Home vs pro roasting

Εδω γράφουμε τα γενικά άρθρα για το Home Roasting

Home vs pro roasting

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό isnogood » 06 Απρ. 2022, 20:42

Ακούω, βλέπω αλλά.. Η μόνη εμπειρία που είχα ήταν πριν μια δεκαετία σε τηγάνι και φούρνο κι εγκατέλειψα όπως ήταν αναμενόμενο.
Εσείς που έχετε πιο σοβαρά μηχανήματα στο σπίτι δώστε μας τα φώτα σας. Πόσο κοντά είναι μια καλή ποικιλία ψημένη στο σπίτι σε σύγκριση με την αντίστοιχη από σοβαρό ψήστη. Αξίζει, κάνει κάποιος θυσίες στο όνομα του κόστους, είναι απλά ένα χόμπι? Φαντάζομαι πως η τέχνη του ψησίματος περιλαμβάνει και την επιλογή του κόκκου (και πολλά άλλα). Οι επαγγελματίες του χώρου (πριν σκίσουν τα διπλώματα τους) ας μας διαφωτίσουν εμάς τους αδαείς.
Κάθε δημιουργία είναι ένας νέος τρόπος θέασης του κόσμου
Άβαταρ μέλους
isnogood
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 27
Εγγραφή: 20 Μαρ. 2022, 15:11
Ονομα: Δημήτρης
Τοποθεσια: Αθήνα
Μηχανη: Ecm Classika pid 500
2η μηχανη: Gaggia new baby
Μυλος: Casadio Instantaneo
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Home vs pro roasting

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 09 Απρ. 2022, 19:12

Μπαααα δεν γινεται διαφωτισμος σε φορουμικη συζητηση.Μονο διαμοιρασμος προσωπικων αποψεων.
Το roasting ειναι επιστημη απο μονο του και ισχυει κι εδω οτι σε ολα τα χομπυ.Αγαπη, αφοσιωση, ασταματητη ερευνα ,διαβασμα σοβαρων βιβλιων,απειρες δοκιμες ,πεταμα πολλων κιλων,παρα πολλα εξοδα και αισθηματα απογοητευσης με μικρες αναλαμπες ευτηχιας και οπου σε παει ολο αυτο.
Προσωπικα το παρατησα γρηγορα το αθλημα και ησυχασα.Δεν ηταν για μενα ολο αυτο.Ασε που δοκιμαζω και ποικιλιες που δεν θα μπορουσα να βρω ποτε απο μονος μου για να ψησω με το να παιρνω απο artisan microroasters.
Αλλα αυτος ειμαι εγω........
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 2182
Εγγραφή: 08 Δεκ. 2013, 12:54
Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Ολυμπιακο χωριο
Μηχανη: Της πλακας
2η μηχανη: Gaggia Evo Mod
Μυλος: μαπα φτιαχτος
2ος Μυλος: Anfim Caimano 64
Coffee Roaster: DIY Air home roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Home roast

Re: Home vs pro roasting

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Νικολας » 12 Απρ. 2022, 12:10

Συγχαρητηρια κ Δημητρη πολυ ορθολογικη προσεγγιση.Εχεις απολυτο δικαιο
Νικολας
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 32
Εγγραφή: 18 Φεβ. 2016, 15:10
Ονομα: Nikos
Τοποθεσια: Δραμα
Μηχανη: La cimbali
Μυλος: Mazzer super jolly
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Κατσαντωνη

Re: Home vs pro roasting

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό isnogood » 14 Απρ. 2022, 13:44

woodsman43 έγραψε:Μπαααα δεν γινεται διαφωτισμος σε φορουμικη συζητηση.Μονο διαμοιρασμος προσωπικων αποψεων.
Το roasting ειναι επιστημη απο μονο του και ισχυει κι εδω οτι σε ολα τα χομπυ.Αγαπη, αφοσιωση, ασταματητη ερευνα ,διαβασμα σοβαρων βιβλιων,απειρες δοκιμες ,πεταμα πολλων κιλων,παρα πολλα εξοδα και αισθηματα απογοητευσης με μικρες αναλαμπες ευτηχιας και οπου σε παει ολο αυτο.
Προσωπικα το παρατησα γρηγορα το αθλημα και ησυχασα.Δεν ηταν για μενα ολο αυτο.Ασε που δοκιμαζω και ποικιλιες που δεν θα μπορουσα να βρω ποτε απο μονος μου για να ψησω με το να παιρνω απο artisan microroasters.
Αλλα αυτος ειμαι εγω........


Όταν κάποιος για να θεωρηθεί roaster θέλει 5-10 χρόνια, θα ήμουν ανόητος να πιστεύω πως μπορεί ένα home roasting να πλησιάσει το επαγγελματικό αποτέλεσμα. Ο λόγος της ανάρτησης είναι ακριβώς αυτό που είπες Δημήτρη. "διαμοιρασμός προσωπικών απόψεων".
Επιπλέον είναι, ένα νήμα για κάποιον σαν εμένα που θέλει να μάθει κάτι παραπάνω για τον καφέ που χρησιμοποιεί κι ίσως (το νήμα) να εμπλουτίσει το φόρουμ και να μεταφέρει ένα ψήγμα γνώσης στην ελληνική κοινότητα. Άλλωστε, καλός ο προορισμός αλλά πες μου, το ταξίδι αυτό που έκανες (και σε ζηλεύω) δεν ήταν θαυμάσιο;
Κάθε δημιουργία είναι ένας νέος τρόπος θέασης του κόσμου
Άβαταρ μέλους
isnogood
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 27
Εγγραφή: 20 Μαρ. 2022, 15:11
Ονομα: Δημήτρης
Τοποθεσια: Αθήνα
Μηχανη: Ecm Classika pid 500
2η μηχανη: Gaggia new baby
Μυλος: Casadio Instantaneo
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Home vs pro roasting

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό G.F. » 01 Νοέμ. 2023, 06:58

Επιστήμη το roasting και για τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω και συμφωνώ απολύτως (ποικιλίες, είδη,πολυπλοκότερες γεύσεις κ.α.) αλλά δεν μετάνοιωσα ποτέ που ασχολήθηκα σε home επίπεδο. Τίμια καφεδάκα, φρεσκότατος καφές (με ότι σημαίνει αυτό) και πολλές ώρες χαλάρωσης παίζοντας με τις παραμέτρους... Αξίζει να αναφέρω ότι σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα είναι και η αναβάθμιση του εξοπλισμού ψησίματος.

Αν δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων καθίσταταιι άχρηστος όλος ο εξοπλισμός (μηχανή καφέ,μύλος και ψηστήρι) και άλλο ένα χόμπυ σβήνει...
Άβαταρ μέλους
G.F.
Moderator
 
Δημοσιεύσεις: 1082
Εγγραφή: 16 Ιαν. 2014, 11:31
Ονομα: George
Τοποθεσια: Dubai - CY
Μηχανη:
Μυλος:
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Home vs pro roasting

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Gataros » 03 Νοέμ. 2023, 22:27

Την άφησες Γιώργο την Speedster, βλέπω ότι δεν υπάρχει τπτ πλέον στο προφίλ σου;
Το IKAWA το έδιωξα και εγώ, δεν υπάρχει πια χρόνος για πειραματισμους…
Άβαταρ μέλους
Gataros
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 476
Εγγραφή: 25 Απρ. 2014, 16:58
Ονομα: Βασίλης
Τοποθεσια: Bέλγιο
Μηχανη: LM GS3 MP 2017
2η μηχανη: LP Prof. '83
Μυλος: Monolith Max2
2ος Μυλος: Comandante C40
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Friedhats, Manhattan Rosters

Re: Home vs pro roasting

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό G.F. » 05 Δεκ. 2023, 22:47

Gataros έγραψε:Την άφησες Γιώργο την Speedster, βλέπω ότι δεν υπάρχει τπτ πλέον στο προφίλ σου;
Το IKAWA το έδιωξα και εγώ, δεν υπάρχει πια χρόνος για πειραματισμους…


Όχι μόνο δεν την άφησα αλλά την έφερα και στο γραφείο για να την έχω κοντά μου.Δυστυχώς όμως δεν την χρησιμοποιώ για λόγους ανωτέρας βίας εδώ και πολύ καιρό και δεν θα χρησιμοποιηθεί όπως και ο υπόλοιπος εξοπλισμός.Η αποχώρση όμως είναι δύσκολη αλλά και επιβεβλημένη κάποια στιγμή.

Σε καταλαβαίνω απόλυτα για το χρόνο και την ενέργεια.
Άβαταρ μέλους
G.F.
Moderator
 
Δημοσιεύσεις: 1082
Εγγραφή: 16 Ιαν. 2014, 11:31
Ονομα: George
Τοποθεσια: Dubai - CY
Μηχανη:
Μυλος:
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:


Επιστροφή στο Γενικά άρθρα για το Home Roasting

Μέλη σε σύνδεση

Εγγεγραμμένα μέλη: Google [Bot]

cron