woodsman43 έγραψε:Μπαααα δεν γινεται διαφωτισμος σε φορουμικη συζητηση.Μονο διαμοιρασμος προσωπικων αποψεων.
Το roasting ειναι επιστημη απο μονο του και ισχυει κι εδω οτι σε ολα τα χομπυ.Αγαπη, αφοσιωση, ασταματητη ερευνα ,διαβασμα σοβαρων βιβλιων,απειρες δοκιμες ,πεταμα πολλων κιλων,παρα πολλα εξοδα και αισθηματα απογοητευσης με μικρες αναλαμπες ευτηχιας και οπου σε παει ολο αυτο.
Προσωπικα το παρατησα γρηγορα το αθλημα και ησυχασα.Δεν ηταν για μενα ολο αυτο.Ασε που δοκιμαζω και ποικιλιες που δεν θα μπορουσα να βρω ποτε απο μονος μου για να ψησω με το να παιρνω απο artisan microroasters.
Αλλα αυτος ειμαι εγω........
Όταν κάποιος για να θεωρηθεί roaster θέλει 5-10 χρόνια, θα ήμουν ανόητος να πιστεύω πως μπορεί ένα home roasting να πλησιάσει το επαγγελματικό αποτέλεσμα. Ο λόγος της ανάρτησης είναι ακριβώς αυτό που είπες Δημήτρη. "διαμοιρασμός προσωπικών απόψεων".
Επιπλέον είναι, ένα νήμα για κάποιον σαν εμένα που θέλει να μάθει κάτι παραπάνω για τον καφέ που χρησιμοποιεί κι ίσως (το νήμα) να εμπλουτίσει το φόρουμ και να μεταφέρει ένα ψήγμα γνώσης στην ελληνική κοινότητα. Άλλωστε, καλός ο προορισμός αλλά πες μου, το ταξίδι αυτό που έκανες (και σε ζηλεύω) δεν ήταν θαυμάσιο;