Πως γίνεται , τι νερό βάζουμε , και όποια πληροφορία έχουμε για την βελτίωση των εκχυλίσεών μας και των γνώσεών μας!
από G.F. » 20 Οκτ. 2021, 15:11
Την Κυριακή είχα την ευκαρία να παρακολουθήσω από κοντά μία διάλεξη από τον Tom Hopkinson ο οποίος αρθρογραφεί στο Barista Hustle και το θέμα της διάλεξης ήταν espresso : understanding pressure and flow, αναλύοντας τις διαφορές μεταξύ pressure / flow profiling.
Στην διάρκεια του lab παρουσίασε μια εφαρμογή η οποία απεικονίζει τις διάφορες παραμέτρους κατά τη διάρκεια της εκχύλισης και μπορείς δυναμικά να αλλάξεις τις τιμές των παραμέτρων ώστε να κατανοήσεις καλύτερα την αλληλεπίδραση μεταξύ τους. Τη βρήκα ενδιαφέρον και σκέφτηκα να την μοιραστώ μαζί σας.
https://www.baristahustle.com/blog/app-pressure-flow/
-
G.F.
- Moderator
-
- Δημοσιεύσεις: 1081
- Εγγραφή: 16 Ιαν. 2014, 11:31
- Ονομα: George
- Τοποθεσια: Dubai - CY
- Μηχανη:
- Μυλος:
- Coffee Roaster:
- Αγαπημένοι Καφέδες:
από Gataros » 20 Οκτ. 2021, 17:03
Ευχαριστούμε Γιώργο, πολύ ενδιαφέρον άρθρο.
-
Gataros
- Regural Member
-
- Δημοσιεύσεις: 471
- Εγγραφή: 25 Απρ. 2014, 16:58
- Ονομα: Βασίλης
- Τοποθεσια: Bέλγιο
- Μηχανη: LM GS3 MP 2017
- 2η μηχανη: LP Prof. '83
- Μυλος: Monolith Max2
- 2ος Μυλος: Comandante C40
- Coffee Roaster:
- Αγαπημένοι Καφέδες: Friedhats, Manhattan Rosters
από BasilTh » 21 Οκτ. 2021, 08:26
Καταπληκτική δουλειά.
Σε ρίχνει σε βαθιά νερά, όσον αφορά την κατανόηση μίας εκχύλισης espresso.
-
BasilTh
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 14
- Εγγραφή: 28 Φεβ. 2017, 16:45
- Ονομα: Βασιλης
- Τοποθεσια: Θεσσαλινικη
- Μηχανη: Bezzera Unica
- 2η μηχανη: Aeropress
- Μυλος: Pharos Motorized
- 2ος Μυλος: Super Jolly
- Coffee Roaster:
- Αγαπημένοι Καφέδες:
από Δημήτρης χανια » 24 Δεκ. 2021, 17:14
Καλησπέρα φίλε υπάρχει κάπου το βίντεο της διάλεξης ώστε να το δούμε?
-
Δημήτρης χανια
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1
- Εγγραφή: 14 Ιαν. 2018, 18:10
- Ονομα: δημητρης
- Τοποθεσια:
- Μηχανη:
- Μυλος:
- Coffee Roaster:
- Αγαπημένοι Καφέδες:
Επιστροφή στο Οι παράμετροι του καφέ
Εγγεγραμμένα μέλη: Bing [Bot], NiPi