Άρθρο σχετικά με το infusion

Τέχνη, Απόψεις, Άρθρα. Συζητήστε ελεύθερα τα πάντα εδώ!

Άρθρο σχετικά με το infusion

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Gataros » 14 Σεπ. 2021, 21:43

https://perfectdailygrind.com/2021/08/i ... mentation/

Σε γενικές γραμμές ο Sasa Sestic εξηγεί τι συμβαίνει με συγκεκριμένους καφέδες, όπου ο παραγωγός προσθέτει την ώρα του fermentation stick κανέλας και ότι μπορεί να φανταστεί κανείς, προκειμένου να αλλάξουν τα χαρακτηριστικά του καφέ, προκειμένου να πάρουν υψηλότερα cupping scores, άρα και υψηλότερη τιμή πώλησης.

Προσωπικά έχω δοκιμάσει τέτοιο καφέ,το άρωμα κανέλας τη πρώτη φορά είναι ευχάριστο, μετά όμως δεν αντέχεται. Να μυρίζει το ποτήρι άδειο κανελα για μια μέρα, ανυπόφορο...

Προσωπικά πλέον οπότε βλέπω πολύ fermentation και πολύ experimental επεξεργασία, στρίβω μακριά.
Άβαταρ μέλους
Gataros
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 456
Εγγραφή: 25 Απρ. 2014, 16:58
Ονομα: Βασίλης
Τοποθεσια: Bέλγιο
Μηχανη: LM GS3 MP 2017
2η μηχανη: LP Prof. '83
Μυλος: Monolith Flat
2ος Μυλος: Comandante C40
Coffee Roaster: Ikawa Home
Αγαπημένοι Καφέδες: The Barn, Taf, La Cabra

Re: Άρθρο σχετικά με το infusion

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Hatori » 14 Σεπ. 2021, 22:26

Μας δίνει και τη συνταγή! Τελικά όλο αυτό το παρουσιάζουν σαν νόμιμο η κάτι που γινόταν κρυφά και ανακαλύφθηκε? Αυτό δε κατάλαβα. Ευχαριστούμε πολύ για το άρθρο
Άβαταρ μέλους
Hatori
Member
 
Δημοσιεύσεις: 52
Εγγραφή: 20 Ιαν. 2020, 07:39
Ονομα: Γιώργος
Τοποθεσια: ΔΡΑΜΑ
Μηχανη: Lelit pl41 plust pid
2η μηχανη: Aeropress
Μυλος: Eureka atom 75 titan
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Άρθρο σχετικά με το infusion

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Gataros » 14 Σεπ. 2021, 23:22

Από τη μια υπάρχουν οι παραγωγοί οι οποίοι ορκίζονται ότι δεν προσθέτουν τπτ στο fermentation, με αποτέλεσμα να πέφτουν στα πατώματα λέγοντας ότι αυτό είναι κάτι φυσικό....ενώ δεν είναι...

Από την άλλη υπάρχει μια μεγάλη κουβέντα για το αν θα πρέπει να πουσαρονται ετσι οι καφέδες με όλα αυτά τα είδη fermentation, μιας και αλλάζει τελείως το προφίλ του καφέ, χάνοντας αυτό που λέμε καταγωγή (origin) του καφέ.

Σκεφτείτε φρουτώδεις Βραζιλίες ή Αιθιοπίες που μυρίζουν Ρούμι κλπ.
Άβαταρ μέλους
Gataros
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 456
Εγγραφή: 25 Απρ. 2014, 16:58
Ονομα: Βασίλης
Τοποθεσια: Bέλγιο
Μηχανη: LM GS3 MP 2017
2η μηχανη: LP Prof. '83
Μυλος: Monolith Flat
2ος Μυλος: Comandante C40
Coffee Roaster: Ikawa Home
Αγαπημένοι Καφέδες: The Barn, Taf, La Cabra

Re: Άρθρο σχετικά με το infusion

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Hatori » 14 Σεπ. 2021, 23:46

Να το έκαναν αυτό εφ όσον η ζήτηση ήταν αυτή και θα μπορούσαν να το δουλέψουν κατά παραγγελία, ίσως και να είχε κάτι να πει. Αλλά και πάλι το να επεμβαίνουν σε τέτοιο βαθμό ώστε να αλλάζει όλο το προφίλ του καφέ στο φλιτζάνι νομίζω είναι υποβάθμιση όπως λες και όχι εξέλιξη. Ειδικότερα η φράση "φρουτώδεις Βραζιλίες ή Αιθιοπίες που μυρίζουν Ρούμι", τα λέει όλα.
Άβαταρ μέλους
Hatori
Member
 
Δημοσιεύσεις: 52
Εγγραφή: 20 Ιαν. 2020, 07:39
Ονομα: Γιώργος
Τοποθεσια: ΔΡΑΜΑ
Μηχανη: Lelit pl41 plust pid
2η μηχανη: Aeropress
Μυλος: Eureka atom 75 titan
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:


Επιστροφή στο Ιδέες, Προτάσεις, Εμπνεύσεις

Μέλη σε σύνδεση

Εγγεγραμμένα μέλη: Bing [Bot]

cron