Gene Cafe Roaster

Ανακαλύπτουμε τα καλύτερα ψηστήρια για οικιακή χρήση

Re: Gene Cafe Roaster

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Aftergr » 19 Δεκ. 2014, 04:17

Γενικά η μέχρι τώρα εμπειρία μου, μου έχει δείξει ότι όποιος και να είναι ο τροπος stretching ή/και η χαμηλή θερμοκρασία με αποτέλεσμα τους μεγαλύτερους χρόνους για τον ίδιο βαθμό ψησίματος, γλυκαινει τον καφέ αλλά ελαττώνει οξύτητα και διαύγεια, δηλαδή γίνεται πιο πολύ φλατ
Ο πιο όξινος καφές που έχω ψησει, ο Papua kimel, έγινε γλυκοπιοτος με το 1/3 της οξύτητας που κανονικά έχει, όμως για μένα ήταν αδιάφορος
Άβαταρ μέλους
Aftergr
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 544
Εγγραφή: 31 Ιαν. 2014, 19:00
Ονομα: Γιωργος
Τοποθεσια: Αθηνα
Μηχανη: Rancilio Epoca ST1
Μυλος: Ascaso i2
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Africa-Costa Rica
{ TAGS }Gene Cafe Roaster, ψηστήρι καφέ, καβουρντιστήρι καφέ, ψήσιμο espresso, καβούρντισμα espresso,

Re: Gene Cafe Roaster

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό blackraptor » 19 Δεκ. 2014, 09:24

Το πιο αργο τυμπανο ειναι πολυ απλο το εχω σκεφτει και γω, ειναι ιδια με τη λογικη του ανεμηστηρα. Αν ομως πηραζεις την αντισταση και τον αερα νομιζω δεν χρειαζεται το τυμπανο. Οταν ψηνω μονο σημειωνω δεν προλαβαινω να δω τον καφε :tooth:
blackraptor
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 123
Εγγραφή: 25 Φεβ. 2014, 10:20
Ονομα:
Τοποθεσια:
Μηχανη: isomac zaffiro
Μυλος: macap m4
Coffee Roaster: gene caffe
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Gene Cafe Roaster

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Aftergr » 19 Δεκ. 2014, 12:03

Για πιο γρήγορο θα ήθελα, για πιο ομοιομορφία

Υ.γ. ήρθαν τα πάνω κάτω στα ψησιματα μου, θα έχω ασφαλή συμπερασματα σε λίγες μέρες γιατί δοκίμαζω και άλλα πράγματα
Άβαταρ μέλους
Aftergr
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 544
Εγγραφή: 31 Ιαν. 2014, 19:00
Ονομα: Γιωργος
Τοποθεσια: Αθηνα
Μηχανη: Rancilio Epoca ST1
Μυλος: Ascaso i2
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Africa-Costa Rica

Re: Gene Cafe Roaster

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό blackraptor » 19 Δεκ. 2014, 21:24

Ναι το ξερω και γω για πιο γρηγορα το ηθελα
Λοιπον 2 ψησιματα
Πρωτο ψησιμο το κλασικο
5 λεπτα στους 160
εισοδος κοκκων dry 5 λεπτα στους 145
Θερμοκρασια στους 240
FC στα 13 λεπτα στους 237 βαθμους
1000w μεχρι την εξοδο στα 15 λεπτα
βαρος απο 230 στα 194

Δευτερο ψησιμο
θερμοκρασια στους 240
εισοδος κοκκων
fc στα 9 λεπτα στους 240
1000w μεχρι την εξοδο στα 11 λεπτα
βαρος απο 230 στα 196

Οπτικα το δευτερο ψησιμο μου φενεται πολυ γρηγορο, κιτρινο στα 4 λεπτα και καποιοι γδαρμενοι κοκκοι απο υψηλη θερμοκρασια εισοδου
Σιγουρα χρειαζομαστε περισσοτερο αερα, με βλεπω να κοβω τον πατο και να βαζω κανενα 220v και να κραταω μονο το κελυφος απο το δικο του το blower
Η γευσιγνωσια σε 3 μερες
blackraptor
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 123
Εγγραφή: 25 Φεβ. 2014, 10:20
Ονομα:
Τοποθεσια:
Μηχανη: isomac zaffiro
Μυλος: macap m4
Coffee Roaster: gene caffe
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Gene Cafe Roaster

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Aftergr » 20 Δεκ. 2014, 03:20

Τι κόκκο έβαλες;
Στο δεύτερο ψήσιμο σιγουρεψου ότι δεν τον εβγαλες νωρίς
Άβαταρ μέλους
Aftergr
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 544
Εγγραφή: 31 Ιαν. 2014, 19:00
Ονομα: Γιωργος
Τοποθεσια: Αθηνα
Μηχανη: Rancilio Epoca ST1
Μυλος: Ascaso i2
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Africa-Costa Rica

Re: Gene Cafe Roaster

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό blackraptor » 20 Δεκ. 2014, 11:00

Εβαλα βραζιλιανικο catuai τον λεει απο ocoffee. Σε χρωμα ειναι ιδιοι, οχι δεν βγηκε νωρις γιατι και οι δυο στο εξωτερικο cooling εκαναν κανα δυο σκασιματακια απο sc.θα ηθελα 15sec νωριτερα
blackraptor
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 123
Εγγραφή: 25 Φεβ. 2014, 10:20
Ονομα:
Τοποθεσια:
Μηχανη: isomac zaffiro
Μυλος: macap m4
Coffee Roaster: gene caffe
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Gene Cafe Roaster

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό blackraptor » 20 Δεκ. 2014, 11:19

Αυτη ειναι η μαγεια του Roasting :coffee:
Απο την πρωτη μερα φοβερες γευσεις και μυρωδιες που καθημερινα αλλαζουν
Δυο τελειως διαφορετικα προφιλ, δυο διαφορερικα αποτελεσματα στο ποτηρι, το ιδιο φανταστξκο αποτελεσμα.
Ο πρωτος πιο πολυ μυρωδια βουτυρου και γευση σοκολατα, ο δευτερος πιο πολλα αρωματα και πολυ επιγευση. Οποιον και να μου εδιναν θα τον ευχαριστιομουν το ιδιο. Θα παιξω και σε χαρμανι
Αυριο παλι ιδιοι κοκκοι, αλλος καφες

Call it magic
blackraptor
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 123
Εγγραφή: 25 Φεβ. 2014, 10:20
Ονομα:
Τοποθεσια:
Μηχανη: isomac zaffiro
Μυλος: macap m4
Coffee Roaster: gene caffe
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Gene Cafe Roaster

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Aftergr » 21 Δεκ. 2014, 03:12

Ο πρώτος βασικά ψιλοφλαταρε λόγω πολύ μακρινού πρώτου Κρακ, ψιλοστεγνωσε ο κόκκος δηλαδή, και φυσικά θα είχε και πολύ χαμηλή οξύτητα
Δεν το γράφω σαν παρατήρηση, για εσπρέσσο μπορεί να αρέσει και πιο πολύ σε κάποιους

Εγώ έχω καταλήξει στο προφίλ με 250 ζεσταμα, 250 ψήσιμο μέχρι πρώτο Κρακ, αμέσως ρίξιμο στους 238 και έξοδο συνήθως 4 λεπτα μετά την αρχή του Κρακ
Άβαταρ μέλους
Aftergr
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 544
Εγγραφή: 31 Ιαν. 2014, 19:00
Ονομα: Γιωργος
Τοποθεσια: Αθηνα
Μηχανη: Rancilio Epoca ST1
Μυλος: Ascaso i2
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Africa-Costa Rica

Re: Gene Cafe Roaster

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό G.F. » 21 Δεκ. 2014, 08:17

Εξέλιξη.

Αναλογιστείτε που και πως ήμασταν... όταν πρωτοξεκινήσαμε να ψήνουμε και τώρα πόσο προσωπική εμπειρία έχει κατατεθεί στο forum (έπεται συνέχεια). ;)

Αυτή είναι και η μαγεία του Roasting! Ανεξάντλητο πεδίο δοκιμής και εμπειρίας, όλα είναι πολύ δυναμικά (τουλάχιστον για εμάς τους ερασιτέχνες).
Άβαταρ μέλους
G.F.
Moderator
 
Δημοσιεύσεις: 1081
Εγγραφή: 16 Ιαν. 2014, 11:31
Ονομα: George
Τοποθεσια: Dubai - CY
Μηχανη:
Μυλος:
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Gene Cafe Roaster

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό blackraptor » 21 Δεκ. 2014, 14:38

Aftergr έγραψε:Ο πρώτος βασικά ψιλοφλαταρε λόγω πολύ μακρινού πρώτου Κρακ, ψιλοστεγνωσε ο κόκκος δηλαδή, και φυσικά θα είχε και πολύ χαμηλή οξύτητα
Δεν το γράφω σαν παρατήρηση, για εσπρέσσο μπορεί να αρέσει και πιο πολύ σε κάποιους

Εγώ έχω καταλήξει στο προφίλ με 250 ζεσταμα, 250 ψήσιμο μέχρι πρώτο Κρακ, αμέσως ρίξιμο στους 238 και έξοδο συνήθως 4 λεπτα μετά την αρχή του Κρακ


Θα συμφωνησω μαζι σου, στη δευτερη μερα ο πρωτος ειναι λιγο πιο φλατ αλλα ειναι πολυ γλυκοπιοτος που προσωπικα μου αρεσει πολυ. Ο δευτερος εχει πιο εντονες γευσεις αλλα σαν να μην δενουν μεταξυ τους, μπορει μετα απο 2-3 μερες να στρωσει. Για την ωρα προτειμω τον πρωτο, αλλα και οδευτερος ειναι πολυ καλυτερος απο τον καφε που πινω εξω.
Νομιζω αν ξεκινησεις αυτο το πτοφιλμε ζστα μα στο 230 και κοψιμο στην θερμοκρασια που θα παρεις fc θα ειναι καλυτερα τα πραγματα. Παρατηρεις ζβμια στον κοκκο, κρατηρες ή γδαρσιματα? Σε ρωταω γιατι μπορει ο κοκκος που δουλευεις να ειναι πιο σκληρος απο τον δικο μου και να σηκωνει μεγαλυτερες θερμοκρασιες.
Δεσμευομαι για συναντηση με διαφορετικα προφιλ μολις ερθει η καινουργια μηχανη. Preinfusion κανεις σε οτι ψηνεις?
blackraptor
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 123
Εγγραφή: 25 Φεβ. 2014, 10:20
Ονομα:
Τοποθεσια:
Μηχανη: isomac zaffiro
Μυλος: macap m4
Coffee Roaster: gene caffe
Αγαπημένοι Καφέδες:

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Ψηστήρια (Roasters)

Μέλη σε σύνδεση

Εγγεγραμμένα μέλη: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη