Σελίδα 1 από 1

Φρεσκοψημένος καφές από Νάπολι!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 05 Ιουν. 2021, 15:42
από Salvatore
Γειά χαρά παιδιά!

Πρώτο μου post στο forum, έως τώρα διάβαζα και έπαιρνα πολύτιμες συμβουλές και ιδέες (φοβερή δουλειά, ευχαριστούμε πολύ)
Σχετικά νέος στο άθλημα του (πραγματικού) σπιτικού εσπρέσσο κι αφού δοκίμασα αρκετούς καφέδες , από commercial μέχρι φρέσκους από διάφορους roasters στην Ελλάδα, αποφάσισα να ψάξω να βρω φρέσκο Ιταλικό medium/dark roast είτε 100% Arabica είτε blends με robusta αλλά με τη μαεστρία των Ιταλών roasters και βρήκα ένα πολλά υποσχόμενο μικρό σχετικά (σε σύγκριση με Kimbo, Passalacqua ,Moreno κτλ) roaster από Νάπολι, από αμερικάνικα forums για να πω την αλήθεια.

Ειλικρινά δε θέλω να κάνω διαφήμιση (ακόμα δεν έχω παραλάβει την πρώτη παραγγελία καλά καλά) απλά το ποσταρω μήπως βοηθήσει και κάποιον άλλο ή για καμιά ομαδική παραγγελία στο μέλλον, κατά προτίμηση με κάποιον Πατρινό για ευκολία.

Λοιπόν...το καφέ/roaster είναι αυτό :

https://www.google.com/url?sa=t&source= ... acduLgJvy6

Λέγεται Saka Caffe και ήταν πάρα πολύ καλοί στην επικοινωνία. Τα μεταφορικά είναι κάπως ακριβά αν παραγγείλεις μικρές ποσότητες και μάλλον αξίζει στα 6 Kg παραγγελία . Εγώ παρήγγειλα 6 συνολικά, 2 από το 100 Arabica και από ένα από τα Arabica/robusta blends που έχουν. Οι τιμές σε μαζική παραγγελία είναι γύρω στο 20-25% πιο κάτω από τις αναγραφόμενες στο site.

Το φοβερό είναι ότι...θα τα ψήσουν και θα τα στείλουν την επόμενη μέρα. Ολοφρεσκος καφές από Νάπολι με λίγα λόγια κι αν κρίνω από αυτά που έχω διαβάσει σε άλλα forum του εξωτερικού, μάλλον αξίζει. (Η αποθήκευση/διατήρηση θα είναι ένα θέμα αλλά ευτυχώς είμαστε espresso junkies και η σύζυγος κι εγώ οπότε κάπως θα τα καταφέρουμε).

Επίσης, με ρώτησαν αν προτιμώ medium η dark roast στο κάθε blend... φυσικά τους απάντησα ότι αυτοί είναι οι master roasters οπότε το αφήνω πάνω τους.

Τελοσπαντων, ανοίγω αυτό το thread και θα επανέλθω με εντυπώσεις/καμιά εκχύλιση/φωτός κτλ!