Καλησπέρα!
Θα ήθελα να ανεβάσω φώτο από τον εσπρέσο που εφτιαξα μετά την μετατροπή του pf μου και να ακούσω τις κριτικές σας.
Με 18 γρ καφέ (είναι ανοιχτός αρκετές μέρες) έβγαλα 60 περίπου ml (το σφηνάκι χωράει 65 ακριβώς). Έκανα tamping σε δύο δόσεις. Από το πάτημα του κουμπιού μέχρι και το κλείσιμο έκανε 30 ".
Η κρέμα του θεωρώ πως ήταν λίγη. Αρχικά στη ροή μου δεν είχα κρέμα. Η κρέμα αρχισε να έρχεται από τη μέση και μετά.
Αφού έφτιαξα τον εσπρέσο που παράθεσα πιο πάνω στις φώτο, ήμουν αισιόδοξος και πίστευα ότι ήμουν σε καλό δρόμο. Οι επόμενοι 2 καφέδες ήταν χωρίς καιμάκι.
Πίστευα ότι φταίει ο καφές. Κυριακή, προχθες, πήγα στο taf για να πάρω καφέ αλλά ήταν κλειστό. Πήρα έναν lavazza rosa από supermarket για δοκιμή. Ήξερα ότι δεν θα πιω καφέ της προκοπής αλλά ήθελα να δοκιμάσω αν θα κάνει καιμάκι. ΜΑΠΑ! Τίποτα από κρέμα! Μαύρο ζουμί βγήκε!
Σήμερα πέρασα από taf και πήρα rosebud και έναν από Κολομβία που μου πρότειναν τα παιδιά εκεί. Ενω περίμενα πολλή κρέμα, τελικά πήρα ενα πολύ λεπτό στρώμα που διαλύθηκε γρήγορα. Από γεύση ήταν πολύ καλοί οι καφέδες, ίσως λίγο περισσότερη οξύτητα είχαν από ότι περίμενα.
Τι μπορεί να κάνω λάθος?