Decafeine εσπρέσσο κανείς;

Οι Βασικές αρχές για έναν καλό Espresso

Decafeine εσπρέσσο κανείς;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Σιδηρούς » 28 Οκτ. 2024, 20:06

Εψαξα στην Αναζητηση και δεν βρηκα κατι και σκεφτηκα να ανοιξω νεα Ενοτητα να μοιραστουμε τις αποψεις μας οσοι εχουμε πιει ή πινουμε απο αυτον.
Η υποθεση Decafeine για μενα μπορει να χαρακτηριστει ως ''τραγικη".

Ξεκινησα απο Coffee Island Ελληνικο, οχι μονο δεν μου αρεσε η γευση αλλα μου δημιουργησε αδιαθεσια,σφιξιμο στο στομαχι,ελαφρυ πονοκεφαλο.
Δοκιμασα μετα Λουμιδη Ελληνικο, οχι μονο δεν μου αρεσε καθολου η γευση αλλα μου δημιουργησε μεγαλυτερη αδιαθεσια,σφιξιμο στο στομαχι,ζαλαδα,αρχισα να εχω κρυο ιδρωτα,αδιαθεσια και ισχυρο πονοκεφαλο. Επειδη ηπια αργα το πρωι και μεσημερι επρεπε να παω για δουλεια περασα μια ''μαυρη'' βαρδια στην κυριολεξια ! :mad:
Μετα απο καιρο και επειδη αρχισε να ανεβαινει η πιεση μου δοκιμασα decafeine εσπρεσσο διπλο σε καφετερια, σε δυο μου φανηκε απλα ικανοποιητικος και σε μια αρκετα καλος, προ ημερων δοκιμασα σε αλλη καφετερια και οχι μονο μου εφερε σφιξιμο στο στομαχι αλλα και μολις πηγα σπιτι μου εφερε απανωτη διουρηση και ισχυρο πονοκεφαλο κια πηρα παυσιπονο :banghead: αρα:
Κομμενος ο decafeine Ελληνικος, ισως ξαναπιω σε εκεινη την συγκεκριμενη καφετερια (και μονον αυτη) εσπρεσσο και κομμενος σε ολες τις αλλες.
Blog για τον Νεο καπνιστη Πιπας:
Pipes and Tobaccos: http://pipe-smoke.blogspot.gr/
Youtube Channel: https://www.youtube.com/channel/UC33ney ... xFeSQ/feed
Άβαταρ μέλους
Σιδηρούς
New Member

Ονομα:
Τοποθεσια: Αθηναι
Μηχανη: Silvercrest
Μυλος: Hario Skerton
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Στο ψαξιμο...

Re: Decafeine εσπρέσσο κανείς;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 31 Οκτ. 2024, 21:42

Πινω συχνα fresh roast ντεκαφ παντα απο ελληνες roaster και οχι αλεσμενο.Εχει σημασια να πιεις απο καλο μυλο ο οποιος να εχει ροη.Να μην σου φτιαχνουν δηλ. την κατακρατηση του μυλου.
Το παρασκευαστικο στον decaf εχει μεγαλη σημασια.Πολλοι δυστηχως τον εχουν στην απαξιωση.
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Regural Member

Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Ολυμπιακο χωριο
Μηχανη: Της πλακας
2η μηχανη: Gaggia Evo Mod
Μυλος: μαπα φτιαχτος
2ος Μυλος: Anfim Caimano 64
Coffee Roaster: DIY Air home roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Home roast

Re: Decafeine εσπρέσσο κανείς;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό neggl » 16 Νοέμ. 2024, 13:54

Εχω δοκιμασει σχεδον τα παντα απο ντεκαφεινε , κανενας δεν μου αρεσε γιατι απλα κανενας δεν εξυπηρετουσε τον σκοπο του καφε .
Δηλαδη να με τονωσει να μου μου δωσει μια ωθηση κλπ .
Τελικα πιστευω μπυρα χωρις αλκοολ ,καφες χωρις καφεινη και τσιγαρο χωρις νικοτινη δεν εχουν νοημα υπαρξης για μενα .
Σε καποιους ισως και να λειτουργουν αλλα αυτα ειναι υποκειμενικα ζητηματα.
neggl
New Member

Ονομα:
Τοποθεσια:
Μηχανη: La Pavoni Lever
Μυλος: Mazzer mini elect
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Επιστροφή στο Για τον Espresso

Μέλη σε σύνδεση

Εγγεγραμμένα μέλη: Google [Bot]