Σελίδα 1 από 1

IKAWA Home Roaster

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 02 Σεπ. 2021, 21:06
από Gataros
Αισθανόμενος την ανάγκη να αναμετρηθώ με τα ιερά τέρατα του roasting, αποφάσισα να προχωρήσω στην απόκτηση του Ikawa Home, για τις 2 βδομάδες που μου μένουν στην Αθήνα. :Yeah:

Το ψηστήρι ήρθε σε 15 μέρες Ελλάδα από Αγγλία, μαζί με 3 κιλά καφέ διαφορετικής προέλευσης για δοκιμές, αφού πέρασε κανονικά τελωνείο (+290€ επιπλέον). :jerking:

Πρώτες εντυπώσεις πολύ θετικές, ο χειρισμός του γίνεται πανεύκολα μέσα από το application που κατεβάζεις από το store του κινητού σου.

Αφού όλο το καλοκαίρι πήρα κάποιες συμβουλές από έναν πολύ καλό roaster στην Κέρκυρα, κατάλαβα ότι οι αρχές ψησίματος σε κανονικά επαγγελματικά ψηστήρια είναι αρκετά διαφορετικές σε σχέση με ένα bed fluid roaster.

Επισυνάπτω μερικά μικρά βιντεάκια για μια πρώτη εντύπωση.






Γενικά τα πρώτα καφεδάκια που έχω πιεί είναι ενθαρυντικά καλά. :coffee:

Re: IKAWA Home Roaster

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 05 Σεπ. 2021, 09:19
από woodsman43
Μεγειες καλα ψησιματα.Οποτε ερχεσαι Ελλαδα αγοραζεις και απο κατι.Εχει shoping insperation ο ελλαδικος αερας και γι αυτο την παταμε και αγοραζουμε συνεχεια; :lol:
Ποσα γραμμαρια ψημενου κοκκου παιρνεις απο το νεο σου παιχνιδι;Μου φαινονται λιγα τα γρ.

Re: IKAWA Home Roaster

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 05 Σεπ. 2021, 13:27
από Gataros
Προκειμενου να αντέξω Δημήτρη 1,5 μήνα στα πεθερικά μου, έπρεπε να βρω με κάτι να ασχοληθώ :Yeah:

Αναλόγως τον κόκκο και αν πρόκειται για ψήσιμο φίλτρου ή για εσπρέσσο, ποικίλει ανάλογα η απώλεια.

Σε αυτή τη Κένυα για φίλτρου, από 60gr παίρνω τελικό βάρος 52,6gr. Από τις 3 διαφορετικές ποικιλίες που έχω δοκιμάσει, δεν έχω πάρει ποτέ κάτω από 52gr σε ότι και αν έχω ψήσει.

Στη Κέρκυρα μπόρεσα και μετρούσα και την ομοιομορφία του ψησίματος με ένα μηχάνημα της Tonino, ήταν εντυπωσιακά ομοιόμορφο το ψήσιμο, σε όλη την πλευρά του puck. Το ίδιο μου είπε και ο roaster εκεί, βλέποντας τον κόκκο και σπάζοντας τον, γενικά δείχνει να ψήνει όμορφα.

Αδυναμίες η home έκδοση φαίνεται να έχει αρκετές, ειδικά ως προς τη μη δυνατότητα σημείωσης πάνω στο διάγραμμα ποτέ γίνεται το drying phase, πότε η Maillard αντιδραση, πότε το 1st crack, όλα αυτά πρέπει να τα σημειώνεις με χαρτί και στυλό.