Σελίδα 1 από 2

Habit - Blend - Kudu

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 25 Ιαν. 2014, 02:23
από Googlis
Habit - Βραζιλία, Κολομβία, Ελ Σάλβαδορ - Kudu

Ονομασία: Habit
Γευστικό προφίλ: Γεμάτο σώμα, ισορροπημένη οξύτητα, αρώματα σοκολάτας με νότες από μαύρη ζάχαρη και καραμέλα. Δυνατή επίγευση ξηρών καρπών.
Roaster: Kudu
Τιμή: 6,3€/250gr

Μια ευχάριστη έκπληξη είχα μέσα στο 2013 που.....μου έγινε συνήθεια (Habit) :)
Πρώτη φορά τον αγόρασα τον Σεπτέμβρη του 2013, μαύρο σακουλάκι, zip, ανοίγει και κλείνει όσες φορές το επιθυμούμε, φυσικά με βαλβίδα, όμορφη ετικέτα. Δεν είχα δει ξανά κριτικές για τον Kudu, δεν ήξερα τι να περιμένω, σαφώς η συσκευασία μου έκανε καλή εντύπωση, εκ της άλλης η τιμή 6,3€ τα 250gr χαρακτηρίζεται οικονομική για ένα blend, εντάξει δεν σε αφήνει να περιμένεις και πολλά πολλά.

Φτάνω σπίτι, προθερμαίνω την μηχανή, ανοίγω το σακουλάκι.... άρωμα σοκολάτας, ευκόλως αντιληπτό, κατόπιν καραμέλα, εντάξει όχι ιδιαίτερα ευφάνταστο. Κόκκοι ομοιόμορφα ψημένοι, οι περισσότεροι πιο σκουρόχρωμο roast, και λίγοι πιο ανοιχτόχρωμο. Το μέγεθός τους κυμαινόταν από μετρίου μεγέθους, έως μεγάλοι στην πλειοψηφία τους 80%.

Πρώτη εκχύλιση με 18gr στα 28sec, ω ναι πήγε καλά απ' την πρώτη κιόλας φορά! :dancing:
Ακολούθησαν διάφορες δοκιμές από τα 15gr στα 22sec μέχρι 21gr στα 32sec.
Ένας καφές που ακόμα και με λίγα γραμμάρια (14-16) βγάζει ικανοποιητικό αποτέλεσμα.
Πλούσιο σώμα, παχιά κρέμα, αρώματα σοκολάτας, καραμέλας, και ξηρών καρπών, συνοδεύουν κάθε φλιτζάνι του.
Παρουσιάζει εύκολα tiger stripes, διακριτική οξύτητα, τόσο σε espresso αλλά και σε fredo espresso.
Βέβαια, στα πολλά γραμμάρια, άνω των 18, και όσο ανεβάζουμε και την θερμοκρασία του, οι ξηροί καρποί γίνονται πιο έντονοι. Ένα τελευταίο που παρατήρησα, λόγω του ότι δοκίμασα αρκετά σακουλάκια του, σε ένα εξ αυτών παρατήρησα ένα ιδιαίτερα έντονο άρωμα και γεύση σοκολάτας που δεν με ενθουσίασε.
Κλείνοντας μπορώ να πω πως έμεινα υπέρ του δέοντος ικανοποιημένος, τιμή για όλα τα πορτοφόλια, καλά αποτελέσματα ακόμη και σε λίγα γραμμάρια, επίσης, κι όταν έχουν περάσει αρκετές μέρες μετά το roasting του, αυξάνοντας λίγο τα γραμμάρια, έχουμε καλό αποτέλεσμα.
Επέλεξα η εκχύλιση που θα ανεβάσω να είναι με 16gr στα 28,5sec με Roast Date 13/01/2014

Beans - Habit - Kudu.jpg
Κόκκοι

Bag - Habit - Kudu.jpg
Roast Date

Price - Habit - Kudu.jpg
Τιμή

Bags - Habit - Kudu.jpg
Έγινε συνήθεια!

Re: Habit - Blend - Kudu

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 26 Ιαν. 2014, 17:12
από woodsman43
Ωραια εγχυλιση με εντονη παρουσια fresh roast στο φλυτζανι (απο τις φουσκαλες) και απο μηχανη απειραχτη χωρις βελτιωσεις.
Μου αρεσε πολυ η παρουσιαση Νικο και ιδιαιτερα η αποδειξη με το σακουλακι μαζι :tooth:
Το κερμα με τους κοκκους ειναι ολα τα λεφτα :Yeah:
Μπραβο παντα τετοια φιλε.

Re: Habit - Blend - Kudu

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 26 Ιαν. 2014, 18:15
από Loizos
Καιρό τώρα θέλω να δοκιμάσω τον καφέ αυτό αλλά δεν με βολεύει καθόλου το σημείο από όπου μπορώ να τον προμηθευτώ. Που θα μου πάει όμως...

Ωραία παρουσίαση Νίκο.

Re: Habit - Blend - Kudu

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 26 Ιαν. 2014, 18:26
από ArroW
Πολυ καλη εκχυλιση και ακομα πιο ομορφη παρουσιαση...
Ο καφες ειναι παρα πολυ καλος και θα ανεβασω κ εγω βιντεο με την πρωτη ευκαιρια...

Re: Habit - Blend - Kudu

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 26 Ιαν. 2014, 23:52
από konn4312
Υποδειγματικη παρουσιαση Νικολα και πολυ ωραια εκχυληση!

Re: Habit - Blend - Kudu

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 20 Δεκ. 2014, 17:09
από Fanis
Παιδες πινω τον συγκεκριμενο καφε σχεδον καθημερινα στο μαγαζι (HOLE λεγεται)που εχει το φιλαρακι μου στην Πεντελης κοντα στην Αττικη οδο.απο την πρωτη στιγμη που τον δοκιμασα μου αρεσε πολυ και οπως γραφει και ο Νικος αφηνει μια γευση σοκολατας και μια μικρη οξυτητα στο τελος.
Πριν ακομη ανοιξουν το μαγαζι που πιναμε καφεδακια,παρατηρησα,κατα τη γνωμη μου φυσικα,ποσο πολυ χαλαει η γευση του οταν προσθεσεις ζαχαρη.χανει αυτη τη μαγεια που μας δινει ο καφες.
Σπιτι δεν εχω παρει για να δοκιμασω τι αποτελεσμα θα μου δωσει η δικη μου μηχανη,αλλα θεωρω οτι δεν χρειαζεται αφου με το μηχανακι σε 3 λεπτα ειμαι εκει.

Re: Habit - Blend - Kudu

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 20 Δεκ. 2014, 23:16
από COFFEEMAN
Ζαχαρη :killmyself: δια ροπαλου απαγορεύεται ουτε για αστειο.Περα απο την πλάκα καλα κάνεις και το αναφέρεις φιλε μου για το γινεται και ποσο χανει καποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ο καφες μετα την Προσθήκη ζαχαρης.

Re: Habit - Blend - Kudu

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 21 Δεκ. 2014, 08:24
από G.F.
Fanis έγραψε:Πριν ακομη ανοιξουν το μαγαζι που πιναμε καφεδακια,παρατηρησα,κατα τη γνωμη μου φυσικα,ποσο πολυ χαλαει η γευση του οταν προσθεσεις ζαχαρη.χανει αυτη τη μαγεια που μας δινει ο καφες.


Έχεις απόλυτο δίκιο!! Τουλάχιστον σε επίπεδο espresso καλύπτει / αλλοιώνει πολλά από τη γεύση.

Fanis έγραψε:Σπιτι δεν εχω παρει για να δοκιμασω τι αποτελεσμα θα μου δωσει η δικη μου μηχανη,αλλα θεωρω οτι δεν χρειαζεται αφου με το μηχανακι σε 3 λεπτα ειμαι εκει.


Θες από πείσμα; από μεράκι ; έτσι ξεκινήσαμε όλοι μας!

Re: Habit - Blend - Kudu

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 19 Φεβ. 2015, 12:18
από Μιμης
Πρωτίστως, ενα μεγάλο ευχαριστώ στον Νικο που ανέφερε αυτο τον καφέ.
Δεν ξέρω να κάνω γλαφυρές περιγραφές, οφείλω όμως να φωνάξω σε όσους δεν τον έχουν δοκιμάσει ακόμα, να το κάνουν.
Μου έδωσε παρατεταμένη αίσθηση βύθισης και περιδίνησης σε γευσεις φουντουκιού, σοκολάτας και καραμέλας βουτύρου.
Δεν ειναι απαιτητικός στις συνθήκες η δύστροπος, θα τον χαρακτήριζα προσαρμοστικό, ιδανικό για αρχάριους και ανταποδίδει τα μέγιστα σε ευρύτερα γούστα.
Κάτι σαν την Μπελούτσι σε εσπρέσο. Ρωμαλέος.

Re: Habit - Blend - Kudu

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 12 Φεβ. 2016, 17:45
από konmax
Μίμη δεν έχω διαβάσει πιο θεϊκή περιγραφή καφέ. Ευχαριστούμε.