Εντάξει ρε παίδες σε γενικές γραμμές είναι έτσι όπως τα λέτε. Αλλά μην τα βλέπουμε κι όλα μαύρα, σιγά σιγά κάποια μικρά έστω πραγματάκια αλλάζουν. Έπειτα ας μην είμαστε τόσο πωρωμένοι, θερμοί με κάποια θέματα, όπως ο freddo espresso.
Το να κάνεις κάτι διαφορετικό δεν είναι πάντα κακό, σίγουρα δεν υποστηρίζω πως είναι ό,τι καλύτερο ποιοτικά ο freddo αλλά..... για σκεφτείτε λίγο και τους γείτονες μας τους Ιταλούς. Αν έμενε το πράγμα εκεί, ακόμα στα 25ml,στα 25sec και στα Ιταλικά roast θα είχαμε μείνει.
Προσωπικά λοιπόν και τον freddo espresso μου θα πιω, και τον double espresso μου άλλες ανάγκες μου καλύπτει ο freddo και άλλες ο ζεστός. Οι περισσότεροι γνωρίζεται τις όποιες γνώσεις, πάθος μου για τον καφέ, έτσι δεν τίθεται κανένα θέμα μη αναγνώρισης της ποιότητας του espresso. Αυτή η συζήτηση μου θυμίζει μια παρεμφερή, "espresso χωρίς ζάχαρη ή με ζάχαρη;" είναι θέμα γούστου, διάθεσης, αναγκών, περιστάσεων.
Το απόγευμα, είχα πάει να πάρω καφέ (κόκκους) από το tailor, είχε κόσμο δεν είχε να κάτσω να πιω ένα διπλό εσπρεσσάκι, έτσι του είπα να μου κάνει ένα freddo espresso στο χέρι να τον πάρω στον δρόμο. Το σκεπτικό που επέλεξα να πάρω freddo ήταν πως δεν γινόταν να πάρω ζεστό σε πλαστικό ποτήρι, είχε ζέστη είχα περπατήσει, ένα ζεστό ρόφημα κι ας είναι το αγαπημένο μου θα καθόταν στον λαιμό μου. Έτσι λοιπόν σχεδόν αδυνατώ να καταλάβω τα τρισμέγιστα κακά του freddo
Τέλος, θεωρώ ολίγον άτοπο το "freddo espresso vs espresso" μιας που μέχρι να φτάσουμε εκεί, έχουμε πολλά πολλά άλλα να λύσουμε και να συζητήσουμε. Ας μπορούμε να πιουμε έναν καλό espresso έστω σε μία καφετέρια σε κάθε νομό της χώρας, ας μπορούμε να πίνουμε τον ίδιο καλό espresso όλες τις μέρες και όλες τις ώρες στο σπίτι μας αλλά και σε μια καφετέρια και όταν φτάσει αυτή η ώρα που θα τα έχουμε όλα αυτά δεδομένα, μόνος του θα μπει ο κάθε freddo στο χρονοντούλαπο της ιστορίας