Έχοντας ψησει από τον συγκεκριμένο καφέ όπου μας προμηθεψε ο φίλος μας ο blackraptor και τον ευχαριστούμε γι αυτό έχω να καταθέσω τα εξής
Ψηνωντας πάντα με τον τρόπο που έχουν αναφέρει τα παιδιά όπου έχουν το gene δηλ. προθέρμανση στους 250 και ρίχνοντας στους 238 πριν το πρώτο κρακ εξοδο περίπου στα 11-12 λεπτά.
Τις περισσότερες φορές πίνω καλούς καφέδες και δεν κάνω πειραματισμους γτ ο χρόνος μου είναι λίγος όταν πήρα τον καφέ ήρθα σε επικοινωνία με τον blackraptor και μου είπε να ψήσω για 5 λεπτά στους 150 να στεγνώσει ο καφές και το ψησημο τραβηξε στα 16-17 λεπτά τον τράβηξα παραπάνω και παραψηθηκε!
Αποτέλεσμα ήπια τους δύο πρώτους με 18 γρ και μου τίναξε την πυτιριδα!!! Με 16 γρ σε φρεντο είναι οκ
σε εσπρεσσο πάλι 16 γρ 25-27 δευτ. 25-30 γρ καλό σώμα αλλά υπερισχύει η πίκρα!
Έψησα και άλλες δύο ψησιες με τον παλιό τρόπο χωρίς στέγνωμα στους 150 και κατάφερα να τον φέρω στο ίδιο χρώμα!
Ίδιο αποτέλεσμα γευστικά!
Εχθές έψησα πάλι και ξεκίνησα από τους 100 βαθμούς φουλ μέχρι τα 9 λεπτά (καθώς το πρώτο κρακ είναι στα 10.30 λεπτά)κατέβασμα στους 242 και έξοδο στα 12 30 λεπτά στα πρώτα 5 λεπτά είχα 220 βαθμούς
θα τον δοκιμάσω και θα σας πω τα αποτελέσματα έκανα ακόμη μια με τον ίδιο τρόπο ξεκινώντας πάλι από τους 100 στα πρώτα 5 είχα 233 βαθμούς μιας και το εργαλείο είχε ζεσταθεί πρώτο κρακ στα 10 έξοδο στα 12 στα 8.3 έριξα την θερμοκρασία.
Για μένα είναι δύσκολος καφές γτ ενώ έχεις φτάσει στο πρώτο κρακ βλέπεις ότι έχει κόκκους πιο πολύ αρπαγμενους άλλους ψημενους από έξω και δεν παίρνεις την απόφαση να τον βγάλεις!κατα πάσα πιθανότητα οφείλεται στην υγρασία του καφέ απ ότι μου είπε ένας καφεκοπτης της πόλης μας επίσης το κρακ είναι ανεπαισθητο! στηνω αυτί!
Αυτά παιδιά οποίος έχει κάτι να προσθέσει για τον συγκεκριμένο καφέ να το κάνει θα το βρούμε το προφίλ του που θα πάει.