Το νερό

Πως γίνεται , τι νερό βάζουμε , και όποια πληροφορία έχουμε για την βελτίωση των εκχυλίσεών μας και των γνώσεών μας!

Re: Το νερό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Gataros » 24 Νοέμ. 2018, 20:19

Το εχει όντως ακριβά ο Θανόπουλος, δεν αξίζει, εδώ που είμαι 6 ευρώ η εξάδα κοστίζει.
Άβαταρ μέλους
Gataros
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 471
Εγγραφή: 25 Απρ. 2014, 16:58
Ονομα: Βασίλης
Τοποθεσια: Bέλγιο
Μηχανη: LM GS3 MP 2017
2η μηχανη: LP Prof. '83
Μυλος: Monolith Max2
2ος Μυλος: Comandante C40
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Friedhats, Manhattan Rosters
{ TAGS }ποιότητα νερού, χημική σύσταση νερού, συστατικά πόσιμου νερού, άλατα, σκληρότητα, αγωγημότιτα,

Re: Το νερό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό gtone:1 » 25 Νοέμ. 2018, 00:08

Αυτο το βιντεο νομιζω οτι πρεπει να το δουν ΟΛΟΙ. Πριν καποια χρονια συγκεντρωθηκαμε σε μια καφετερια μεγαλη παρεα... ηρθε ενας φιλος και μας λεει χαρακτηριστικα: ''Το νερο εχει μνημη, θυμαται!!!''. Φυσικα αρχισαμε την πλακα και το δουλεμα... μολις ομως ειδαμε αυτο το 'ντοκυμαντερ' οπου μεσα μιλανε για το νερο Ερευνητες, Προφεσορες, Δοκτορες (μοιαζουν στον Δημητρη :lol: ) και αν θυμαμαι καλα, αλλα πανε χρονια και νομπελιστες, πραγματικα εμεινα με το στομα ανοιχτο :o
Αν και ειναι μεγαλο σε διαρκεια, ο χρονος θα περασει 'σαν νερακι'...

https://www.youtube.com/watch?v=aEsz8VKeBrQ
gtone:1
Active Member
 
Δημοσιεύσεις: 94
Εγγραφή: 17 Μαρ. 2018, 23:59
Ονομα: Γιώργος
Τοποθεσια: Μελίσσια
Μηχανη: Expobar Brewtus iv
Μυλος: mazzer major
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Το νερό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Peaceful » 25 Νοέμ. 2018, 10:36

Καθώς σχολιάζουμε το νερό κ πόσο σημαντικό είναι το καλο νερό... Να σημειωθεί κ πόσο σημαντικό είναι ο σωστα ψημενος καφές ο οποίος δεν υπάρχει.. Δηλ μην τα ρίχνουμε όλα στο νερό κ ψάχνουμε ψους στα άχυρα.. Ένας σωστά ψημενος καφές καλής ποιότητας με μετρο νερο κ όχι άρτιο θα μας δώσει αποτέλεσματα
Peaceful
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: 12 Δεκ. 2017, 00:38
Ονομα:
Τοποθεσια:
Μηχανη:
Μυλος:
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Το νερό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό gtone:1 » 25 Νοέμ. 2018, 15:53

Peaceful έγραψε:Καθώς σχολιάζουμε το νερό κ πόσο σημαντικό είναι το καλο νερό... Να σημειωθεί κ πόσο σημαντικό είναι ο σωστα ψημενος καφές ο οποίος δεν υπάρχει.. Δηλ μην τα ρίχνουμε όλα στο νερό κ ψάχνουμε ψους στα άχυρα.. Ένας σωστά ψημενος καφές καλής ποιότητας με μετρο νερο κ όχι άρτιο θα μας δώσει αποτέλεσματα


Και ενας κακος μυλος με μια κακη μηχανη και ενα κακο 'χερι', ποσο χαλια αποτελεσμα θα μας δωσει σε ενα σουπερ ψημενο καφε...Νομιζω εισαι off topic...
gtone:1
Active Member
 
Δημοσιεύσεις: 94
Εγγραφή: 17 Μαρ. 2018, 23:59
Ονομα: Γιώργος
Τοποθεσια: Μελίσσια
Μηχανη: Expobar Brewtus iv
Μυλος: mazzer major
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Το νερό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό pollux » 25 Νοέμ. 2018, 23:31

...η σύσταση του Volvic :

Ca++ 12 mg/l
Ma++ 8 mg/l
Διττανθρακικά (HCO3) 74mg/l
Στερεό Υπόλειμμα 130mg/l
PH 7
Είναι πραγματικά ένα πολύ καλό νερό γιά εσπρέσο.
Δυστυχώς είναι αδύνατον να βρούμε αυτές τις τιμές σε ελληνικά εμφιαλωμένα νερά, τα οποία βεβαίως είναι εξαιρετικά προς πόση, πολύ "σκληρά" όμως γιά παρασκευή καφέ ... Κυριαρχει πολύ "μέταλλο" και υψηλές τιμές Διττανθρακικών που σου "τρώνε" πολλά αρώματα.
Η τιμή του Volvic στου Θανόπουλου είναι πραγματικά απαγορευτική !!! ...αλλά και στο Βέλγιο είναι πολύ υψηλή (6 ευρώ!).
Στην Γαλλία η τίμη των 6 φιαλών είναι στα 3 ευρώ περίπου...

Γιά τους παροικούντες την εσπερία υπάρχουν και άλλα νερά ( όπως κάποια νερά πηγής : Eau de source de montagne)
πιό "μαλακά" από το Volvic αλλά και πιό φθηνά. Γιά τις γαλλόφωνες περιοχές αναφέρω μερικά : VOLCANIA, eau de source de montagne ( από την Leader Price), Eau de source de montagne d' AUVERGE ( το βρίσκεις στο Carrefour), Eau de source de montagne Source Valon ( από την Belle France) και τέλος το Montcalm (το βρίσκεις σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων και ίσως χρειάζεται
"ενίσχυση" με διττανθρακικά... ).

Στήν Ελλάδα η καλύτερη κατά την γνώμη μου λύση είναι η κανάτα φιλτραρἰσματος, που χρησιμοποιείται αποκλειστικά γιά την παραγωγή καφέ και στην συνέχεια η "ενίσχυση" του φιλτραρισμένου νερού με Mg++ ( υπό μορφή επταϋδρικού άλατος θειικού μαγνησίου ). Επι πλέον δεν επιβαρύνεις το περιβάλλον με τις πλαστικές φιάλες ...
pollux
Member
 
Δημοσιεύσεις: 71
Εγγραφή: 10 Ιαν. 2017, 16:56
Ονομα: Σόλων
Τοποθεσια: Αθήνα Paris
Μηχανη: SylviaWoodsmanMod
2η μηχανη: La Pavoni Europiccol
Μυλος: tΑlΩs 63 conical
2ος Μυλος: Compak E5 od
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Το νερό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό pollux » 26 Νοέμ. 2018, 16:37

...και δύο ενδιαφέροντα επιστημονικά άρθρα γιά το νερό:

ένα του Christipher Hendon kqi Maxwell Colonna
https://core.ac.uk/download/pdf/38142168.pdf

και ένα άλλο του Marco Wellinger-Samo Smrke-Chahan Yeretzian
https://www.researchgate.net/publicatio ... _Treatment
pollux
Member
 
Δημοσιεύσεις: 71
Εγγραφή: 10 Ιαν. 2017, 16:56
Ονομα: Σόλων
Τοποθεσια: Αθήνα Paris
Μηχανη: SylviaWoodsmanMod
2η μηχανη: La Pavoni Europiccol
Μυλος: tΑlΩs 63 conical
2ος Μυλος: Compak E5 od
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Οι παράμετροι του καφέ

Μέλη σε σύνδεση

Εγγεγραμμένα μέλη: Bing [Bot], Google [Bot]

cron