Αυτές τις μέρες αξίζει μια επίσκεψη στο Kaya για 2 + 1ακόμα λόγους :
1. Ένας καταπληκτικός καφές από Αιθιοπία, είναι blend από την περιοχή Bonga, από τις φάρμες της Ελεάνας Γεωργαλή, όπως με πληροφόρησε ο Αντώνης. Τον δοκίμασα σε espresso και σε cortado και είναι εξαιρετικός και με τους 2 τρόπους. Ως espresso βγάζει άφθονα κόκκινα φρούτα και στο τέλος αφήνει 1 πικάντικη επίγευση, ενώ με το γάλα "δένει" φοβερά δίνοντας αρώματα μελιού.
2. Την ώρα που απολάμβανα το παραπάνω καφεδάκι, προσγειώθηκε ο mazzer kold!
http://www.mazzer.com/en/grinder-dosers/kold/Ο Αντώνης μου είπε ότι είναι ο 1ος που έρχεται στην Ελλάδα. Έχει κωνικά μαχαίρια 71mm τα οποία οδηγούνται με ιμάντα από το μοτέρ 900W, που είναι σε ξεχωριστό θάλαμο, ώστε να ψύχεται γρηγορότερα και να μη μεταφέρεται θερμότητα στον καφέ.
http://www.specialtycoffee.nl/kp_userfi ... old_02.jpgΕίναι πραγματικά ΜΕΓΑΛΟΣ, γρήγορος & εντυπωσιακός, ειδικά δίπλα στους anfim. Με 3-4 ρυθμιστικές δοκιμές με το γνώριμο blend του μαγαζιού, έδωσε 1 πολύ γευστικό και αλλιώτικο αποτέλεσμα στο φλυτζάνι.
Ο +1 λόγος είναι ο καφές που θα δουλέψουν τη βδομάδα που έρχεται. Είναι από Κολομβία, natural, ψημένος από τα παιδιά στο Crop (Ηράκλειο). Αν και ακόμα πολύ φρέσκος, έβγαλε ο Λάμπρος 2 εσπρεσάκια απόλαυση, ισορροπημένη οξύτητα και πολύπλοκο φλυτζάνι και αρώματα που με τίποτα δεν πρόδιδαν τη μέθοδο επεξεργασίας.