Las Lajas - Costa Rica

Las Lajas - Costa Rica

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 28 Οκτ. 2014, 16:33

Οπως λεει και ο τιτλος προκειται για εναν μονοποικιλιακο καφε απο την costa rica honey process με τιμη 11 ευρω τα 250 γρ.Δεν τον λες και φτηνο και αναρωτιεσαι τι θα πιεις τελικα.Ετσι και ο γραφων με κριτικη διαθεση καταναλωσε ολο το σακουλακι μεσα σε ενα διαστημα 10 ημερων προκειμενου να διαπιστωσει την συμπεριφορα του καφε καθως απομακρυνεται απο την roast date.
Oι δοκιμες μου ξεκινησαν 12 ημερες μετα την roast date και ενω μου φανηκε μια καλη διαφορα για να τον ξεκινησω διαπιστωσα οτι ο καφες ειχε ακομα αρκετο αεριο το οποιο το εβλεπα στις εγχυλισεις μου ακομα και στην 22η ημερα.Αυτο δεν το αναφερω σαν μειονεκτημα απλα σαν διαπιστωση.Δεν με ενοχλησε κατι γευστικα και καταναλωσα ολο το σακουλακι με εθιστικη διαθεση.
Δεν εχω λογους να διαφωνησω με το γευστικο προφιλ του ψηστη απλα λογω σαφως λιγοτερης εμπειριας στην διακριτοτητα των γευσεων δεν αντιληφτηκα το μηλο που αναφερει το σακουλακι.
Απολαυσα τον καφε αυτον μεχρι τον τελευταιο κοκκο και ως γνωστος καπουτσινολατρης επαθα γευστικο σοκ απο το δεσιμο του με το γαλα που με πλημμυριζε απο κατι μεταξυ γλυκου κακαου και γλυκοπιοτης σοκολατας.
Ωστοσο ως εσπρεσσο η πραγματικα μετρια οξυτητα του ,με απαλες νοτες λεμονιου ισως και κιτρου και το γεματο σωμα του με κερδισαν και τον εχω πια στις γευστικες μου επιλογες.
Με ταρακουνανε βεβαια καπως τα 11 ευρω(ας οψεται αυτο το honey process) που εχει γι αυτο θα τον παιρνω ως δωρακι προς τον εαυτο μου σε ξεχωριστες στιγμες :lol:
Δεν με ταλαιπωρησε ως προς το πατημα και την ρυθμιση αλεσης κοβωντας ελαφρα πιο λεπτα για 19 γρ. οποτε θα τον χαρακτηρισω ως εναν ευκολο καφε που θα δωσει γεματα κοκκινωπα χρωματα στο φλυτζανι με πηχτη και δεμενη κρεμα και τα τιγρε του δεν θα αφησουν κανεναν απογοητευμενο.

IMG_20141028_130634.jpg

Άβαταρ μέλους
woodsman43
Regural Member

Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Ολυμπιακο χωριο
Μηχανη: Της πλακας
2η μηχανη: Gaggia Evo Mod
Μυλος: μαπα φτιαχτος
2ος Μυλος: Anfim Caimano 64
Coffee Roaster: DIY Air home roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Home roast
{ TAGS }Las Lajas Costa Rica, Nomad Roastery, Nomad Χαλάνδρι, κριτική καφέ, παρουσίαση καφέ εσπρέσσο,

Re: Las Lajas costa rica.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό G.F. » 28 Οκτ. 2014, 21:21

Πολύ ωραία η περιγραφή σου, απλή και κατανοητή για τον κάθε αναγνώστη.

Δεν με εντυπωσιάζουν οι καφέδες... με εντυπωσίασε όμως η μηχανή σου, το design, η εργονομία και φυσικά το αποτέλεσμα!!!
Άβαταρ μέλους
G.F.
Moderator

Ονομα: George
Τοποθεσια: Dubai - CY
Μηχανη:
Μυλος:
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 28 Οκτ. 2014, 23:33

Βρε συ Γιωργο...Το θεμα μας ειναι ο καφες :lol: Αλλα ξερω.Παντα καλοπροαιρετος και με θετικη διαθεση απεναντι στους φιλους σου.Ελα ελα πες την αληθεια.Να μην με κακοκαρδησεις ηθελες που εκανα μετρια εγχυλιση :lol:
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Regural Member

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό ArroW » 29 Οκτ. 2014, 12:28

Ωραια περιγραφη Δημητρη , με εκανε να θελω καφεδακι :)
Τον καφε τον δοκιμασες και στο Nomad , πριν τον παρεις ??
To live I had to make myself more than what I was, to forge myself into a weapon. I am returning not the boy who was shipwrecked, but the man who will bring justice to those who have poisoned my city.
Άβαταρ μέλους
ArroW
Regural Member

Ονομα: Arrow - Νικος
Τοποθεσια: Ηλιουπολη
Μηχανη: Lelit Bianca PL162T
Μυλος: Sette 270W
Coffee Roaster: GeneCafe Roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Single Origin Fresh Roasted

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 29 Οκτ. 2014, 14:48

Ναι τον εχω πιει και εκει αλλα χωρις να υποννοω κατι για την παρασκευη του και τον εξοπλισμο του μαγαζιου που ειναι κορυφαιος μου αρεσε καλυτερα σπιτι μου κατω απο τις δικες μου συνθηκες θερμοκρασιας ,πιεσης ,γραμμαριων ,πατηματος ,ποιοτητος νερου ,οικογενειακης θαλπωρης και συνοδεια ξενης τηλεοπτικης σειρας :lol:
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Regural Member

Επιστροφή στο Καφεδες απο Nomad coffee