SCACE Μετρητικό θερμοκρασίας.

Εδώ, θα βρείτε τα πάντα γύρω από τις καφετιέρες.

SCACE Μετρητικό θερμοκρασίας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 17 Φεβ. 2014, 21:22

Το scace αγαπητοι φιλοι ειναι ενα μετρητικο θερμοκρασιας που πηρε το ονομα του απο το ονομα του εμπνευστη του και κατασκευαστη του απο οσο γνωριζω.Δεν προκειται να σας κανω εκθεση του ιστορικου του αφενος γιατι δεν ειναι το ζητουμενο και αφετερου γιατι δεν εχω ασχοληθει με το να μαθω τετοιου ειδους πληροφοριες.
Ευκολακι βεβαια για καποιον που γνωριζει αγγλικα καλα ειναι να μαθει πολλα πραγματα γι αυτο.
Ωστοσο εγω θα αναφερθω εδω για το τι κανει και πως το κανει .
Καταρχην το scace ειναι ενα ευκολο μετρητικο θερμοκρασιας για τον οποιοδηποτε χρηστη-τεχνικο-ιδιωτη.Ευκολο λεω γιατι τα εξειδικευμενα εργαστηρια ερευνας χρησιμοποιουν πιο ακριβεις μεθοδους μετρησης οπως ειναι οι πολλαπλες θερμοκαμερες.
Εμεις ομως οι κοινοι θνητοι ας ειμαστε ικανοποιημενοι εαν μπορουμε να κουμπωσουμε ενα κλειστρο στο γκρουπ και να παρουμε μια ενδειξη της θερμοκρασιας μας υπο συνθηκες εγχυλισης.
Και εξηγω.Εδω ειναι η αναγκη μετρησης μιας θερμοκρασιας με ενα scace.H μονη αληθινη μετρηση ειναι αυτη που θα παρουμε απο το νερο πανω ακριβως απο το πακ για να μην πω ακριβως στην επιφανεια του και μαλιστα σε πιεση εγχυλισης.
Ο κυριος scace γνωριζε πολυ καλα πως μετρηση νερου σε ελευθερη ροη ειναι απολυτως λαθος και ετσι μπηκε στον κοπο να κατασκευασει το μετρητικο του.Επισης εφτιαξε και ενα πακ το οποιο να εξομειωνει την συμπεριφορα του κανονικου πακ απο καποιο υλικο του οποιου η συσταση ειναι αφατο μυστικο.Ενας ταχυτατος αισθητηρας σε αποκριση και ενα μπεκ για ελεγχο ροης του νερου και απειρες δοκιμες τοποθετησης και τριμαρισματος και ετοιμο το γλυκο.

EP_SPTHERMOFILTER1.jpg
Αυτο ειναι το γνησιο scace


Oπως βλεπετε μιλαμε για ενα φιλτρο-σιτα που κουμπωνει μεσα σε ενα γυμνο πορταφιλτερ.

Δυο λογια γιατι ειναι λαθος η μετρηση θερμοκρασιας σε ελευθερη ροη νερου.Δηλ το να βαλουμε ενα θερμομετρο στον εκροεα-spout η μεσα σε ενα ποτηρακι και να μετρησουμε.Ολο το πραμα εχει να κανει με τη μιξη του κρυου εισερχομενου νερου μεσα στο καυτο νερο του μποιλερ και το πως αυτο θα κινηθει οταν δεν συναντα αντισταση η οταν συναντα.Αυτη η συμπεριφορα ποικιλει αναλογα της σχεδιασης της μηχανης.Δηλ αν ειναι single boiler η θερμοσυφωνικη τοπολογια η satureted.
Eτσι λοιπον και εγω με τη σειρα μου επειτα απο πειραματα 2 και πλεον ετων και ψαξιμο ενα σωρο υλικων κατασκευασα το δικο μου scace .To δυσκολοτερο ηταν να βρω το υλικο που χρησιμοποιει ο κυριος scace για να εξομειωνει το πακ.Η ευρεση του αισθητηρα ηταν ενα αλλο αγγουρι αλλα ας ειναι καλα ο φιλος μου ο nefelim που με εφτιαξε.Το τελευταιο αγγουρι ειχε να κανει με την τοποθετηση του αισθητηρα και με την ευρεση του καταλληλου μπεκ ετσι ωστε να εχω την σωστη ροη.
Ιδου το αποτελεσμα.


DSCN1495.JPG
.
DSCN1494.JPG
.
DSCN1497.JPG
Τα μετρητικα μου.Ολα μετρουν υπο πιεση
.
DSCN1499.JPG
Η τελευταια εκδοση τοποθετησης του αισθητηρα που χρησιμοποιω τωρα με καλυτερα αποτελεσματα οσο αναφορα την ταχυτητα αποκρισης
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 2173
Εγγραφή: 08 Δεκ. 2013, 12:54
Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Ολυμπιακο χωριο
Μηχανη: Της πλακας
2η μηχανη: Gaggia Evo Mod
Μυλος: μαπα φτιαχτος
2ος Μυλος: Anfim Caimano 64
Coffee Roaster: DIY Air home roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Home roast

Re: SCACE Μετρητικο θερμοκρασιας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 17 Φεβ. 2014, 23:11

Κρισιμα σημεια ειναι:Ο αισθητηρας του γνησιου ειναι typeT και αποδειχτηκε αδυνατον να τον βρουμε απολυτως τον ιδιον.Αλλα και να τον εβρισκα δεν θα μπορουσα να αγορασω το θερμομετρο γιατι τα καλα θερμομετρα που να περνουν Τ αισθητηρες ειναι απλησιαστα.
http://www.amazon.com/FLUKE-FLUKE-52-2- ... hermometer
Υπαρχουν κινεζικες αντιγραφες αλλα δεν τις εμπιστευομαι.
Eτσι πηρα τυπουΚ ολοιδιον σε διαστασεις με του γνησιου και με πολυ κοντινα χαρακτηριστικα.

Αλλο κρισιμο σημειο ειναι το υλικο που εξομειωνει το πακ.Πολλες προσπαθειες εχουν κανει χομπιστες και οχι μονο και σας δειχνω μερικες που τις θεωρω αποτυχημενες.
scace_device_small.jpg
.
Thermofilter_mkII.jpg
.
κατάλογος.jpg
Ειδικα αυτη η λυση ειναι τελειως λαθος και δεν θα δωσει ποτε σωστη μετρηση.
.

Ενα μυστικο της ακριβειας του εκτος των αλλων ειναι και το ποσο βαθια θα βρισκεται η επιφανεια του πακ.Απο αυτο εξαρταται η αποσταση που θα εχει απο την ντουζιερα και αυτη δεν ειναι ιδια για ολες τις μηχανες.Εξαρταται απο το ποσο βαθια κατεβαινει μεσα στο πακ η ντουζιερα.Στο γνησιο scace δεν εχεις επιλογη σε αυτο .Ελυσα αυτο το προβλημα φτιαχνωντας το με τετοιο τροπο που να μπορω να μεταβαλω το υψος του αναλογα την μηχανη που θα μετρησω.Για μια Ε61 1χιλ κατω απο την ντουζιερα με 3 χιλ κατω απο την ντουζιερα εφεραν διαφορα στην μετρηση 4βαθμων.
Το πιο ειναι το σωστο ...κανεις δεν το ξερει.Εγω καλιμπραρισα το δικο μου scace με βαση το γνησιο μιας και βραεθηκε αρκετες φορες στα χερια μου .
Οι διαφορες μου με το γνησιο εχουν να κανουν με την ταχυτητα αποκρισης οπου το δικο μου ειναι 1 δευτερολεπτο πιο αργο και ενας βαθμος που δειχνει λιγοτερο το δικο μου και αυτο μπορει να οφειλετε ειτε στον αισθητρα ειτε στο θερμομετρο που χρησιμοποιω και κανει 25 ευρω εναντι των 300 που κανει ενα fluke.
Δεν με χαλαει ομως καθολου αφου γνωριζω τις διαφορες μπορω ανετα να τις εξισωνω μεταβαλοντας το υψος του πακ μεσα στο scace.
Nα σας πω πως εχω κανει πολλα πειραματα με διαφορα υλικα τυπου τεφλον και με αισθητηρες τυπου Κ απλους και εστεφθησαν ολα με πληρη αποτυχια :lol: Στερνη μου γνωση να σε ειχα πρωτα.
Τεσπα πολλα ειπα.Σας δινω και ενα rewiew που βρηκα αλλα δεν μπορω να το διαβασω.Περιμενω απο εσας να μου το μεταφρασετε :lol:
http://www.home-barista.com/reviews/sca ... -t453.html.


Σημαντικο ειναι οπως και στο γνησιο scace ετσι και στο δικο μου να ειναι πολυ ζεστο ολο το συστημα πορταφιλτερ-scace για να μην αποροφα θερμοκρασια κατα την στιγμη της μετρησης.Ετσι το προθερμαινουμε πρωτα με βραστο νερο εαν εχουμε μηχανη ΗΧ η με δυο τρεις ενεργοποιησεις της αντλιας σαν να καναμε καφε η το αφηνουμε κουμπωμενο πανω στην μηχανη μεχρι να καψει για τα καλα.

.

Αυτα.Οτι αλλο γνωριζετε η θελετε να συζητησουμε εκτος απο το τι υλικα εχω χρησιμοποιησει :lol: ευχαριστως.Μου αρεσει να μαθαινω.
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 2173
Εγγραφή: 08 Δεκ. 2013, 12:54
Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Ολυμπιακο χωριο
Μηχανη: Της πλακας
2η μηχανη: Gaggia Evo Mod
Μυλος: μαπα φτιαχτος
2ος Μυλος: Anfim Caimano 64
Coffee Roaster: DIY Air home roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Home roast

Re: SCACE Μετρητικό θερμοκρασίας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό nefilim » 18 Φεβ. 2014, 02:48

Ντάξει ρε φίλε τι θα γίνει με την πάρτη σου δηλαδή, κάθε φορά θα βλέπουμε τις δημιουργίες σου και θα μας φεύγει ο τάκος ; :headbang3:
Πέρα από την πλάκα για άλληηηη μια φορά συγχαρίκια, όοχι θα τα ακούς θες δεν θες γιατί τα αξίζεις φίλος, το έσκισες -πάλι- το θέμα, πολλοί προσπάθησαν αλλά δεν...
Λοιπόν σαν geek/καμμενάκιας το θέμα της μετρολογίας από τάσεις μέχρι παλμογράφο σε gameboy :tooth: πάντα μάρεσε και ιδιαίτερα ότι είχε να κάνει με θερμοζεύγη -από φοιτητής- το χω ψάξει το θέμα για ακρίβειες ταχύτητες κτλ κτλ. Ο greg scace (μηχανολόγος νομίζω) εκτός από το μετρητικό του έχει φτιάξει πρότυπο -πολύ δύσκολο για τους γνώστες- για τις μετρήσεις στις μηχανές. Δηλαδή με απλά λογάκια έχει φτιάξει ένα πάκο με κανόνες που σου λέει το πώς-πότε με τι ακρίβειες θα μετρήσεις, και είναι και το wbc standard. Τι κερδίζεις με αυτό το πρότυπο; Σημείο αναφοράς, επαναληψιμότητα και ακρίβεια, με άλλες μεθόδους πχ στο spout δεν μπορείς να τα έχεις όλα αυτά μαζί. Για τεχνικό και εταιρεία δεν το συζητάω είναι μονόδρομος, τώρα για μας τους χομπίστες το κόστος είναι απαγορευτικό, και δεν αξίζει, ουσιαστικά αν ξέρεις πώς και πότε να μετρήσεις μια φορά θα το χρειαστείς να δεις πώς λειτουργεί/αποδίδει η μηχανή σου σε διάφορα σενάρια. Οπότε έχουμε δύο λύσεις:
1)Το δανειζόμαστε μια φορά (από ποιον; :tooth: ) και κάνουμε την δουλειά μας, άντε να κεράσουμε κανά καφέ :tooth: .
2)Η επόμενη καλύτερη, σχετικά φτηνή και δοκιμασμένη λύση, είναι να χαλάσουμε ένα καλαθάκι, του ανοίγουμε μια τρυπούλα στον πάτο περνάμε ένα φτηνό αλλά ποιοτικό θερμοζεύγος σαν και αυτό -σόρυ αλλά μην περιμένετε με αισθητήρα των 2 ευρώ να πάρετε καλή μέτρηση-. Κλείνουμε την τρυπούλα με εποξειδική κόλλα, γεμίζουμε το καλαθάκι με καφέ -καλό είναι υπάρχει ένα κενό ανάμεσα στην ντουζιέρα-, πατάμε και φτιάχνουμε καφέ..Και πάλι όμως πρέπει να έχουμε θερμόμετρο και να ξέρουμε έστω τα χούγια της βαθμονόμησής του , %$%έσε μέσα δλδ τα θερμοζεύγη δεν "βγάζουν" γραμμική έξοδο τα θερμόμετρα ολισθαίνουν ανάλογα της θερμοκρασίας περιβάλλοντος (cold junction compensation) και άλλα ...ευτράπελα :banghead:

Αυτά τα .. ολίγα, και πάλι μπράβο και όποιος θέλει πληροφορίες για θερμοζεύγη/όργανα μέτρησης να μην διστάσει, να καούμε παρέα (και μετά από αυτό πάμε κατευθείαν στα βαθειά, ΣυστήματαΑυτόματουΕλέγχου - αλγόριθμος PId) :headbang3: .
nefilim
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 34
Εγγραφή: 30 Ιαν. 2014, 19:43
Ονομα: Γιάννης
Τοποθεσια:
Μηχανη: DallaCorte Mini
2η μηχανη: Europiccola/Caravel
Μυλος: Oe Pharos
2ος Μυλος: Mazzer SJ/Sozen
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Yirgacheffe

Re: SCACE Μετρητικό θερμοκρασίας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 18 Φεβ. 2014, 10:09

nefilim έγραψε:2)Η επόμενη καλύτερη, σχετικά φτηνή και δοκιμασμένη λύση, είναι να χαλάσουμε ένα καλαθάκι, του ανοίγουμε μια τρυπούλα στον πάτο περνάμε ένα φτηνό αλλά ποιοτικό θερμοζεύγος σαν και αυτό -σόρυ αλλά μην περιμένετε με αισθητήρα των 2 ευρώ να πάρετε καλή μέτρηση-. Κλείνουμε την τρυπούλα με εποξειδική κόλλα, γεμίζουμε το καλαθάκι με καφέ -καλό είναι υπάρχει ένα κενό ανάμεσα στην ντουζιέρα-, πατάμε και φτιάχνουμε καφέ..
.
Να πω εδω φιλε μου καλε πως το chanelling με αυτο το mod ειναι 100% σιγουρο απο το σημειο που ο αισθητηρας διαπερνα το πακ και σε αυτη τηυν περιπτωση οι ροη δεν θα ειναι η επιθυμητη για να παρουμε τη πιο σωστη μετρηση που θα μπορεσουμε με 9 bar πιεση .Ωστοσο να πω πως δεν εχω δοκιμασει αυτη τη λυση.Μιλαω απλως θεωρητικα και εμπειρικα γιατι ετσι νομιζω οτι θα γινει.Το σωστο πειραμα θα ηταν να φτιαχτει αυτο που λες και να δοκιμαστει μαζι με ενα γνησιο scace στην ιδια μηχανη για να δουμε τις διαφορες. :think:
Νομιζω πως καπου εχω ενα VST διαθεσιμο για τρυπημα :lol:
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 2173
Εγγραφή: 08 Δεκ. 2013, 12:54
Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Ολυμπιακο χωριο
Μηχανη: Της πλακας
2η μηχανη: Gaggia Evo Mod
Μυλος: μαπα φτιαχτος
2ος Μυλος: Anfim Caimano 64
Coffee Roaster: DIY Air home roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Home roast

Re: SCACE Μετρητικό θερμοκρασίας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό GKLTDKV » 16 Δεκ. 2014, 15:53

βρηκα αυτη την κατασκευη απο το gaggiausersgroup και και θα ηθελα την γνωμη σας,
ξερω, δεν ειναι scace ουτε σαν την κατασκευη του δnμητρη woodsman,
αλλα τι λετε θα προσφερει αξιοπιστες μετρησεις στο μετρο του δυνατου, η δεν αξιζει να φτιαχτει.
GKLTDKV
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 202
Εγγραφή: 30 Μαρ. 2014, 16:17
Ονομα: Γιωργος
Τοποθεσια: Χανια
Μηχανη: G.B Modified By GK
Μυλος: Mazzer Super Jolly
2ος Μυλος: Porlex Mini
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: SCACE Μετρητικό θερμοκρασίας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 16 Δεκ. 2014, 16:08

Ναι οκ αλλα ποια ειναι αυτη η κατασκευη μιας και δεν εχεις βαλει κανενα λινκ η μια φωτο;
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 2173
Εγγραφή: 08 Δεκ. 2013, 12:54
Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Ολυμπιακο χωριο
Μηχανη: Της πλακας
2η μηχανη: Gaggia Evo Mod
Μυλος: μαπα φτιαχτος
2ος Μυλος: Anfim Caimano 64
Coffee Roaster: DIY Air home roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Home roast

Re: SCACE Μετρητικό θερμοκρασίας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό GKLTDKV » 16 Δεκ. 2014, 16:24

ελα ντε που ειναι :lol: :lol:
χιλια συγνωμη φιλοι μου παραθετω το λινκ

http://www.gaggiausersgroup.com/index.php?action=ezportal;sa=page;p=91
GKLTDKV
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 202
Εγγραφή: 30 Μαρ. 2014, 16:17
Ονομα: Γιωργος
Τοποθεσια: Χανια
Μηχανη: G.B Modified By GK
Μυλος: Mazzer Super Jolly
2ος Μυλος: Porlex Mini
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: SCACE Μετρητικό θερμοκρασίας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 16 Δεκ. 2014, 16:38

Ευρηματικο!!!
Οχι δεν θα κανει καλη δουλεια αλλα ειναι ευρηματικο :lol:
Περαν της πλακας υπαρχουν μερικα θεματακια πρακτικα οπως πως θα ξεβουλωσει η βελονα οταν θα βουλωσει απο κανενα κοκκο που θα φυγει απο το γρουπ.
Η εποξιδικη κολλα που χρησιμοποιησε κανεις δεν μας διαβεβαιωνει οτι δεν θα απορροφα θερμοκρασια απο το νερο.
Η θεση του θερμοστοιχειου καθως και το οτι ειναι τυπου Κ δεν εξασφαλιζουν οτι η μετρηση θα ειναι η σωστη.
Κατα τα αλλα κοντος ψαλμος αληλουλια και το πειραμα της κατασκευης θα δειξει.Αντε ξεκινα το και περιμενουμε παρουσιαση :lol:
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 2173
Εγγραφή: 08 Δεκ. 2013, 12:54
Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Ολυμπιακο χωριο
Μηχανη: Της πλακας
2η μηχανη: Gaggia Evo Mod
Μυλος: μαπα φτιαχτος
2ος Μυλος: Anfim Caimano 64
Coffee Roaster: DIY Air home roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Home roast

Re: SCACE Μετρητικό θερμοκρασίας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Barista » 16 Δεκ. 2014, 16:59

Στο coffeehit πάντως έχει φέρει ένα μετρητικό που έχει νορμάλ τιμή σχετικά με το original.
Βέβαια δεν έχει ούτε φωτογραφία από την εσωτερική μεριά...

http://coffeehit.co.uk/group-head-temperature-and-pressure-portafilter?___SID=U
Άβαταρ μέλους
Barista
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 155
Εγγραφή: 06 Φεβ. 2014, 16:00
Τοποθεσία: Αθήνα ΝΠ
Ονομα: Γιώργος
Τοποθεσια: Greece
Μηχανη: Alex Duetto 3
2η μηχανη: Silvia PID
Μυλος: MazzerMiniE SSP Burr
2ος Μυλος: Niche Zero
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Izzo Silver Blend :P

Re: SCACE Μετρητικό θερμοκρασίας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 08 Ιουν. 2015, 11:34

Eνα update σχετικα με το μετρητικο που βρισκεται στο λινκ που εβαλε ο Γιωργος παραπανω.
Επειδη ετυχε να το δοκιμασω απο επαγγελματια που το ειχε παρει για το μαγαζι του (οχι επειδη το ειδε σε εμας.Το ειχε βρει μονος του) θα ηθελα να μεταφερω τις εντυπωσεις μου.
Επειδη δε ημουν σε επισκευη και ειχα τρεξιμο ,δεν τραβηξα δυστηχως κανενα βιντεο για να το δειτε και live. :(
Το συγκεκριμενο μετρητικο δεν εχει τιποτα μεσα στο κλειστρο ετσι ωστε να κανει μια υποτυποδη εξομειωση της εκχυλισης.Ειναι παντελως αδειο.Αποτελεσμα να κανει πολυ ωρα μεχρι να γεμισει το κλειστρο νερο και η απωλεια στη θερμοκρασια νερου μεγαλη.
Το βανακι που εχει ειναι για ελεγχο της ροης του νερου ....εαν .......δουλευε ομως.Μολις ανεβει η πιεση και πας να το ανοιξεις η το αντιθετο δηλ να το εχεις ανοικτο και να πας να μειωσεις μεχρι να φερεις την επιθυμητη ροη ,τοτε διαπιστωνεις οτι ειναι τελειως αδυνατον να σταθεροποιησεις τη ροη.
Μετα απο μερικες προσπαθειες να το σταθεροποιησω το βανακι αρχισε να χαλαρωνει μεχρι που τωρα σχεδον δεν δουλευει.
Εδω θα επρεπε να εχει μπεκ.Τελεία.
Το αισθητηριο ειναι τα ζωα μου αργα και μεχρι να σταθεροποιηθει στη υποτιθεμενη θερμοκρασια που βγαζει η μηχανη εχουν κρυωσει και τα γκρουπ και τα καζανακια και τα σωληνακια και το σπιτι ολο :lol:
Αν κανεις πεντε εξη μετρησεις απανωτα τοτε σιγα σιγα πλησιαζει να σου δειξει κατι και ολα αυτα σε la marzocco strada ep γιατι σε gaggia η Ε61 ......το βλεπω πολυυυυυ χλωμο :lol:
Τα καλα ομως ειναι οτι παιρνει βελτιωση με mods και μπορει κατι να γινει χωρις ομως να αγγιζει την ακριβεια και την ταχυτητα του γνησιου.
Εχω στην κατοχη μου στην εταιρια που εργαζομαι και ενα αλλο οικονομικου τυπου το οποιο ειναι μια απο τα ιδια με ενσωματωμενο αναλογικο θερμομετρο και με την πρωτη ευκαιρια θα κανω μια παρουσιαση κυριως για να μην την πατησει καποιος αθελα του :lol:
Οτι πληρωνεις παιρνεις ....δυστηχως για μια ακομα φορα.Καλημερα σας.
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 2173
Εγγραφή: 08 Δεκ. 2013, 12:54
Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Ολυμπιακο χωριο
Μηχανη: Της πλακας
2η μηχανη: Gaggia Evo Mod
Μυλος: μαπα φτιαχτος
2ος Μυλος: Anfim Caimano 64
Coffee Roaster: DIY Air home roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Home roast

Επόμενο

Επιστροφή στο Μηχανές Espresso

Μέλη σε σύνδεση

Εγγεγραμμένα μέλη: gsisr