Turbo Shots

Οι Βασικές αρχές για έναν καλό Espresso

Turbo Shots

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό PuckSociety » 25 Αύγ. 2022, 09:22

Γεια σας παιδιά, θα ήθελα να μιλήσουμε στο παρακάτω θέμα για τα turbo shots, αν έχετα δοκιμάσει ποτέ το παρακάτω τρόπο παρασκευής espresso, τις απόψεις σας και τις εμπειρίες σας πάνω στο θέμα.

Τι είναι όμως το turbo shot? Τα turbo shots βασίζονται σε μια έρευνα που έγινε από τον Christopher Hendon στο πανεπιστήμιο του Oregon. Πολύ απλοικά ο τύπος προσπάθησε να βρει μια συνταγή εσπρέσο (που για πολλούς θα θεωρηθεί ιεροσυλία) πιο εύκολα επαναλαμβανόμενη, με μικρότερη ποσότητα στη δοσολογία του καφέ και με πολύ γρηγορότερη εκχύλιση.

Η βασική συνταγή είναι δόση 14-15 γραμμάρια, σε αρκετά πιο χοντροκομένη άλεση από ότι θα συνηθίζαμε, με πίεση γύρω στα 6 bars και χρόνο εκχύλισης στα 7-15 δευτερόλεπτα!

Ομολογώ πως αν και ήμουν εξαιρετικά καχύποπτος το αποτέλεσμα δεν ήταν άσχημο. Σίγουρα ο εσπρέσο χάνει σε σώμα και δεν θα είναι η βασική μου συνταγή αυτή όμως με εξέπληξε ευχάριστα. Θέλω να το δουλέψω λίγο παραπάνω, ίσως η προ - εκχύλιση να του δώσει κάτι παραπάνω και γενικά θεωρώ πως έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον το θέμα. Απόψεις;
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
PuckSociety
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: 24 Αύγ. 2022, 19:45
Ονομα: Manos
Τοποθεσια: Θεσσαλονίκη
Μηχανη: Flair 58
Μυλος: Niche Zero
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Επιστροφή στο Για τον Espresso

Μέλη σε σύνδεση

Εγγεγραμμένα μέλη: Google Feedfetcher