Κωνικα vs Επίπεδα μαχαίρια άλεσης
Δημοσιεύτηκε: 27 Απρ. 2015, 21:58
Αφού έχει περάσει αρκετός καιρος (5 μήνες) απο τότε που έχω στην κατοχή μου τον k10 , θα ήθελα να καταθέσω την άποψη μου για το δίλημμα κωνικων vs επιπέδων μαχαιριων.Οσο αναφορα τα επίπεδα μαχαίρια, πέρασαν απο τα χεράκια μου πρώτα o compak K3 (56mm) μετα ο mazzer super jolly (64mm) και τέλος ο mazzer major (83mm). Η μετάβαση απο K3 σε super jolly εδωςε πραγματικά μια αισθητή βελτίωση στα καφεδάκια μου και μια πιο μικρή βελτίωση ήταν και η μετέπειτα αγορα του major. Οι λόγοι που άλλαξα τον major και με έκανε να πάω σε κωνικα μαχαίρια και στον K10 ήταν βασικά δυο: πρώτον με τους mazzer τις περισσότερες φορές (και μερικές απο αυτές σε αισθητό βαθμό)είχα μια αίσθηση πικριλας και δεύτερον είμαι λάτρης των οξινων καφέδων με επιγευςη φρούτων, εσπεριδοειδων και παει λέγοντας και ο K10 έχει μια καλή φήμη σ´αυτους τους καφέδες.
Τώρα τα συμπεράσματα που έχω βγάλει μέχρι τώρα και που ελπίζω να φανούν χρήσιμα σε κάποιους εσάς ειναι τα εξής:
Με τα κωνικα του k10
1) όλοι μα όλοι η καφέδες μου πλέον έχουν μια γλυκά και μια στρογγυλάδα που τους κάνει πιο ευχαριστους ανεξάρτητος προφίλ γεύσης, χώρα προέλευσης (π.χ. Σοκολάτες, φρούτα, Αφρική, κολομβια, Βραζιλία κτλ.)
2)οι καφέδες μου έχουν μια απίστευτη συνέπεια (ακόμα και αν δεν ειναι καλοί )όσο αναφορα back to back καφεδάκια.
3)οι καφέδες όντως εχουν μια πιο ζωηρή οξύτητα σε σχέση με τα επίπεδα μαχαίρια και τονίζουν τις φρουτενιες νότες ενός καφε αλλά εκεί που εμένα μου έκανε προσωπικά θετική εντύπωση και σε συνάρτηση με την γλυκά που δίνουν τα κωνικα ειναι οτι πλέον απολαμβάνω πολυ περισσότερο τους γήινους καφέδες μιας και δεν έχω πικριλες και όλες οι σοκολάτες και τα συναφή εχουν μια πιο βελούδινη αίσθηση
4)δεν παρατήρησα καμία αξιοσημείωτη βελτίωση στην διάκριση γεύσεων σε σχέση με τα επίπεδα, αν και περίμενα το αντίθετο.
Ειναι αλήθεια πως η διάφορα που περίμενα να έχω απο τον major στον k10 περίμενα να ήταν πιο μεγάλη, αλλά ειναι σίγουρα σημαντική και για εμένα αποτέλεσε ενα βήμα παραπάνω προς στην σωστή κατεύθυνση σύμφωνα πάντα με το δικό μου μετρο και προςωπικο κριτήριο.Εν κατακλείδι αν και χωριό που φαίνεται.....δεν θα γυρνούσα σε επίπεδα μαχαίρια μιας και είμαι απολυτα ευχαριστημένος με τα κωνικα.Ολα αυτα με μια μικρή επιφύλαξη όσο αναφορα τις διάφορες που μπορεί να εχουν αλλά μοντέλα επιπέδων/κωνικων μυλων τους οποίους δεν έχω δοκιμάσει και που μπορεί να με κάνουν να αλλάξω γνώμη.....χλωμό το βλέπω αλλά...
Τώρα τα συμπεράσματα που έχω βγάλει μέχρι τώρα και που ελπίζω να φανούν χρήσιμα σε κάποιους εσάς ειναι τα εξής:
Με τα κωνικα του k10
1) όλοι μα όλοι η καφέδες μου πλέον έχουν μια γλυκά και μια στρογγυλάδα που τους κάνει πιο ευχαριστους ανεξάρτητος προφίλ γεύσης, χώρα προέλευσης (π.χ. Σοκολάτες, φρούτα, Αφρική, κολομβια, Βραζιλία κτλ.)
2)οι καφέδες μου έχουν μια απίστευτη συνέπεια (ακόμα και αν δεν ειναι καλοί )όσο αναφορα back to back καφεδάκια.
3)οι καφέδες όντως εχουν μια πιο ζωηρή οξύτητα σε σχέση με τα επίπεδα μαχαίρια και τονίζουν τις φρουτενιες νότες ενός καφε αλλά εκεί που εμένα μου έκανε προσωπικά θετική εντύπωση και σε συνάρτηση με την γλυκά που δίνουν τα κωνικα ειναι οτι πλέον απολαμβάνω πολυ περισσότερο τους γήινους καφέδες μιας και δεν έχω πικριλες και όλες οι σοκολάτες και τα συναφή εχουν μια πιο βελούδινη αίσθηση
4)δεν παρατήρησα καμία αξιοσημείωτη βελτίωση στην διάκριση γεύσεων σε σχέση με τα επίπεδα, αν και περίμενα το αντίθετο.
Ειναι αλήθεια πως η διάφορα που περίμενα να έχω απο τον major στον k10 περίμενα να ήταν πιο μεγάλη, αλλά ειναι σίγουρα σημαντική και για εμένα αποτέλεσε ενα βήμα παραπάνω προς στην σωστή κατεύθυνση σύμφωνα πάντα με το δικό μου μετρο και προςωπικο κριτήριο.Εν κατακλείδι αν και χωριό που φαίνεται.....δεν θα γυρνούσα σε επίπεδα μαχαίρια μιας και είμαι απολυτα ευχαριστημένος με τα κωνικα.Ολα αυτα με μια μικρή επιφύλαξη όσο αναφορα τις διάφορες που μπορεί να εχουν αλλά μοντέλα επιπέδων/κωνικων μυλων τους οποίους δεν έχω δοκιμάσει και που μπορεί να με κάνουν να αλλάξω γνώμη.....χλωμό το βλέπω αλλά...