηση με έσωσες από πολύ καφέ αφού δοκίμαζα σε εντελώς άλλη κλίμακα με αποτέλεσμα να πετάω πολύ πράγμα
Τώρα κόβω μισή στροφή και 8 κλικ ακόμα από το σημείο που κόβω εσπρέσο και έχω πλησιάσει πολύ το αποτέλεσμα που θέλει ο "πίνων" καφέ φίλτρου
Άβαταρ μέλους
mplevris
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 03 Νοέμ. 2019, 12:26
Ονομα: Μανόλης
Τοποθεσια: Ηράκλειο
Μηχανη: bezzera bz99
2η μηχανη: DeLonghi EC585
Μυλος: Mazzer jolly
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Κόψιμο καφέ για γαλλική πρέσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό pollux » 27 Φεβ. 2020, 17:03

... το κόψιμο το καφέ πρέπει να είναι σχεδόν σαν το V60, το νερό παίζει μεγάλο ρόλο καθώς και η θερμοκρασία (στην πρέσα πέφτει πολύ γρήγορα γιαυτό θέλει 97-98 βαθμούς ) και ...λίγο τεχνική όπως αυτή :

https://youtu.be/st571DYYTR8
pollux
Member
 
Δημοσιεύσεις: 71
Εγγραφή: 10 Ιαν. 2017, 16:56
Ονομα: Σόλων
Τοποθεσια: Αθήνα Paris
Μηχανη: SylviaWoodsmanMod
2η μηχανη: La Pavoni Europiccol
Μυλος: tΑlΩs 63 conical
2ος Μυλος: Compak E5 od
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:


Επιστροφή στο Τεχνικές & Tips για τον καφέ Φίλτρου - Brew

Μέλη σε σύνδεση

Εγγεγραμμένα μέλη: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη

cron