Τρεμοπεγμα στην εκχυλιση

Οι Βασικές αρχές για έναν καλό Espresso

Τρεμοπεγμα στην εκχυλιση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό turbakias!!! » 15 Μαρ. 2016, 14:58

Καλησπερα καλη Σαρακοστη αγαπητοι συνφορουμιστες,

Αντιμετωπίζω ενα προβλημα το τελευταιο 6 μηνο ισως και παραπανω. Κατα τη διαρκεια της εκχυλισης ανεξαρτητα απο ποσα γραμμαρια καφε, ποσο λεπτο/χοντρο κοψιμο, δυνατο ή οχι πατημα ενω η εκχυλιση ξεκιναει ομαλα στη πορεια γινεται πιο γρηγορη και η ροη του καφε δεν ειναι ομοιομορφη σα "ζεστο" μελι αλλα τρεμοπαιζει πολυ και απο τις δυο μεριες στο βρυσακι.

Η πιεσης ειναι ρυθμισμενη στα 9 μπαρ και η πιεση μποιλερ στο 1.1

Η μηχανη μου ειναι La san marco 95 practical manual single

Ευχαριστω εκ των προτερων
turbakias!!!
Member
 
Δημοσιεύσεις: 48
Εγγραφή: 29 Ιουν. 2014, 01:04
Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Νεα Αρτακη, Μαντσεστ
Μηχανη: LSM 95
2η μηχανη: Gaggia Classic PID
Μυλος: LSM SM90t
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: HasBean

Re: Τρεμοπεγμα στην εκχυλιση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 16 Μαρ. 2016, 11:13

Μπορει καλιστα να εχει σχεση με το αλλο σου θεμα
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 2173
Εγγραφή: 08 Δεκ. 2013, 12:54
Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Ολυμπιακο χωριο
Μηχανη: Της πλακας
2η μηχανη: Gaggia Evo Mod
Μυλος: μαπα φτιαχτος
2ος Μυλος: Anfim Caimano 64
Coffee Roaster: DIY Air home roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Home roast

Re: Τρεμοπεγμα στην εκχυλιση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό simi » 26 Μαρ. 2016, 14:49

Το ιδιο προβλημα φαινεται να εχω και εγω στην Oscar(opv + Anti vacuum valve),η μηχανη ειναι 15 μηνων και μεχρι τωτα ανα διμηνο-τριμηνο γινονται κανονικα οι αφαλατωσει στο δικτυο και ανα 6μηνο στο boiler, μεχρι τωρα νομιζα οτι κατι δεν κανω καλα αλλα μετα απο το ποστ του Δημητρη (tourbakia) αρχισα να σκεφτομαι μηπως τελικα φταιει κατι αλλο και οχι οτι δεν κανω καλη κατανομη κ.τ.λ.
Υπαρχει κατι που μπορω να κανω???
Άβαταρ μέλους
simi
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 259
Εγγραφή: 28 Νοέμ. 2014, 16:42
Τοποθεσία: ΞΑΝΘΗ
Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Ξανθη
Μηχανη: Nouva Simonelli
2η μηχανη: tAlΩs
Μυλος: tAlΩs
2ος Μυλος: mazzer super jolly
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Το ψάχνω ακόμα.

Re: Τρεμοπεγμα στην εκχυλιση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό simi » 02 Απρ. 2016, 19:10

Γεια σας.
εχει αντιμετωπιση καποιος αλλος το προβλημα που εγραψα στο προηγουμενο ποστ? καποια βοηθεια ??
Άβαταρ μέλους
simi
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 259
Εγγραφή: 28 Νοέμ. 2014, 16:42
Τοποθεσία: ΞΑΝΘΗ
Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Ξανθη
Μηχανη: Nouva Simonelli
2η μηχανη: tAlΩs
Μυλος: tAlΩs
2ος Μυλος: mazzer super jolly
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Το ψάχνω ακόμα.

Re: Τρεμοπεγμα στην εκχυλιση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό simi » 03 Απρ. 2016, 11:40

simi έγραψε:Γεια σας.
εχει αντιμετωπιση καποιος αλλος το προβλημα που εγραψα στο προηγουμενο ποστ? καποια βοηθεια ??

Μετρησα σημερα και την πιεση στο group και ειναι 8.6 bar.
Νομιζω οτι κατι δεν παει καλα...... :think:
Άβαταρ μέλους
simi
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 259
Εγγραφή: 28 Νοέμ. 2014, 16:42
Τοποθεσία: ΞΑΝΘΗ
Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Ξανθη
Μηχανη: Nouva Simonelli
2η μηχανη: tAlΩs
Μυλος: tAlΩs
2ος Μυλος: mazzer super jolly
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Το ψάχνω ακόμα.

Re: Τρεμοπεγμα στην εκχυλιση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Edesso » 03 Απρ. 2016, 12:19

Δημητρη θα εστιαζα σε κατανομη, μυλο-αλεση (wtd), κοκκο (φρεσκαδα, ψησιμο, ποικιλια) στο τελος θα μου φταιγε η μηχανη, ενα βιντεακι σιγουρα θα βοηθουσε στη κατανοηση του φαινομενου.

Υ.γ και στους δυο Δημητρηδες αναφερομαι, τυγχανει ομοιοπαθεις και συνονοματοι :lol:
espresso junkie...
Άβαταρ μέλους
Edesso
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 580
Εγγραφή: 14 Φεβ. 2014, 17:24
Ονομα: Βασίλης
Τοποθεσια: Έδεσσα
Μηχανη: Espresso Baby DIY
2η μηχανη: V60/Bonavita
Μυλος: Compak K10
2ος Μυλος: porlex more steps
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: cup10 mokka

Re: Τρεμοπεγμα στην εκχυλιση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό simi » 03 Απρ. 2016, 12:28

Βασιλη ο καφες φρεσκοτατος απο Μοκκα - taresso , μυλος με μαχαιρια αλλαγμενα original πριν απο 6μηνο, βιντεακι θα προσπαθησω να ανεβασω, η πιεση στα 8.6 δεν ειναι λιγη? να την ανεβαζα?

https://youtu.be/R_1PECYJDZo

λιγο χαλια το βινταακι αλλα πιστευω οτι φαινεται καθαρα το προβλημα.
Άβαταρ μέλους
simi
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 259
Εγγραφή: 28 Νοέμ. 2014, 16:42
Τοποθεσία: ΞΑΝΘΗ
Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Ξανθη
Μηχανη: Nouva Simonelli
2η μηχανη: tAlΩs
Μυλος: tAlΩs
2ος Μυλος: mazzer super jolly
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Το ψάχνω ακόμα.

Re: Τρεμοπεγμα στην εκχυλιση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό simi » 03 Απρ. 2016, 13:16

simi έγραψε:Βασιλη ο καφες φρεσκοτατος απο Μοκκα - taresso , μυλος με μαχαιρια αλλαγμενα original πριν απο 6μηνο, βιντεακι θα προσπαθησω να ανεβασω, η πιεση στα 8.6 δεν ειναι λιγη? να την ανεβαζα?

https://youtu.be/R_1PECYJDZo

λιγο χαλια το βινταακι αλλα πιστευω οτι φαινεται καθαρα το προβλημα.


τραβηξα αλλα 2 βιντεακια https://youtu.be/vlWLihryAd8 οποιος καταλαβε κατι ας με ενημερωσει.
Άβαταρ μέλους
simi
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 259
Εγγραφή: 28 Νοέμ. 2014, 16:42
Τοποθεσία: ΞΑΝΘΗ
Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Ξανθη
Μηχανη: Nouva Simonelli
2η μηχανη: tAlΩs
Μυλος: tAlΩs
2ος Μυλος: mazzer super jolly
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Το ψάχνω ακόμα.

Re: Τρεμοπεγμα στην εκχυλιση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 03 Απρ. 2016, 14:13

Nαι φαινεται οτι εχεις προβλημα αλλα οπως εχουμε πει παραααα πολλες φορες οταν θελουμε να κανουμε διαγνωση πρεπει να κανουμε εκχυλισεις με γυμνο.
Τα 8.5 bar δεν εχουν καμμια σχεση με το προβλημα σου.Κανε και με 5 αν θες.Τιποτα δεν απαγορευεται ουτε ειναι αρηκτος κανονας η πιεση που δεν πρεπει να τον παρεμβαινουμε.
Το ιδιο και οι χρονοι.Προσωπικα κανω εκχυλισεις πανω απο 60 δευτερα σε πολλες περιπτωσεις.
Οποτε θεωρω πως εχεις πιθανο προβλημα ειτε στην διαδικασια σου ειτε στον μυλο σου ειτε στην θερμοκρασια σου.

Δηλ.Μπορει να βαζεις λαθος ποσοτητα για το συγκεκριμενο καλαθακι,μπορει να πατας πολυ ελαφρα,μπορει να μην κοβει καλα ο μυλος ειτε επειδη εβαλες ακαλιμπραριστα τα μαχαιρια ειτε επειδη ειναι αστρωτα ειτε επειδη δουλευει κατι στραβα,μπορει να ψοφας την μηχανη στο φλας και να πεφτει η θερμοκρασια κατα την διαρκεια της εκχυλισης,μπορει και το ακριβως αντιθετο και να ψοφας τον καφε απο πολυ μεγαλη θερμοκρασια(αν και αυτο το βλεπω καπως δυσκολο ομολογω αλλα υπαρχει ομως σαν πιθανοτητα) και αυτα ειναι λιγα μονο απο αυτα που μπορω να σκεφτω μιας και υπαρχουν και τεχνικοι λογοι για αυτο που γινεται αλλα πριν παμε εκει πρεπει να αποριπτουμε τις δικες μας αιτιες.
Εν κατακλειδι καταρρεει το πακ σου και αυτο μπορει να γινεται ειτε απο chanelling ειτε απο θερμοκρασια τουλαχιστον.
Βαλε το γυμνο και ξανα μανα απο την αρχη :lol:
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 2173
Εγγραφή: 08 Δεκ. 2013, 12:54
Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Ολυμπιακο χωριο
Μηχανη: Της πλακας
2η μηχανη: Gaggia Evo Mod
Μυλος: μαπα φτιαχτος
2ος Μυλος: Anfim Caimano 64
Coffee Roaster: DIY Air home roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Home roast

Re: Τρεμοπεγμα στην εκχυλιση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό simi » 03 Απρ. 2016, 14:32

Δεν μπορειτε να πειτε ειμαι γρηγορος, ποτε το ειπες και αμεσως το εκανα -το ανεβασα.....
https://youtu.be/7-Gk51rjIFI
Άβαταρ μέλους
simi
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 259
Εγγραφή: 28 Νοέμ. 2014, 16:42
Τοποθεσία: ΞΑΝΘΗ
Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Ξανθη
Μηχανη: Nouva Simonelli
2η μηχανη: tAlΩs
Μυλος: tAlΩs
2ος Μυλος: mazzer super jolly
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Το ψάχνω ακόμα.

Επόμενο

Επιστροφή στο Για τον Espresso

Μέλη σε σύνδεση

Εγγεγραμμένα μέλη: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη

cron