simi έγραψε: μην ξεχνατε ειμαι στην Ξανθη και εδω δεν βρισκεις ουτε 5 ποικιλιες καφε.
Στον espresso ναι.
Αλλά σε χαρμάνια Ελληνικού καφέ... η Ξάνθη έχει αρκετά και μερακλίδικα καφεκοπτεία. Τι να πω κι εγώ που.... ο πατέρας μου παραγγέλνει Ελληνικό καφέ από την Ξάνθη στην... Μυτιλήνη!
Γούστα είν' αυτά
Κατά τα λοιπά, ο Κύριος του καφέ, woodsman43, έχει τα δίκια του. Εξάλλου κάθε μέρα είναι μέσα στα πράγματα, φτιάχνει-βλέπει μύλους καφετιέρες και τα συμπεράσματά του δεν είμαι επαγωγικά του στυλ "μου είπε ένας πως αυτός ο μύλος γκαμάει". Άλλη η οπτική ενός που έχει δει 100 μηχανήματα, κι άλλη η δική μου (καλή ώρα) που έχει δει 15.
Αυτό είναι και το μεγάλο προτέρημα - κέρδος που έχουμε με τα forums, άνθρωποι με γνώσεις, απόψεις, πάθος, μας δίνουν τα φώτα τους ώστε να αποφύγουμε τις κακοτοπιές και τις υπερβολές του μάρκετινγκ που συνήθως πολλά υπόσχεται και.... λίγα κάνει.
Επειδή κι εγώ ξεκίνησα όπως κι εσύ, από μια Krups xp 4080 (αν θυμάμαι καλά) και διάβαζα στο internet για μύλους των 400€ και καφετιέρες του χιλιάρικου, έλεγα, οκ οι τύποι δεν πάνε καλά ή είναι ζάμπλουτοι!
Αλλά μετά από 1 χρόνο τριβής με τον espresso κατάλαβα πως όσο πιο καλό μύλο πάρεις από την αρχή, τόσο λιγότερα χρήματα θα ξοδέψεις συνολικά σε βάθους χρόνου.
Από την άλλη, μπορεί στην αρχή ο εξοπλισμός του καφέ να φαίνεται χαοτικός, πολλές μάρκες, μοντέλα κτλ στα μάτια ενός αρχάριου, αλλά τελικά δεν είναι. Οι λύσεις value for money είναι μετρημένες (αν και σιγά σιγά αυξάνονται) οπότε δεν χρειάζεται να σπαζοκεφαλιάζεις και να αγχώνεσαι, απλώς τις ακολουθείς
Εκεί που θα χρειαστεί να "σπαζοκεφαλιάσεις" είναι στο μετά, στα κοψίματα, στις εκχυλίσεις και σε όλο αυτό το απολαυστικό ταξίδι