Σελίδα 2 από 8

Re: Οδηγός φίλτρων νερού

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 26 Φεβ. 2014, 15:47
από woodsman43
:killmyself:

Re: Οδηγός φίλτρων νερού

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 26 Φεβ. 2014, 18:00
από dgn
Και το λουρί της μάνας...

Re: Οδηγός φίλτρων νερού

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 12 Απρ. 2014, 11:20
από Googlis
mymenhir1971 έγραψε:Βουαλα..γαλλικα ειναι μη ψαχνεσαι

Στέλιο, τελικά απόκτησες αυτά τα φίλτρα;

Re: Οδηγός φίλτρων νερού

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 13 Απρ. 2014, 09:42
από woodsman43
Exω εδω και ενα χρονο εχω τοποθετησει κατω του παγκου ενα διπλο φιλτρο που περιεχει ενα φυσιγγιο για πρωτη φιλτρανση και αυτο για δευτερη.Ειμαι πολυ ευχαριστημενος για το ποσιμο νερο και για την μηχανη που το δουλευω.Τα καζανια μου μετα απο ενα χρονο χωρις αφαλατωση που τα ανοιξα δεν ειχαν ουτε επικαθισεις ουτε ιζηματα ουτε αλατα.Το μαγαζι αυτο ειχε φυσικη υποσταση στο κουκακι αλλα δυστηχως εκλεισε.Πρεπει ομως να λειτουργει ιντερνετικα κανονικα.Εσυ Νικο πως το βλεπεις το φιλτρο αυτο απο τα χαρακτηριστικα του μιας και εχεις ασχοληθει περισσοτερο;
Να πω τελος οτι μου ειχαν κοστισει και τα δυο 150 ευρω περιπου κομπλε μαζι με το σωμα και την βαση που κραταει τα δυο σωματα μαζι.

Re: Οδηγός φίλτρων νερού

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 16 Απρ. 2014, 01:35
από Googlis
Δημήτριε, εν αρχή είναι ο ενεργός άνθρακας :dancing: :tooth:
Λοιπόν η αλήθεια είναι πως είναι δύσκολο να καταλάβουμε την ποιότητα ενός φίλτρου ενεργού άνθρακα. Μπορεί να έχει μια ονομασία ως "ενεργός άνθρακας",αλλά δεν είναι ένας. Δηλαδή...

Ο άνθρακας είναι 100% φυσικό προϊόν. Παράγεται από φλοιούς καρύδας, τύρφη, ξύλο, κάρβουνο, πριονίδια, μπαμπού, λιγνίτη και πυρήνες ελιάς. Όπως καταλαβαίνεται διαφορετική ποιότητα (δηλαδή μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε άνθρακα έχει η πρώτη ύλη, τόσο καλύτερα) και κόστος έχει από φλοιό καρύδας και διαφορετικά από πριονίδια. Κατόπιν επεξεργάζεται για να γίνει "ενεργός" δηλαδή, είτε με την χρήση χημικών είτε σε κλίβανο με κενό αέρος θερμαίνεται σε υψηλή θερμοκρασία ώστε οι επιφάνειές του να γίνουν πορώδεις. Έτσι το μέγεθος του κάθε πόρου μετά την επεξεργασία μπορεί να είναι από 500 με 1500m2/gr. Και από εδώ επηρεάζονται η ποιότητα και η τιμή του καθώς και από την κατανομή των πόρων πάνω σε κάθε κόκκο άνθρακα.

Έτσι είναι λίγο δύσκολο να γνωρίζουμε αποδεδειγμένα πόσο ποιοτικό είναι ένα φίλτρο μιας που οι περισσότεροι δεν μας παρέχουν πληροφορίες για το τι είδους ποιότητας - επεξεργασίας είναι αυτός ο ενεργός άνθρακας ή ακόμα και αν μας λένε ποια είναι η πρώτη ύλη του, δεν μπορούμε να το διασταυρώσουμε.

Ως προς το άλλο φίλτρο αναφέρει πως έχει την ιδιότητα της προσρόφησης(η [prozrófisi] Ο33 : (επιστ.) απορρόφηση μιας ουσίας από το επιφανειακό μόνο στρώμα ενός υγρού ή στερεού σώματος.) Δηλαδή:
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CF% ... F%83%CE%B7
Μάλλον είναι κάποια ειδική(ή"ειδική") πατέντα που δεν έχω γνώση για να εκφέρω πλήρη άποψη.

Re: Οδηγός φίλτρων νερού

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 16 Απρ. 2014, 08:23
από mymenhir1971
Googlis έγραψε:
mymenhir1971 έγραψε:Βουαλα..γαλλικα ειναι μη ψαχνεσαι

Στέλιο, τελικά απόκτησες αυτά τα φίλτρα;

Sorry,τωρα το ειδα..ναι..οπως ακριβως τα βλεπεις στην προσφορα + μειωτηρα πιεσης με μανομετρο + 2 βανες για να κοβουν την παροχη οταν θελεις να αλλαξεις φιλτρα..

Re: Οδηγός φίλτρων νερού

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 31 Ιούλ. 2014, 22:24
από panoss
επειτα απο ψαξιμο σημερα σχετικα με τα φιλτρα εχω να πω αυτα που διαπιστωσα..
Σιγουρα πρεπει να εχουν υποθει αλλα ενα κατακλειδι..

Τα φιλτρα αντοστροφης οσμοσης:
- Χρησιμοποιούνται κατά κανόνα σε περιοχές που το νερό είναι πολύ επιβαρυμένο και από άλλα στοιχεία. Διαφορετικά δεν υπάρχει λόγος χρήσης τους. Όταν για παράδειγμα το νερό είναι υφάλμυρο ή παρουσιάζει συγκεντρώσεις νιτρικών (από λιπάσματα) ή βαρέων μετάλλων.

- Το μεγαλύτερο μειονέκτημα της μεθόδου είναι ότι δεν απορρίπτει μόνο τα βλαβερά στοιχεία και τα άλατα, αλλά φιλτράρει και τα απαραίτητα στοιχεία για τον οργανισμό, όπως ασβέστιο, μαγνήσιο και μεταλλικά άλατα. Το pH του νερού γίνεται έτσι όξινο.

- Όταν λαμβάνουμε όξινη ουσία, το σώμα απορροφά από τα οστά και τα δόντια ασβέστιο και μεταλλικά στοιχεία, για να παραγάγει διττανθρακικό και να εξισορροπήσει το όξινο. Μακροπρόθεσμα αυτό αποδυναμώνει τον σκελετό, αυξάνει τις ελεύθερες ρίζες και δημιουργεί ελλείψεις μεταλλικών στοιχείων. Για αυτό το λόγο και θα δείτε ακριβά φίλτρα αντίστροφης όσμωσης να περιλαμβάνουν και μονάδα που προσθέτει χημικά τις απαραίτητες μεταλλικές ουσίες και τα ιχνοστοιχεία που συγκρατήθηκαν στο φιλτράρισμα.

- Αυξάνουν την κατανάλωση νερού. Για κάθε 5 λίτρα καταναλώνονται 13 λίτρα νερού.

- Δεν εμποδίζουν αποτελεσματικά τα βακτηρίδια και τους ιούς.

Συνεπώς αν το νερό δεν είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο από βαρέα μέταλλα και νιτρικά, θα πρέπει να αποφευχθεί η χρήση φίλτρου αντίστροφης όσμωσης. Καλύτερα να καθαρίζουμε μια στο τόσο την μηχανή από άλατα, παρά να τα αφαιρούμε εντελώς από το πόσιμο νερό.

- Κάτι για τα φίλτρα που χρησιμοποιούν ρητίνες για αποσκλήρυνση του νερού. Υπάρχει η πιθανότητα οι ρητίνες να προκαλούν αντιδράσεις στον οργανισμό, δημιουργώντας εναποθέσεις ασβεστίου στις αρτηρίες οι οποίες οδηγούν σε αθηροσκλήρωση. Είναι κάτι που χρειάζεται να ελεγχθεί σαν πληροφορία, αλλά κρατήστε το και ψάξτε το μαζί με τα παραπάνω. Θα με ενδιέφερε πάντως αν βρείτε πληροφορίες για το συγκεκριμένο να τις αναφέρετε.

Αυτό που χρειαζόμαστε για καλό εσπρέσο είναι ένα νερό με καλή ποιότητα. Δηλαδή καθαρό, απαλλαγμένο από οσμές και χλώριο και πλούσιο σε απαραίτητα στοιχεία. Η άποψή μου είναι ότι τα φίλτρα άνθρακα είναι ιδανικά. Ακόμη καλύτερα, τα φίλτρα άνθρακα με τεχνολογία UV που εξουδετερώνουν βακτηρίδια και ιούς προσφέροντας την καλύτερη ποιότητα πόσιμου νερού.

Εγω προσωπικα βρισκω τη λυση του μαστορα woodsman43 που παραθετει πιο πανω σωστη και συμφερουσα..
Σε μια τετοια λυση θα κινηθω και εγω θελωντας να αποφυγω την οποια επιβλαβη περιπτωση της ρυτινης..
Παντως να ξερετε τα φιλτρα ενεργου ανθρακα (οπως και ολα τα φιλτρα) στο νερο που κατακρατουν μαζευονται και δημιουργουνται βακτηριδια,μικροοργανισμοι και ιοι..Γ αυτο ειναι καλο να συνδυαζονται με λαμπα UV η φιλτρο που να αφαιρεί από το νερό βακτήρια και ιούς..

Ολα αυτα ειναι εγκειρα και τα συζητησα με φιλο μου που δουλεια του ειναι τα φιλτρα νερου..Κανει αυτη τη δουλεια..
Παρακαλω για σχολια..

Re: Οδηγός φίλτρων νερού

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 01 Αύγ. 2014, 09:31
από woodsman43
Πανο τι να σχολιασει κανεις εδω;Νομιζω πως τα ειπες μια χαρα.Προσωπικα δεν συμπαθω την αντιστροφη οσμωση ουτε μου αρεσει η ιδεα να προσθετω συστατικα στο νερο μου που πρωτα εχω αφαιρεσει.Οι αφαλατωτες-αποσκλυρηντες δεν ειναι φιλτρα που θα εβαζα στην μηχανη μου.Στις περισσοτερες περιοχες της αθηνας η γευση του καφε αλοιωνεται μιας και ο καφες θελει το αλατι του :lol:
Σε πιο επαγγελματικη χρηση και καθυστερημενες αναγενησεις της ρυτινης η τελευταια εχει παρατητηρηθει οτι αποσαθρωνεται και κυκλοφορει στις σωληνωσεις της μηχανης με αποτελεσμα να την βουλωνει.Το αναφερω γιατι προσωπικα εχω καθαρισει τετοιο υλικο ουκ ολιγες φορες απο επαγγελματικες μηχανες.
Τελικως δεν ανυσηχω για την μηχανη μου, ουτε θα εκανα σπασμωδικες κινησεις για να την προστατεψω μιας και δεν νοιωθω οτι απειλειται απο το νερο της περιοχης μου αλλα σιγουρα θα εβαζα φιλτρανση κυριως για το ποσιμο νερο και λιγοτερο για τη γευση του καφε.
Το bestmax που φερνει η eurogat ειναι μια λυση αλλα προσωπικα το θεωρω υπερεκτιμημενο και ακριβο γι αυτα που προσφερει ασε που εχω ανοιξει la marzocco με τετοιο φιλτρο μετα απο ενα χρονο λειτουργιας και βρηκα μεσα υλικα που δεν θα επρεπε να υπαρχουν.
Οποτε οπως καταλαβαινεις θα συμφωνησω με την χρηση ενος διπλου φιλτρου κατω του παγκου η και τριπλου αν θελεις εφοσον κανεις μια αναλυση του νερου για να εχεις μια ιδεα του τι θα χρησιμοποιησεις απο συνδυασμο φιλτρων.Αυτα απο μενα :Yeah:

Re: Οδηγός φίλτρων νερού

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 01 Αύγ. 2014, 10:02
από panoss
Νομίζω πως αλήθεια δεν χρειάζεται φόβος για το νερό..Είναι κάτι που αντιμετωπίζεται..με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο..
Εγώ κατάλαβα τι πρέπει να κάνω με το νερό..
Με τους ρυθμιστές μειωτηρες πίεσης δεν έχω καταλάβει..

Re: Οδηγός φίλτρων νερού

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 01 Αύγ. 2014, 10:59
από mymenhir1971
30€ μαζι με μανομετρο και ρακορακια.Τον συνδεεις αμεσως μετά τα φιλτρα.Τον ρυθμιζεις στα 3,5bar ετσι ωστε να παρεις 3bar ενδειξη στο μανομετρο της μηχανης.Τελος...ορεξη,χρονο και υπομονη να εχεις για γευστικους πειραματισμους..λογω pre-infusion :coffee: