Gaggia Classic (old)

Εδώ, θα βρείτε τα πάντα γύρω από τις καφετιέρες.

Gaggia Classic (old)

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό JohnV » 01 Απρ. 2025, 18:49

Καλησπέρα σε όλους!
Νεο μέλος εδώ!

Έχω μια Gaggia classic αγορασμένη αρχές του 2014..για τα χρόνια της θα έλεγα ότι δεν είναι και πολύ δουλεμένη. Την έβαλα ξανά σε λειτουργία πρόσφατα, την ειχα εγκαταλείψει για αρκετό καιρό.. Εκανα καθαρισμούς κτλπ. (δεν έχει ανοιχτεί ποτέ για να δω τι γίνεται μεσα στο μποιλερ)

Εχω μύλο ascaso i-steel και non-pressurized 2πλο καλαθάκι.

Οι καφέδες που παίρνω όμως δεν με ικανοποιούν καθόλου σε γεύση.. Ενώ έχω κάνει αρκετές δοκιμές, έχω πειραματιστει με χρόνους, ρύθμιση μύλου κλπ.. Δεν το βρίσκω.
Εδώ που τα λέμε νομίζω ποτέ δεν με ικανοποίησε αρκετά το αποτέλεσμα γι αυτό και δεν την δούλευα για χρόνια.
Τώρα όμως είπα να δώσω άλλη μια ευκαιρία γιατί έχει παραγίνει με τους καφέδες απ έξω..

Δεν έχω καταλήξει ακόμη εάν κάνω κάτι λάθος εγώ ή ηρθε η ωρα να πάω σε νεα μηχανή..

Καμια πρόταση από κάποιον έμπειρο;
Υπάρχει κόσμος ακόμη που δουλεύει την συγκεκριμένη μηχανή;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
JohnV
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 01 Απρ. 2025, 18:45
Ονομα: Ιωάννης Βασιλείου
Τοποθεσια: Ρόδος
Μηχανη: Gaggia Classic
Μυλος: Ascaso i-steel
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Gaggia Classic (old)

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 01 Απρ. 2025, 22:27

Καλησπέρα Ιωάννη από την βασανισμένη Ρόδο.Έχω πολύ καλές αναμνήσεις από το τσαΐρι που υπηρέτησα στρατιώτης.
Γινε πιο συγκεκριμένος για να καταλάβουμε καλύτερα τι εννοείς.Με πιο καφέ σε πια γραμμάρια στα πόσα ml και πόσα δευτερόλεπτα πήρες αποτέλεσμα που δεν σου άρεσε
Ο εξοπλισμός σου μπορεί να δώσει πολύ αξιοπρεπή αποτελέσματα.Παρασκευαστικό είναι το θέμα και πρώτης ύλης.
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 2186
Εγγραφή: 08 Δεκ. 2013, 12:54
Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Ολυμπιακο χωριο
Μηχανη: Της πλακας
2η μηχανη: Gaggia Evo Mod
Μυλος: μαπα φτιαχτος
2ος Μυλος: Anfim Caimano 64
Coffee Roaster: DIY Air home roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Home roast

Re: Gaggia Classic (old)

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό JohnV » 01 Απρ. 2025, 23:38

Καλησπέρα Δημήτρη, χαιρετισμούς απο τη Ρόδο!

Με καφέ ipanema δοκιμάζω, εχω δοκιμάσει απο 17-19gr απο χρόνους εχω δοκιμάσει απο 23-24 εως κ 27-28 sec για τα 60ml.. Ποιο είναι το ιδανικό..; έχει να κάνει με τον καφέ έτσι δεν ειναι; περιμένω καινούρια ζυγαριά γιατί δεν ξέρω πόσο αξιόπιστη είναι αυτή που έχω και έχω σκοπό να δοκιμάσω λιγότερα γραμμάρια καφε.. Γύρω στα 14-15..

Υπάρχει κάποιος καφές που θα πρότεινες;

Τον ipanema τον έχω δοκιμάσει σε διάφορα καφέ και μου αρέσει..

Στο σπίτι εχω πετύχει αποτέλεσμα που λες οκ πίνετε.. Κ αλλα που λες ΟΧΙ με τίποτα... Αλλα σχεδόν πάντα μου βγάζει μια περίεργη γεύση... Συνήθως πικρή - βαριά που σε χαλάει...
Κάτι κάνω πολύ λάθος! :lol: :think:
JohnV
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 01 Απρ. 2025, 18:45
Ονομα: Ιωάννης Βασιλείου
Τοποθεσια: Ρόδος
Μηχανη: Gaggia Classic
Μυλος: Ascaso i-steel
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Gaggia Classic (old)

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 06 Απρ. 2025, 16:49

Ξεχασα να σου πω να ανοιξουμε θεμα στο σωστο τοπικ.
60 ml σε 27 δευτερα και μαλλον με υψηλη θερμοκρασια δεν θα το εκανα με τιποτα.
Αν θες να συνεχισεις με αυτες τις αναλογιες κανε τουλαχιστον την εκχυλιση με κατω απο 90 βαθμους θερμοκρασια.
Εγω θα δοκιμαζα 18 μεσα 36 εξω σε 40-50 δευτερα και θερμοκρασια πανω απο 96. :coffee:
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 2186
Εγγραφή: 08 Δεκ. 2013, 12:54
Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Ολυμπιακο χωριο
Μηχανη: Της πλακας
2η μηχανη: Gaggia Evo Mod
Μυλος: μαπα φτιαχτος
2ος Μυλος: Anfim Caimano 64
Coffee Roaster: DIY Air home roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Home roast


Επιστροφή στο Μηχανές Espresso

Μέλη σε σύνδεση

Εγγεγραμμένα μέλη: Google [Bot]

cron