Το μυστηριο γυρω απο τη περιοχη αυτη καλα κρατει τοσα χρονια.Αν και διαρροες καθε ειδους μας παρουσιαζουν πολλες εκδοχες του τι μπορει να συμβαινει εκει περα καμμια τους δεν εχει επικρατησει ως η απολυτα σωστη.
Τι για εξωγιηνους εχουμε ακουσει τι για μυστικα πειραματα γενετικης τι για κατασκευη εξωγιηνου σκαφους απο τους στρατιωτικους τι για περιβαλοντολογικες μολυνσεις και δεν ξερω εγω τι αλλο.
Ενα ομως ξερω.Οτι ολοι αυτοι που δουλευουν πανω και κατω στη γη πρεπει σιγουρα να πινουν καφεδακια για να βγαλουν το δυσκολο πραγματικα ωραριο που χτυπανε.
Σιγουρα ξερω οτι ο καφες που πινουν εκει πρεπει και ειναι καποιων προδιαγραφων και καποιων ιδιαιτεροτητων σε σχεση με τους κοινους καφεδες που πινουμε εμεις οι ταπεινοι homebaristi.
To wikileaks πριν απο καιρο απο οσο ξερω αποκαλυψε οτι καποιος τυπος ενονοματι Φρεντυ Παστρας ελληνικης καταγωγης Roaster men ξεγλυστρησε απο τα χερια του ασφυκτικα κλειστου εργατικου λομπυ της περιοχης Area51 με σημαντικες πληροφοριες και κατεληξε με πολυ κοπο και προσπαθεια στα χερια ελληνων επιχειρηματιων οπου μετα χαρας καρπωσαν τα μυστικα που κουβαλησε απο την περιοχη Area51.
Μα κι εκει Ελληνες ρε παιδι μου!!!!Καλα τα λεει ο Λιακοπουλος τοσα χρονια
Eτσι λοιπον και προς σεβασμο στις προηγουμενες εμπειριες του μας δωρισε στην κυριολεξια τα μυστικα του και τα ονομασε Αrea 51.
Eπειδη κι εγω με τη σειρα μου εχω καποιες μικρες διασυνδεσεις με υπογεια ρευματα καταφερα να παραλαβω ολιγα γραμμαρια απο το προιον που σας παρουσιαζω.
Origin: Brazil
Farm: Fazenda Quilombo
Varieties: Yellow Catuai
Elevation: 1000m+
Process: Natural
Cup profile: Intense red fruits, very sweet, clean cup, velvety body & long aftertaste
Δεν ξερω τι περιβαλοντικες παρεμβασεις ειχαν γινει στην περιοχη Area 51 αλλα εγω αυτο που βρηκα εδω ηταν Φραουλα φραουλα φραουλα.Φραουλα οταν ανοιξα το σακουλακι φραουλα οταν αλεσα και καραφραουλα στο φλυτζανι.Οτι αλλο και να βγαινει επισκιαζεται απο τη φραουλα.Ρε λες να φταει η ανοιξη:
To σωμα σε αναλογια 1/1 ακομα και 1/1.5 ειναι πλουσιο με ελαφρα λιπαρη αισθηση και η επιγευση αφηνει γλυκια σοκολατα με φραουλα και after taste φραουλας για αρκετη ωρα.Το χρωμα ειναι προκλητικο για ποση με τιγρε αποχρωσεις.
Roast date 20/3.
Το κουφο ειναι οτι απεχθανομαι τις βραζιλιες και υπεκυψα στην προτροπη του Φρεντυ για να την δοκιμασω με βαρια καρδια.
Αν μου την εδιναν χωρις να ξερω τι μου δινουν θα πηγαινε το μυαλο μου κατευθειαν σε Αιθιοπια moplaco natural με διαφορετικο ψησιμο απο οσα ειχα δοκιμασει.
Κι ομως ειναι βραζιλια.Κριμα που δεν μπορει να την αγορασει κανεις ...τουλαχιστον οχι ακομα.
Οχι ακομα γιατι το προτζεκτ αυτο ειναι σε φαση ετοιμασιας και δοκιμων απο τα μελη της ομαδας στα κτηρια της παιανιας και μπορει μονο να δοκιμασει καποιος καφεδακια τους στο Kaya οπου βρισκονται ως guest.
To καλυτερο αποτελεσμα το πηρα με 19 γραμμαρια αλεσμενου σε 30 γρ ροφηματος με vst basket 18γρ. και 94-95 θερμοκρασια στο γκρουπ.Αν και θα μπορουσα να πετυχω καλυτερα αποτελεσματα εαν δεν μου τελειωναν τα 150 γρ. που ειχα στην διαθεση μου.Ηθελε κι αλλο ψαξιμο ο καφες απο θερμοκρασιες καλαθακια ποσοτητα κλπ αλλα θα κανουμε υπομονη... τι να γινει....
Το βιντεακι που βαζω ειναι με 20 γρ και 50 δευτερα εκχυλιση με 31 γρ ροφηματος αλλα ειναι απλα ενδεικτικο.