Ξέρω ότι υπάρχει ήδη θέμα γι' αυτόν τον καφέ, αλλά ανοίγω καινούριο για να πούμε και δύο λόγια για το πως συμπεριφέρεται αυτός ο καφές σε φίλτρο.
Είναι ένας καφές που προορίζεται για εσπρεσάκι, το cup profile του, το ψήσιμό του. Τίποτα όμως δεν μας εμποδίζει να τον δοκιμάσουμε σε aeropress.
Οι δοκιμές μου κυμάνθηκαν σε εύρος ποσότητας από 6 έως και 6,75 γραμμάρια ανά 100 ml αλλά και σε ένα μικρό εύρος κοψίματος.
Το κόψιμο μου ήταν πάντα κοντά στον κόψιμο του V60 (ίδιο και ελαφρώς ψιλότερο).
Πρώτες δοκιμές: 6 γραμμάρια καφέ ανά 100 ml νερού με κόψιμο όπως κόβω για κώνικο φίλτρο και pour over εκχύλιση (V60). Το αποτέλεσμα πολύ καλό. Γεμάτος καφές, πλούσιος σε σοκολάτα γάλακτος και με νότες ξηρών καρπών. Δεν είχα κανένα ίχνος από φρούτο ή λουλούδι.
Τελευταίες δοκιμές: 6,75 γραμμάρια καφέ ανά 100 ml νερού και κόψιμο 1 σκάλα ψιλότερο από πριν. Η σοκολάτα γάλακτος έδωσε τη θέση της στη μαύρη σοκολάτα. Αυτό που απογειώθηκε με αυτό τον τρόπο ήταν η υφή που άφηνε ο καφές στο στόμα. Βελούδινος και κρεμώδης, γέμιζε το στόμα με μια απίστευτη αίσθηση.
Σίγουρα θα προτιμούσα ένα πιο αρωματικό καφέ για φίλτρο αλλά για κάποιον που επιζητεί ένα καφέ όπου κυριαρχούν η σοκολάτα, οι ξηροί καρποί και το πλούσιο σώμα τότε ο tigrato είναι μια πολύ καλή επιλογή. Επίσης με βολεύει που μπορώ να έχω ένα σακουλάκι στο σπίτι και να φτιάχνω και τα δύο είδη καφέ (φίλτρου και εσπρέσο) χωρίς να πρέπει να αγοράσω και δεύτερο.